Miercuri 22 Mai 2019

O degustare și un vernisaj cu înger păzitor

Clubul nostru s-a îmbogățit zilele trecute cu doi mari prieteni, Doina Mihăilescu și Oliv Mircea. Da...

Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

După doi ani, Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria, se întoarce în odăile bunicii pentru a prezen...

Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

În două dintre cele cinci zile de desfășurare, Conferințele Dilema Veche s-au încheiat în odăile bun...

  • O degustare și un vernisaj cu înger păzitor

  • Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

  • Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

Vineri, 19 Septembrie 2014 07:20

Inaugurare marca Antinori, la Vadul Săpat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Vizita, în patru vestici, la Viile Metamorfosis - la inaugurarea primei crame a companiei, în Vadul Săpat -, despre care a relatat Pivnicerul în reportajul său, ne-a prilejuit reîntâlnirea cu oenologul Fiorenzo Rista, cu Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis – cel care ne vizitase recent clubul nostru din Arad și care ne-a acordat un interviu, dar și cu Albiera Antinori, vicepreședintele "Marchesi Antinori", sosită în România alături de Renzo Cotarella, oenolog și administrator al "Marchesi Antinori".

 

În paralel cu partea mondenă a evenimentului, gazdele au organizat o conferință de presă în care au făcut publice principalele date legate de noua cramă, ce se întinde pe 13.000 de metri pătrați, în achiziționarea căreia s-au investit 350.000 de euro, renovarea și tehnologizarea costând încă 2.5 de milioane de euro – o parte din aceste sume fiind fonduri europene.

Conform lui Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis, crama – ce are o capacitate de prelucrare de o mie de tone și care poate produce  circa 1,5 milioane de sticle pe an -  va fi deschisă pentru vizite și degustări. Acționarii își propun să producă vinuri noi, să dezvolte distribuția și exportul. De altfel, a și fost anunțată lansarea unei noi game de vinuri premium, Colțul Pietrei, din recolta anului 2013. În acest moment, Viile Metamorfosis exportă vin în Italia, Marea Britanie și Germania.

Crama, a cărei construcție a durat șase ani, are o capacitate de 11.500 de hectolitri și a fost construită în vecinătatea a două dintre cele trei podgorii proprii ale producătorului, fiind plantată viță de vie pe o suprafață de o sută de hectare. Conform lui Fiorenzo Rista, oenologul italian stabilit în România, crama va produce în acest an circa 400.000 de sticle. Din cele o sută de hectare plantate, 70 sunt, în această toamnă, în producție, ceea ce reprezintă cu 32 de hectare mai mult ca anul trecut. Oenologul a estimat că, odată cu intrarea în producție a întregii suprafețe, de pe fiecare hectar se vor recolta circa zece tone de struguri.

Gazdele întâlnirii au vorbit și despre modificarea strategiei de vânzări a companiei, Viile Metamorfosis începând să vândă vinurile direct spre HoReCa și în retail, neexcluzând însă și colaborarea cu distribuitorii locali din România.

În ceea ce ne privește, după vizita de anul trecut la noua cramă de 100 de milioane de euro construită de familia Antinori la Bargino, lângă Florența, suntem convinși că actualul proiect al Casei Antinori în România este unul cu bătaie lungă. O confirmă și Albiera Antinori, într-un interviu realizat în Italia: Când schimbăm o etichetă sau construim o nouă cramă, proiecția se face pentru 20-25 de ani.






Citit 1939 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 22:15

Vorbe despre vin

Bea vin și vei dormi bine. Dormi și nu vei păcătui. Evită păcatul, și vei fi mântuit. Prin urmare, bea vin și  vei fi mântuit.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate