Sâmbătă 20 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Joi, 03 Noiembrie 2016 09:53

De HalloWine, Don’t drink and fly!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un HalloWine de pomină s-a petrecut în dormitorul bunicii în ultima duminică de octombrie. Familia CDViN s-a reunit în douăzeci și ceva de membri și în tot atâtea costume haioase, în jurul unui dovleac înspăimântător prelucrat de artistul clubului. Un tort cu vrăjitoare și avertisment legal a desăvârșit acest eveniment de groază.

În miezul zilei, împreună cu Dan și dovlecii săi, am săvârșit obișnuita ședință foto. Mâța Missy, cel mai nou component al familiei, s-a insinuat în cadru, zâmbind pentru eternitate de la fereastra unei pagini de facebook. Accesoriile firești ale acestei nopți menite să alunge spaimele au împânzit clubul. Fantome de tot felul, pe lămpi, pe pereți, pe sticle, pânze imense de păianjen înghițind autografe, frapieră la dovleac, vrăjitoare călare pe mătură, șobo ieșind din butelii de vin, mâțe negre zburlite, cam acesta a fost decorul întâmplării. Am regăsit cu toții, și cei veniți din Arad, și călătorii de la Timișoara, bucuria inefabilă a copilăriei, când ne jucam cu ludăi și lumânări atârnate de ramurile pomilor, când scotoceam prin dulapurile bunicilor în căutarea deghizării perfecte.

Eu și Adina ne-am gândit să ne transformăm în personajele care populează mereu aventurile din dormitorul lui Nagymama: Motanul Încălțat Lucky și Bunica însăși. Dan s-a metamorfozat într-un înspăimântător și încornorat viking, de groaza căruia s-au cutremurat toate cele 500 de VIP-uri prezente cu autograf pe pereții încăperilor. Clubul s-a umplut pe rând de domni cu joben, de signorite cu evantai și floare la coafură, de Darth Vader-i și copile extraterestre, de pirați c-un singur ochi și bărbi până la brâu, de fete ninja și vrăjitoare diafane.

Ne-am delectat cu ceva Plăvaie de la Gârboiu, cu Sauvignon Blanc de la Viile Metamorfosis, cu Pinot Noir marca La Salina, cu Fetești Negre de la Casa de Vinuri Cotnari și Nedei de la Vinarte, dar și cu un Cabernet Sauvignon marca Prince Știrbey. Tortul superb, în formă de joben, împodobit cu neagră pisicuță, cu dovlecel, dar și cu vrăjitoare turmentată și tamponată de cilindrul dulce, conținea un avertisment logic: Don’t drink and fly! L-am acompaniat cu două foarte potrivite licori: Tămâioasă Românească de la Vinarte și Muscat&Sauvignon de Avincis.

Pentru o noapte, respectând normele legale, vrăjitoarele ușor amețite au parcat mătura într-un colț de club până spre dimineață, amânând zborul transatlantic și intergalactic. Le-am privit, în ceața dimineții, cum părăsesc locul faptei, pierzându-se, pentru un an, în fiorii propriului mit voiajor.

 

Mai multe imagini

Citit 4221 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 17:53
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate