Duminică 20 Septembrie 2020

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

Chiar dacă vinurile Domeniului Catleya ne sunt cunoscute de la o vreme, fie de pe la festivaluri, fi...

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

  • O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:08

Încă un „recital” cu piese Oprișor superpremium în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Chiar dacă încă nu s-a făcut noiembrie, vineri seară m-am simțit ca de ziua mea. O dată că Boris a adus cu el câteva dintre cele mai frumoase magnumuri de la Oprișor. Apoi fiindcă Dan s-a pus să-mi facă un portret și i-a ieșit atât de bine încât acum mi-este chiar greu să mă ridic la înălțimea propriei mele imagini. În plus, i-am avut alături în club pe câțiva dintre cei mai apropiați prieteni, unii veniți de departe. A lipsit numai Mihai, it-istul globetrotter, în mod cu totul motivat însă.

 

Așadar am avut parte de o degustare cu vinuri premium și superpremium de la Crama Oprișor, marcă de care ni se făcuse dor de la o vreme. Boris a susținut un „recital” cu „piese” oldies but goldies din „repertoriul” producătorului din Mehedinți: Vestitor de Oprișor (cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot), Passarowitz 1718 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder), Cutia Paleologu (cupaj de Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Fetească Neagră și Shiraz). Chiar dacă nu au făcut parte din degustare, în dormitorul bunicii au fost prezente și cele patru sticle din colecția Nenumita (cupaj de Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), pentru plăcerea câtorva împătimiți din club, care au avut grijă să le ia cu ei acasă.

Pentru socializare și plăcută așteptare, Boris a mai servit în deschidere un Rosé încă fresh din gama Caloian. Ne-am bucurat să o avem printre noi pe Mariana, manager al Enotecii de Savoia, dar și grupurile cele mai active din Vestik Club. Boris a decantat și prezentat cu grație vinurile servite, noi am depănat amintiri și am pus la cale mari călătorii, „muzica” vinului a decurs liniștit, ritmul a fost lent și cuminte, am savurat totul, nu uitând să fotografiem din când în când vinuri, decantoare și chipuri.

Noua reprezentație cu Boris și Oprișor s-a încheiat pe la trei noaptea. Destul că regretăm deja că această bună întâmplare a trebuit să aibă un sfârșit, drept pentru care vom pune la cale în dormitorul bunicii încă o „piesă” cu vinuri superpremium de la același producător.

Citit 3394 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:23
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate