Duminică 31 Mai 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Luni, 16 Februarie 2015 22:23

De Sfântul Valentin, SERVE se întoarce cu șarm în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Probabil că unul dintre cele mai reușite moduri în care cineva și-ar putea petrece Ziua Îndrăgostiților este s-o facă alături de atrăgătoarele vinuri SERVE și de frumoasele fete din dormitorul bunicii. Cum gândul a fost la gând cu bucurie, cunoscutul profesionist din lumea vinului Dan Săvulescu a descins în clubul nostru însoțit de câteva oferte premium și superpremium din portofoliul producătorului din Dealu Mare.

 Mărturisesc că mi se făcuse dor de vinurile SERVE, chiar dacă avusesem bucuria să le încerc din nou cu prilejul lansării extraordinarului Cuvée Guy de Poix 2011 și a ediției de toamnă a GoodWine 2014. Pesemne însă că și alți degustători neautorizați simțiseră lipsa lor, devreme ce au umplut până la refuz odăile bunicii de Valentine’s Day. M-am trezit că tot aduc scaune de prin casă pentru cuplurile și prietenii care soseau de pretutindeni: de la București, de la Timișoara, de la Novaci și de la Oradea. A fost o sărbătoare pe cinste din pricina calității vinurilor și oamenilor care au făcut-o posibilă.

 Am degustat șase vinuri după o ordine stabilită de oenologul Aurel Rotărescu, în timp ce Dan Săvulescu prezenta cu lux de amănunte crama și fiecare produs: Rosé 2014 Terra Romana, Fetească Albă 2012 Terra Romana, Cuvée Amaury 2011, Cuvée Guy de Poix 2011, Cuvée Charlotte 2011 și Cuvée Charlotte 2010. Și am avut grijă să fotografiem câte o frumoasă degustătoare neautorizată ori câte un cuplu de îndrăgostiți în compania vinurilor de ținută marca SERVE ori alături de florile alese în acord cu evenimentul.

 Mi-am permis să mă îndrăgostesc și eu cu acest prilej încă o dată de Pivniceră, însă i-am adăugat și câteva rivale. De pildă, mi-a căzut cu tronc în seara cu pricina o Fetească Albă absolut superbă, o licoare elegantă în compania căreia am petrecut clipe îndelungi de reverie. Și am mai căzut în mrejele acelei anume Fetești Negre al cărei parfum seducător umple încăperea de câte ori deschizi o sticlă de Cuvée Guy. Trebuie să mă credeți pe cuvânt totuși când spun însă că absolut toate vinurile au fost o încântare. Rosé-ul are acea culoare minunată și o prospețime simplă, directă, care dă dependență. M-am bucurat să constat că numărul fanilor Cuvée Amaury, un vin subtil și extrem de generos cu cei ale căror papile ating un nivel superior de cunoaștere, a crescut cu cel puțin un prieten din CDViN. Iar Charlotte-urile, ce să mai zic, ca unul care le-a degustat cam în toate edițiile lor grație unei verticale de neuitat din Vestik Club, nu le pot găsi alt cusur decât cusurul nobleței.

 

       Mai multe imagini

Citit 3607 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:07
Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate