Luni 23 Aprilie 2018

Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

În 12 aprilie am trăit o dublă sărbătoare în dormitorul bunicii. Prietenul nostru vânător de vinuri ...

VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

În acest an, la a cinsprezecea ediție, VINVEST s-a desfăşurat sub motto-ul „Identitatea vinului româ...

Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Atât Dan Bundur, cât și vinurile de la Tohani România s-au aflat pentru a doua oară în dormitorul bu...

  • Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

  • VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

  • Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Luni, 20 Martie 2017 21:42

O degustare cosmopolită cu Vinarte și gastronomie asiatică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La aproape un an de la precedenta seară de gastronomie exotică, la rugămintea noilor membri ai clubului nostru, am organizat un eveniment pan-asiatic, cu specialități culinare din mai multe țări. Evenimentul a fost sold-out după mai puțin de două zile de la anunțare, însă asta nu a fost deloc o surpriză. Ceea ce ne-a bucurat a fost faptul că, de această dată, nu mai puțin de jumătătate dintre amatorii de vin bun și gastronomie asiatică s-au aflat pentru prima dată odăile bunicii, o parte dintre aceștia devenind, la finalul serii, membri cu drepturi depline ai clubului.

Trebuie remarcat și faptul că am mai înregistrat o premieră: a fost cea mai cosmopolită seară din istoria clubului, fiind prezenți oaspeți din din București - ne-am bucurat, și de această dată, să-l avem printre noi pe diplomatul Teodor Baconschi, unul dintre prietenii fideli ai clubului, căruia îi transmitem și pe această cale aprecierea noastră! - , dar și amatori de vin din India, Italia, Germania, Thailanda și China.

 Am mutat, deci, sâmbătă, 18 martie, o parte din gastronomia Asiei în încăperile bunicii din Arad, în care clubul nostru organizează evenimente de mai bine de cinci ani. Pentru seara pan-asiatică am ales specialități din Vietnam, Malaezia, Thailanda și China. Ca de fiecare dată, maeștri de ceremonii au fost Giuliano Scanavino și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez stabilit în Arad cu care colaborăm ireproșabil de mai mulți ani.

Meniul propus de Ja, în care au fost folosite ingrediente originale din țările respective, a constat în cinci feluri principale: Po Pia (Vietnam) - Pachețele de hârtie de orez cu pui, legume și ierburi aromatice; Gai Pad Med Mamuang (Thailanda-China) - “Stir fry” de pui cu caju; Pla Meuk Yasai (Thailanda) - Calamar umplut cu mirodenii și porc, după rețeta tradițională; Massaman Neua (Malaezia) - Carne de vită în sos de curry galben cu lapte de cocos cu orez Basmati. Fiecare specialitate gastronomică asiatică a fost asortată cu câte un vin de la Vinarte, între care s-au numărat:  Cuvée D Excellence Sauvignon Blanc 2013, Nedeea 2014, Prince Mircea 2013, Prince Matei 2010. Am încheiat seara culinară cu o budincă thailandeză de cocos asociată tot cu Vinarte, Terase Danubiene Tămâioasă Românească 2014.

Citit 788 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2017 21:51

Vorbe despre vin

O sticlă de vin conține mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume.


Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!