Sâmbătă 14 Decembrie 2019

O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

În cei aproape opt ani de existență a clubului nostru de degustători neautorizați, nu ni s-a ivit oc...

Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14...

Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bun...

  • O verticală cu Elias Macovela: Moscatel de Setúbal, de la José Maria da Fonseca

  • Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

  • Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Luni, 21 Decembrie 2015 15:42

Sărbătoare dionisiacă în Vestik Club cu licorile Domeniului Coroanei Segarcea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Big Radu se întoarce în dormitorul bunicii cu niște vinuri minunate de pe domeniul pe care îl promovează, Domeniul Coroanei Segarcea. În 25 de prieteni, în jurul unui brad de fag și de sticle, ne-am bucurat cu toții de Respect, de Minima Moralia, de Simfonia gusturilor, tot așa cum ne-am bucurat de Cabernet Sauvignon, de Marselan, de Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, Cabernet Franc. Și vorbim aici nu neapărat de un amestec reușit  de soiuri, cât de un cupaj armonios de valori.

Toate erau la locul lor în odăile lui Nagymama: bradul din sticle, vinurile, motanul arhetipal, fericiții invitați. Noi, vesticii fondatori, ascultam o muzică de vinil când Radu tocmai a aterizat la destinație, cu o punctualitate remarcabilă pentru partea asta de lume, aducând cu sine aerul acela de Vechi Regat, aromele unei intelectualități pierdute, aruncate în ocean ori mai degrabă în mare, într-o sticlă cu aromă de Tămâioasă. Pe hârtia îngălbenită de vreme, de intemperii, de odisei, am putut citi: Tămâioasă Românească 2013, Minima Moralia Speranță Rosé 2014 (Pinot Noir, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon) Simfonie 2011 (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Touriga Nacional, Fetească Neagră, Syrah, Marselan), Respect Minima Moralia 2009 (Cabernet Sauvignon, Marselan), Viognier 2013. Acestea sunt numele creațiilor oenologice de pe Domeniul Coroanei Segarcea pe care am îndrăznit să le destupăm, în public, în clubul nostru.

Destul că ne-am bucurat de toate în egală măsură, de vinuri, de muzica lui Andrei, de bunătățile Tinei, după ce Big Radu ne-a povestit puțin despre cramă. Ba unii, puțini, au făcut-o până pe la patru dimineața, de dragul licorilor, al vinificatorilor și al zeului Dionysos. Orice asemănare a acestuia cu persoanele, personajele, personalitățile care au făcut posibil festinul este, fără îndoială, pur întâmplătoare.

Citit 1207 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 10:42

Vorbe despre vin

I never drink... wine


Publicitate

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate