Luni 23 Aprilie 2018

Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

În 12 aprilie am trăit o dublă sărbătoare în dormitorul bunicii. Prietenul nostru vânător de vinuri ...

VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

În acest an, la a cinsprezecea ediție, VINVEST s-a desfăşurat sub motto-ul „Identitatea vinului româ...

Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Atât Dan Bundur, cât și vinurile de la Tohani România s-au aflat pentru a doua oară în dormitorul bu...

  • Ziua Adinei și a Malbecului în Vestik Club

  • VINVEST 2018: Premiere, cu ochii la 2021

  • Cum am atins Apogeum, cu Dolette și Indiana Jones, în dormitorul bunicii

Marți, 25 Iulie 2017 06:00

Degustare în o sută de prieteni

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

La insistențele prietenilor și ajutați de o vreme mai mult decât îngăduitoare, am organizat prima degustare în Zooland-ul de la Sâmbăteni cu o lună mai devreme decât în ceilalți ani, în ultima sâmbătă a lunii mai. Pentru că -nu-i așa? - cu fiecare nou vin apărut, viața noastră se mai aglomerează un pic, am ajuns de abia acum să consemnăm evenimentul începutului de vară, întreprindere obligatorie pentru jurnalul intim al clubului.

Împreună cu familia Mohaci, gazdă impecabilă, de fiecare dată, a evenimentului, am estimat  inițial o participare record de peste 60 de amatori de vin. Până la urmă, ne-am adunat peste o sută de prieteni, sosiți din șapte orașe, unii chiar de la sute de kilometri depărtare.

 Domeniul Nicoletei și al lui Gabi Mohaci, de la Sâmbăteni, este locul unde sărbătoarea bianuală cu vin și gastronomie a devenit o tradiție pentru clubul nostru, primul eveniment de acest fel fiind organizat cu patru ani în urmă. E un loc unic, populat de proprietari cu animale originare de pe cinci continente. Pe cele 11 hectare s-au perindat, de-a lungul degustărilor noastre, canguri, lame, cerbi, căprioare, bivoli, lebede, oi de Camerun, ponei, mufloni,  bivoli negri, purceluși vietnamezi, emu, cămile.

De această dată am degustat vinuri de la zece crame listate în club, la care s-au adăugat vinurile propuse, cu generozitatea-i caracteristică, de prietenul Marian Olteanu, care a venit special de la Iași pentru a fi împreună cu noi la această degustare-maraton.

Ca de fiecare dată, Chef Alex s-a întrecut pe sine și a gătit un gulaș de vițel în ceaunul domeniului. Pe mese am mai avut și o friptură de berbec, opera gastronomică a aceluiași Alex, friptură care a dispărut din farfurii în timp record.  La desert am savurat deja clasicele baclavale, capodopere dulci cu nucă și fistic ale unui maestru cofetar turc stabilit la Timișoara.

Conform  tradiției, la miezul nopții, am încheiat seara cu un imens foc de tabără, pregătit de gazde, cu multe zile înainte, în brațul secat la Mureșului - prilej pentru ședințe foto greu de egalat. Acolo, în lumina portocalie a flăcărilor, am plănuit următoarea degustare câmpenească, cea de la sfârșitul verii. Întâlnire la care, firește, vă puteți considera deja invitați! :)

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 18:27

Vorbe despre vin

I never drink... wine


Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!