Vineri 29 Martie 2024

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

Sâmbătă, 15 Martie 2014 20:14

Cronică de pahar cu guşteri, vinveşti, tombole şi vinuri de top

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În obişnuita seară de vineri, LacertA, producătorul austriac din Dealu Mare care are ca emblemă guşterul casei, s-a întors în dormitorul bunicii cu câteva vinuri frumoase graţie somelierului Bogdan Raul Todor. Clubul a fost arhiplin, ba am fost nevoiţi, cu regret, să refuzăm mai mult de zece cereri de participare la acest eveniment oenologic.

Nu am stat să număr, însă cred că o treime din cei prezenţi au fost timişoreni. Între ei, echipa Vinvest în frunte cu Lucia Pârvu şi avându-l pe nelipsitul, profesionistul, inoxidabilul Costi Duma în spatele unui aparat foto la fel de performant ca şi utilizatorul său. Bogdan s-a echipat în ţinuta impecabilă de somelier, şi-a pus toate accesoriile selecte şi a fost într-o zi mare, cel puţin în privinţa descrierii vinurilor.
Am început cu Cuvée X 2011 (Sauvignon Blabnc, Chardonnay, Pinot Gris) bine frapat, un vin ce poate deveni companionul de cursă lungă al verii care urmează. Bogdan a destupat apoi sticlele de Pink 2013, un foarte atractiv rosé de Shiraz. Primul vin roşu al serii a fost Merlot 2011, pur, nebaricat, apreciat de mulţi şi cumpărat cu baxul. Mişcându-se pe fundalul bannerelor cu LacertA şi Vinvest, somelierul a prezentat apoi cupajul Red (Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2011); eu am aşteptat însă nerăbdător ultimul vin, Cabernet Sauvignon 2010, cu care am o mai veche relaţie de dragoste şi pe care l-am considerat vinul serii.
A fost o seară plăcută, cu Dani şi Alini şi Dane şi Adriane şi Zoli şi Raluci şi Andree şi Valentini fericiţi, cu arome ameţitoare ridicându-se din pahare spre nările avide ale starurilor din rame. Am completat spectacolul cu o tombolă à la Dan, servită la frapieră prin intermediul unor dopuri care i-au făcut şi mai fericiţi pe trei dintre degustătorii neautorizaţi. Un Pink, un Red şi un tirbuşon au fost amintirile cu care aceştia au plecat spre casă. După ce toţi timişorenii şi toţi arădenii au părăsit clubul, eu am rămas să contemplu puţin atmosfera postdegustare în compania unui pahar de Cabernet Sauvignon marca LacertA. La pick-upul digital din standul de vin, dedesubtul unui Santana destul de critic şi al toreadorilor care s-au refugiat în club, în chip de autografe, din calea politicii corecte de pretutindeni, nişte mariachi interpretau un cântec de dragoste sfâşietor. Mă gândesc că nu aş fi putut găsi un mod mai potrivit de a-mi încheia ziua, seara, noaptea...

 

Citit 6393 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 16:33
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Caută

Publicitate