Miercuri 22 Ianuarie 2020

O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

Nu știu cum se face că, în cei zece ani de existență a Asociației Vestik și în cei opt ani de când f...

Degustare de șapte vinuri latine, de lume veche ori nouă, oficiată de Herbert

Penultima degustare a anului 2019 a fost oficiată, în templul oenologic al bunicii, de Herr Herbert ...

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

  • O seară scânteietoare în compania creatorului Davino

  • Degustare de șapte vinuri latine, de lume veche ori nouă, oficiată de Herbert

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:08

Încă un „recital” cu piese Oprișor superpremium în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Chiar dacă încă nu s-a făcut noiembrie, vineri seară m-am simțit ca de ziua mea. O dată că Boris a adus cu el câteva dintre cele mai frumoase magnumuri de la Oprișor. Apoi fiindcă Dan s-a pus să-mi facă un portret și i-a ieșit atât de bine încât acum mi-este chiar greu să mă ridic la înălțimea propriei mele imagini. În plus, i-am avut alături în club pe câțiva dintre cei mai apropiați prieteni, unii veniți de departe. A lipsit numai Mihai, it-istul globetrotter, în mod cu totul motivat însă.

 

Așadar am avut parte de o degustare cu vinuri premium și superpremium de la Crama Oprișor, marcă de care ni se făcuse dor de la o vreme. Boris a susținut un „recital” cu „piese” oldies but goldies din „repertoriul” producătorului din Mehedinți: Vestitor de Oprișor (cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot), Passarowitz 1718 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder), Cutia Paleologu (cupaj de Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Fetească Neagră și Shiraz). Chiar dacă nu au făcut parte din degustare, în dormitorul bunicii au fost prezente și cele patru sticle din colecția Nenumita (cupaj de Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), pentru plăcerea câtorva împătimiți din club, care au avut grijă să le ia cu ei acasă.

Pentru socializare și plăcută așteptare, Boris a mai servit în deschidere un Rosé încă fresh din gama Caloian. Ne-am bucurat să o avem printre noi pe Mariana, manager al Enotecii de Savoia, dar și grupurile cele mai active din Vestik Club. Boris a decantat și prezentat cu grație vinurile servite, noi am depănat amintiri și am pus la cale mari călătorii, „muzica” vinului a decurs liniștit, ritmul a fost lent și cuminte, am savurat totul, nu uitând să fotografiem din când în când vinuri, decantoare și chipuri.

Noua reprezentație cu Boris și Oprișor s-a încheiat pe la trei noaptea. Destul că regretăm deja că această bună întâmplare a trebuit să aibă un sfârșit, drept pentru care vom pune la cale în dormitorul bunicii încă o „piesă” cu vinuri superpremium de la același producător.

Citit 3063 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:23

Vorbe despre vin

        It’s not from Napa. I can’t tell you whether it’s a merlot or cabernet. … I can’t say because it’s a 1947 Cheval Blanc. About half merlot, half cabernet franc.


Publicitate

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate