Luni 24 Iunie 2019

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

Evenimentul gourmet al anului, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, s-a petrecut duminică, ...

Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Un bun prieten a susținut recent o degustare de cinci stele în dormitorul lui Nagymama. Schmak Andrá...

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

  • Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

  • Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Marți, 02 Septembrie 2014 12:36

Doisprezece producători de vin români și-au anunțat participarea la festivalul de la Merano, în Italia

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
 Foto: meranowinefestival.com Foto: meranowinefestival.com

Doisprezece producători de vin din România și-au anunțat, până astăzi, participarea la Festivalul Vinului de la Merano, ce va avea loc în Italia, în perioada 8-10 noiembrie 2014.  Aceștia sunt: Crama Olteanu, Crama Basilescu, Crama Gîrboiu, Crama Bauer, Davino, Nachbil, Petro Vaselo, Prince Știrbey, Vinarte, S.E.R.V.E., Villa Vinea și Vitis Metamorfosis.

 

Vreme de trei zile, palatul Kurhaus, situat în centrul localității Merano, perlă a turismului alpin, va deveni capitala italiană a vinului. Prima ediție a festivalului a avut loc în 1992, iar în acest an vor fi prezenți peste 500 de producători de vin și peste 100 de companii italiene de haute-cuisine.

Premiera acestui an se numește Cult2014. Este vorba de prezentarea simultană a 40 dintre cei mai prestigioși producători de vin din Italia. Alte evenimente notabile vor fi cele prezentate sub brandurile bio&dynamica, Culinaria, Chef’s Challenge, Beer Passion. Club Excellence, GourmetArena.

Istoria festivalului e legată de... Franța. După o excursie la Bordeaux în 1989, Helmuth Kocher, născut chiar în Merano, s-a îndrăgostit iremediabil de vinurile franțuzești. Din acel moment, el a decis să se dedice organizării unor degustări de vinuri în restaurante de top din Alto Adige, devenind un punct de reper în domeniul gastro-oenologic. În 1992, împreună cu doi prieteni, împărtășind aceeași pasiune, el a fondat GourmetClub Alto Adige și de atunci organizează Festivalul Vinului Merano, primul eveniment de acest fel din Italia. Începând din martie 2000, Helmuth Kocher este administrator unic al companiei ce se ocupă cu organizarea evenimentului - care a devenit Gourmet International - și președinte al Festivalului.

Citit 3485 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 21:12

Vorbe despre vin

I can certainly see that you know your wine. Most of the guests who stay here wouldn’t know the difference between Bordeaux and Claret.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate