Sâmbătă 29 Aprilie 2017

Degustare de cinci stele, până la ultima linguriță de mousse au chocolat

Fu o plăcere, fu o savoare să le putem oferi șase vinuri de cinci stele unora dintre cei mai ent...

Preparatele lui chef Alex și vinurile Casei Ochean, cu casa închisă, în dormitorul bunicii

Dacă pui laolaltă câteva vinuri bune alături de niște bunătăți gătite de chef Alex, așa cum am f...

Fostul vicepreședinte al Asociației Somelierilor britanici a prezentat șase vinuri din Champagne în dormitorul bunicii

Pentru cei privilegiați care au reușit să participe la ultimul eveniment din clubul nostru, seara ...

  • Degustare de cinci stele, până la ultima linguriță de mousse au chocolat

  • Preparatele lui chef Alex și vinurile Casei Ochean, cu casa închisă, în dormitorul bunicii

  • Fostul vicepreședinte al Asociației Somelierilor britanici a prezentat șase vinuri din Champagne în ...

Miercuri, 17 August 2016 19:11

Sabrare răzvanum est! O seară explozivă cu vinurile marca Gîrboiu Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Dacă stau să mă gândesc bine, somelierul clujean Răzvan Demian a devenit unul dintre cei mai activi oeno-profesioniști prezenți în Vestik Club. E drept că de-a lungul timpului a fost și promotorul celor mai multe crame, dar asta nu e neapărat ceva rău, câtă vreme plăcerea a fost de partea tuturor. De curând, prietenul nostru clujean s-a dedat și la o sabrare reușită în curtea casei cu motan pe nume Lucky și blogger de pivniță.

 

Răzvan Demian este, de la o vreme, promotorul de succes al Cramei Gîrboiu. După ce ne-a încântat cu vinuri marca Nachbil și Giusti, el spune acum povestea licorilor vrâncene. Ultimul capitol s-a scris și rostit într-o seară de joi și a avut drept titluri: Cuartz Rosé 2015, Livia Plăvaie 2015, Epicentrum Aligoté &Muscat Ottonel 2015, Epicentrum Șarbă&Plăvaie 2015, Bacanta Chardonnay 2014. Dincolo de faptul că cronicarul întâmplării s-a îndrăgostit de vinul neliniștit și rosé pe nume Cuartz, de cupajul de Șarbă și Plăvaie și de interesantul Chardonnay baricat dintr-un an nu tocmai fast, ar mai fi de spus că am avut un anturaj entuziast, că odăile bunicii au fost arhipline și că Răzvan a căutat cu succes o fisură în sticla de Cuartz, cu scopul declarat și împlinit al sabrării sale. Dopul l-am găsit a doua zi și atunci mi-am dat seama că el, Răzvan, este cel de-al patrulea sabrator din dormitorul bunicii, după Manu (Emanuele Reolon), fostul oenolog de la Petro Vaselo, Ștefan Timofti, fostul somelier de la Casa Vinuri Cotnari, și Cătălin Păcurar, actualul somelier care reprezintă Crama Liliac. Și, gândindu-ne că The Show Must Go On, facem de pe acum pariurile în legătură cu cine va fi cel de-al cincilea...

 

 

 

Citit 1118 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2016 19:29

Media

Vorbe despre vin

Wine is like people. The wine takes all the influences in life all around it, it absorbs them and it gets its personality.

Pivnicer

  • Vinvest cu Adrian Zmed și Mircea Mihăieș

    Pivnicer Apr 8, 2017 | 17:08 pm

    Vinvest cu Adrian Zmed și Mircea Mihăieș M-am luat cu multe altele și încă n-am apucat să fac cronica de har și pahar a ultimului festival de pe la noi, Vinvest. Mă achit acum de sarcină, lăsând cuvintele să povestească totul. Le torn dintr-un decantor în care[…]

    Read more...

Distribuie asta!

0.png0.png0.png2.png8.png5.png0.png0.png5.png