Luni 22 Iulie 2019

Dejan Mikič susține în premieră o verticală de Crna Tamjanika

După un an și după o recoltă, prietenul nostru de la Negotin Dejan Mikič revine în dormitorul bunici...

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne a...

Primul oenolog sudamerican în club! O seară cu argentinianul Mauricio Lorca

O degustare pe care am proiectat-o cu mai bine de doi ani în urmă a devenit posibilă, iată, de abia ...

  • Dejan Mikič susține în premieră o verticală de Crna Tamjanika

  • Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

  • Primul oenolog sudamerican în club! O seară cu argentinianul Mauricio Lorca

Luni, 20 Martie 2017 21:42

O degustare cosmopolită cu Vinarte și gastronomie asiatică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La aproape un an de la precedenta seară de gastronomie exotică, la rugămintea noilor membri ai clubului nostru, am organizat un eveniment pan-asiatic, cu specialități culinare din mai multe țări. Evenimentul a fost sold-out după mai puțin de două zile de la anunțare, însă asta nu a fost deloc o surpriză. Ceea ce ne-a bucurat a fost faptul că, de această dată, nu mai puțin de jumătătate dintre amatorii de vin bun și gastronomie asiatică s-au aflat pentru prima dată odăile bunicii, o parte dintre aceștia devenind, la finalul serii, membri cu drepturi depline ai clubului.

Trebuie remarcat și faptul că am mai înregistrat o premieră: a fost cea mai cosmopolită seară din istoria clubului, fiind prezenți oaspeți din din București - ne-am bucurat, și de această dată, să-l avem printre noi pe diplomatul Teodor Baconschi, unul dintre prietenii fideli ai clubului, căruia îi transmitem și pe această cale aprecierea noastră! - , dar și amatori de vin din India, Italia, Germania, Thailanda și China.

 Am mutat, deci, sâmbătă, 18 martie, o parte din gastronomia Asiei în încăperile bunicii din Arad, în care clubul nostru organizează evenimente de mai bine de cinci ani. Pentru seara pan-asiatică am ales specialități din Vietnam, Malaezia, Thailanda și China. Ca de fiecare dată, maeștri de ceremonii au fost Giuliano Scanavino și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez stabilit în Arad cu care colaborăm ireproșabil de mai mulți ani.

Meniul propus de Ja, în care au fost folosite ingrediente originale din țările respective, a constat în cinci feluri principale: Po Pia (Vietnam) - Pachețele de hârtie de orez cu pui, legume și ierburi aromatice; Gai Pad Med Mamuang (Thailanda-China) - “Stir fry” de pui cu caju; Pla Meuk Yasai (Thailanda) - Calamar umplut cu mirodenii și porc, după rețeta tradițională; Massaman Neua (Malaezia) - Carne de vită în sos de curry galben cu lapte de cocos cu orez Basmati. Fiecare specialitate gastronomică asiatică a fost asortată cu câte un vin de la Vinarte, între care s-au numărat:  Cuvée D Excellence Sauvignon Blanc 2013, Nedeea 2014, Prince Mircea 2013, Prince Matei 2010. Am încheiat seara culinară cu o budincă thailandeză de cocos asociată tot cu Vinarte, Terase Danubiene Tămâioasă Românească 2014.

Citit 1250 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2017 21:51

Vorbe despre vin

        Maggie: But it could be vinegar! I mean, old wine often turns to vinegar.Oliver: Well then, we either have a wonderful glass of wine, or a really expensive salad.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate