Vineri 22 Ianuarie 2021

O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

Villa Vinèa, cramă ardelenească de primă ligă, l-a trimis în dormitorul bunicii pe prietenul Claudiu...

Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

Brandul basarabean Gitana ne dezvăluie în fiecare pahar bucurii senzoriale aparte. O fi de vină terr...

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

  • O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

  • Gitana Winery aduce bucurii senzoriale aparte în dormitorul bunicii

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:02

Lansare de vinuri Vitis Metamorfosis în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cel puţin trei sunt motivele pentru care vinurile Vitis Metamorfosis îmi sunt foarte dragi. O dată, fiindcă acestea reprezintă afacerea şi filozofia Antinori în România, şi asta nu poate să însemne altceva decât calitate şi profesionalism. Apoi, din pricina lui Herr, Signore, Mr. Giancorrado Ulrich, un interlocutor extrem de plăcut, un gentleman, un domn de modă veche cu care poţi conversa în italiană, franceză, engleză despre orice subiect fără ca să te plictiseşti vreodată.

În plus, de promovarea lor se ocupă mai vechea noastră cunoştinţă Alfred Binder, care cu ani în urmă ne-a făcut foarte plăcută şederea la Azuga, printre spumantele Cramelor Halewood.
Înaintea degustării, alături de cei doi oaspeţi, am coborât în vinotecă şi am savurat vechi brandy-uri. Apoi am strâns în club vreo treizeci de prieteni, acei privilegiaţi care au avut norocul să participie la o lansare de vinuri Vitis Metamorfosis în dormitorul bunicii.
Vinurile Antinori în variantă românească respectă cele mai înalte standarde de calitate, ba au şi preţuri prietenoase. Dacă ne gândim că ele reflectă experienţa unei mari familii toscane care elaborează vinuri de peste jumătate de mileniu, experienţa degustării de joi devine cu atât mai importantă. Am degustat:1. Fluturi Fetească Regală Ecologic 2013, 2. Viile Metamorfosis Sauvignon Blanc/Fetească Albă 2013, 3. Viile Metamorfosis Muscat Ottonel/Tămâioasă Românească Ecologic 2013, 4. Viile Metamorfosis Rosé 2013, 5. Cantus Primus Fetească Neagră 2012, 6. Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2009. Pe lângă aceste vinuri ne-am bucurat şi de un încă neetichetat Negru de Drăgăşani 2012, febleţea mea de la GoodWine şi Vinvest.
A fost o seară obişnuită "la birou". Am avut parte de şapte vinuri, s-au deschis exact atâtea sticle câte am poftit, ne-am metamorfozat în degustători de cursă lungă, am şezut pe scări şi am mai cerut fiecare câte un pic din vinurile preferate şi toată povestea a luat sfârşit spre dimineaţă, cu regretul că şi cele mai interesante întâlniri cu vinul trebuie să se termine cândva.
Sunt fan fără rezerve al Negrului de Drăgăşani care a migrat în Dealu Mare, mi-au plăcut toate albele, iar Feteasca Neagră este una remarcabilă. Din toate aceste motive şi mai ales din pricina oaspeţilor, seara noastră cu Vitis Metamorfosis rămâne una dintre cele mai frumoase întâmplări din Vestik Club.

Citit 2054 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:48
Publicitate

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Caută

Publicitate