Duminică 20 Septembrie 2020

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

Chiar dacă vinurile Domeniului Catleya ne sunt cunoscute de la o vreme, fie de pe la festivaluri, fi...

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

  • O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Luni, 21 Decembrie 2015 15:42

Sărbătoare dionisiacă în Vestik Club cu licorile Domeniului Coroanei Segarcea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Big Radu se întoarce în dormitorul bunicii cu niște vinuri minunate de pe domeniul pe care îl promovează, Domeniul Coroanei Segarcea. În 25 de prieteni, în jurul unui brad de fag și de sticle, ne-am bucurat cu toții de Respect, de Minima Moralia, de Simfonia gusturilor, tot așa cum ne-am bucurat de Cabernet Sauvignon, de Marselan, de Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, Cabernet Franc. Și vorbim aici nu neapărat de un amestec reușit  de soiuri, cât de un cupaj armonios de valori.

Toate erau la locul lor în odăile lui Nagymama: bradul din sticle, vinurile, motanul arhetipal, fericiții invitați. Noi, vesticii fondatori, ascultam o muzică de vinil când Radu tocmai a aterizat la destinație, cu o punctualitate remarcabilă pentru partea asta de lume, aducând cu sine aerul acela de Vechi Regat, aromele unei intelectualități pierdute, aruncate în ocean ori mai degrabă în mare, într-o sticlă cu aromă de Tămâioasă. Pe hârtia îngălbenită de vreme, de intemperii, de odisei, am putut citi: Tămâioasă Românească 2013, Minima Moralia Speranță Rosé 2014 (Pinot Noir, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon) Simfonie 2011 (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Touriga Nacional, Fetească Neagră, Syrah, Marselan), Respect Minima Moralia 2009 (Cabernet Sauvignon, Marselan), Viognier 2013. Acestea sunt numele creațiilor oenologice de pe Domeniul Coroanei Segarcea pe care am îndrăznit să le destupăm, în public, în clubul nostru.

Destul că ne-am bucurat de toate în egală măsură, de vinuri, de muzica lui Andrei, de bunătățile Tinei, după ce Big Radu ne-a povestit puțin despre cramă. Ba unii, puțini, au făcut-o până pe la patru dimineața, de dragul licorilor, al vinificatorilor și al zeului Dionysos. Orice asemănare a acestuia cu persoanele, personajele, personalitățile care au făcut posibil festinul este, fără îndoială, pur întâmplătoare.

Citit 1351 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 10:42
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate