Marți 2 Martie 2021

Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

Când toată lumea de pe Pământ se ascunde de virus fugind pe fața nevăzută a Lunii, amicul Herbert Sz...

Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

La ultima degustare cu vinurile Avincis, desfășurată în bula temporală fragilă numită scenariu verde...

Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Prima degustare din 2021 a fost una cu totul și cu totul specială, câtă vreme promotorul vinurilor s...

  • Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

  • Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

  • Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Vineri, 19 Septembrie 2014 07:20

Inaugurare marca Antinori, la Vadul Săpat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Vizita, în patru vestici, la Viile Metamorfosis - la inaugurarea primei crame a companiei, în Vadul Săpat -, despre care a relatat Pivnicerul în reportajul său, ne-a prilejuit reîntâlnirea cu oenologul Fiorenzo Rista, cu Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis – cel care ne vizitase recent clubul nostru din Arad și care ne-a acordat un interviu, dar și cu Albiera Antinori, vicepreședintele "Marchesi Antinori", sosită în România alături de Renzo Cotarella, oenolog și administrator al "Marchesi Antinori".

 

În paralel cu partea mondenă a evenimentului, gazdele au organizat o conferință de presă în care au făcut publice principalele date legate de noua cramă, ce se întinde pe 13.000 de metri pătrați, în achiziționarea căreia s-au investit 350.000 de euro, renovarea și tehnologizarea costând încă 2.5 de milioane de euro – o parte din aceste sume fiind fonduri europene.

Conform lui Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis, crama – ce are o capacitate de prelucrare de o mie de tone și care poate produce  circa 1,5 milioane de sticle pe an -  va fi deschisă pentru vizite și degustări. Acționarii își propun să producă vinuri noi, să dezvolte distribuția și exportul. De altfel, a și fost anunțată lansarea unei noi game de vinuri premium, Colțul Pietrei, din recolta anului 2013. În acest moment, Viile Metamorfosis exportă vin în Italia, Marea Britanie și Germania.

Crama, a cărei construcție a durat șase ani, are o capacitate de 11.500 de hectolitri și a fost construită în vecinătatea a două dintre cele trei podgorii proprii ale producătorului, fiind plantată viță de vie pe o suprafață de o sută de hectare. Conform lui Fiorenzo Rista, oenologul italian stabilit în România, crama va produce în acest an circa 400.000 de sticle. Din cele o sută de hectare plantate, 70 sunt, în această toamnă, în producție, ceea ce reprezintă cu 32 de hectare mai mult ca anul trecut. Oenologul a estimat că, odată cu intrarea în producție a întregii suprafețe, de pe fiecare hectar se vor recolta circa zece tone de struguri.

Gazdele întâlnirii au vorbit și despre modificarea strategiei de vânzări a companiei, Viile Metamorfosis începând să vândă vinurile direct spre HoReCa și în retail, neexcluzând însă și colaborarea cu distribuitorii locali din România.

În ceea ce ne privește, după vizita de anul trecut la noua cramă de 100 de milioane de euro construită de familia Antinori la Bargino, lângă Florența, suntem convinși că actualul proiect al Casei Antinori în România este unul cu bătaie lungă. O confirmă și Albiera Antinori, într-un interviu realizat în Italia: Când schimbăm o etichetă sau construim o nouă cramă, proiecția se face pentru 20-25 de ani.






Citit 2321 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 22:15
Publicitate

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Caută

Publicitate