Luni 19 August 2019

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendo...

A sweet vacation in Austria

On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vaca...

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

  • Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

  • A sweet vacation in Austria

Luni, 21 Decembrie 2015 15:42

Sărbătoare dionisiacă în Vestik Club cu licorile Domeniului Coroanei Segarcea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Big Radu se întoarce în dormitorul bunicii cu niște vinuri minunate de pe domeniul pe care îl promovează, Domeniul Coroanei Segarcea. În 25 de prieteni, în jurul unui brad de fag și de sticle, ne-am bucurat cu toții de Respect, de Minima Moralia, de Simfonia gusturilor, tot așa cum ne-am bucurat de Cabernet Sauvignon, de Marselan, de Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, Cabernet Franc. Și vorbim aici nu neapărat de un amestec reușit  de soiuri, cât de un cupaj armonios de valori.

Toate erau la locul lor în odăile lui Nagymama: bradul din sticle, vinurile, motanul arhetipal, fericiții invitați. Noi, vesticii fondatori, ascultam o muzică de vinil când Radu tocmai a aterizat la destinație, cu o punctualitate remarcabilă pentru partea asta de lume, aducând cu sine aerul acela de Vechi Regat, aromele unei intelectualități pierdute, aruncate în ocean ori mai degrabă în mare, într-o sticlă cu aromă de Tămâioasă. Pe hârtia îngălbenită de vreme, de intemperii, de odisei, am putut citi: Tămâioasă Românească 2013, Minima Moralia Speranță Rosé 2014 (Pinot Noir, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon) Simfonie 2011 (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Touriga Nacional, Fetească Neagră, Syrah, Marselan), Respect Minima Moralia 2009 (Cabernet Sauvignon, Marselan), Viognier 2013. Acestea sunt numele creațiilor oenologice de pe Domeniul Coroanei Segarcea pe care am îndrăznit să le destupăm, în public, în clubul nostru.

Destul că ne-am bucurat de toate în egală măsură, de vinuri, de muzica lui Andrei, de bunătățile Tinei, după ce Big Radu ne-a povestit puțin despre cramă. Ba unii, puțini, au făcut-o până pe la patru dimineața, de dragul licorilor, al vinificatorilor și al zeului Dionysos. Orice asemănare a acestuia cu persoanele, personajele, personalitățile care au făcut posibil festinul este, fără îndoială, pur întâmplătoare.

Citit 1159 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 10:42

Vorbe despre vin

Tu, cel ce iubești vinul, nu lăsa niciodată via să sufere.


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate