Duminică 23 Septembrie 2018

WE LOVE PASTA & WINE! Gianluca Testa a deschis sezonul de toamnă cu o seară italiană

Noul grup dedicat pastelor și deopotrivă vinurilor, WE PASTA & WINE, inițiat pe Facebook de Clu...

Acasă la Stara Trta, cea mai bătrână viță-de-vie din lume. Ritualul și Pârâitoarea

Vineri, 24 august 2018. Iată-ne, de abia sosiți în orașul sloven Maribor. Suntem șase membri ai Club...

Minifestival de rosé și clătite în curtea bunicii

În prima sâmbătă a lunii august am organizat un minifestival de clătite și rosé în curtea bunicii. Ș...

  • WE LOVE PASTA & WINE! Gianluca Testa a deschis sezonul de toamnă cu o seară italiană

  • Acasă la Stara Trta, cea mai bătrână viță-de-vie din lume. Ritualul și Pârâitoarea

  • Minifestival de rosé și clătite în curtea bunicii

Marți, 25 Iulie 2017 06:00

Degustare în o sută de prieteni

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

La insistențele prietenilor și ajutați de o vreme mai mult decât îngăduitoare, am organizat prima degustare în Zooland-ul de la Sâmbăteni cu o lună mai devreme decât în ceilalți ani, în ultima sâmbătă a lunii mai. Pentru că -nu-i așa? - cu fiecare nou vin apărut, viața noastră se mai aglomerează un pic, am ajuns de abia acum să consemnăm evenimentul începutului de vară, întreprindere obligatorie pentru jurnalul intim al clubului.

Împreună cu familia Mohaci, gazdă impecabilă, de fiecare dată, a evenimentului, am estimat  inițial o participare record de peste 60 de amatori de vin. Până la urmă, ne-am adunat peste o sută de prieteni, sosiți din șapte orașe, unii chiar de la sute de kilometri depărtare.

 Domeniul Nicoletei și al lui Gabi Mohaci, de la Sâmbăteni, este locul unde sărbătoarea bianuală cu vin și gastronomie a devenit o tradiție pentru clubul nostru, primul eveniment de acest fel fiind organizat cu patru ani în urmă. E un loc unic, populat de proprietari cu animale originare de pe cinci continente. Pe cele 11 hectare s-au perindat, de-a lungul degustărilor noastre, canguri, lame, cerbi, căprioare, bivoli, lebede, oi de Camerun, ponei, mufloni,  bivoli negri, purceluși vietnamezi, emu, cămile.

De această dată am degustat vinuri de la zece crame listate în club, la care s-au adăugat vinurile propuse, cu generozitatea-i caracteristică, de prietenul Marian Olteanu, care a venit special de la Iași pentru a fi împreună cu noi la această degustare-maraton.

Ca de fiecare dată, Chef Alex s-a întrecut pe sine și a gătit un gulaș de vițel în ceaunul domeniului. Pe mese am mai avut și o friptură de berbec, opera gastronomică a aceluiași Alex, friptură care a dispărut din farfurii în timp record.  La desert am savurat deja clasicele baclavale, capodopere dulci cu nucă și fistic ale unui maestru cofetar turc stabilit la Timișoara.

Conform  tradiției, la miezul nopții, am încheiat seara cu un imens foc de tabără, pregătit de gazde, cu multe zile înainte, în brațul secat la Mureșului - prilej pentru ședințe foto greu de egalat. Acolo, în lumina portocalie a flăcărilor, am plănuit următoarea degustare câmpenească, cea de la sfârșitul verii. Întâlnire la care, firește, vă puteți considera deja invitați! :)

Citit 1028 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 18:27

Vorbe despre vin

Mai dați-mi vin să mi se-nvartă capul, să simt în trup focul arzând așa… Sătul de minciuni, să curgă vinul! Repede,...


Publicitate

Pivnicer

Acesta este jurnalul ultimei noastre călătorii prin Mitteleuropa, făcute în șase de-a lungul a șase zile, prin Slovenia și Italia și, ca tranzit, prin Ungaria. Fiindcă în țara noastră nu avem autostrăzi nici la 30 de ani de la căderea comunismului, am renunțat să mai vizităm litoralul românesc și am ales cea mai apropiată mare.

Caută

Distribuie asta!