Duminică 25 Februarie 2018

Spectacol oenologic și culinar cu Herbert și Ja

De câte ori vine în club, Herbert umple cele două odăi ale bunicii cu degustători entuziaști și abso...

Șase vinuri Bauer pentru prietenii mei de pretutindeni

Dacă dai căutare după cuvântul cheie „bauer” pe cele două site-uri ale clubului, dar și pe blogul Pi...

Duminică, șonk’n’wine festival cu Anca&Mihai

De trei ani încoace, o tradiție simpatică își face loc în odăile clubului. De vină sunt Anca&Mih...

  • Spectacol oenologic și culinar cu Herbert și Ja

  • Șase vinuri Bauer pentru prietenii mei de pretutindeni

  • Duminică, șonk’n’wine festival cu Anca&Mihai

Marți, 25 Iulie 2017 06:00

Degustare în o sută de prieteni

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

La insistențele prietenilor și ajutați de o vreme mai mult decât îngăduitoare, am organizat prima degustare în Zooland-ul de la Sâmbăteni cu o lună mai devreme decât în ceilalți ani, în ultima sâmbătă a lunii mai. Pentru că -nu-i așa? - cu fiecare nou vin apărut, viața noastră se mai aglomerează un pic, am ajuns de abia acum să consemnăm evenimentul începutului de vară, întreprindere obligatorie pentru jurnalul intim al clubului.

Împreună cu familia Mohaci, gazdă impecabilă, de fiecare dată, a evenimentului, am estimat  inițial o participare record de peste 60 de amatori de vin. Până la urmă, ne-am adunat peste o sută de prieteni, sosiți din șapte orașe, unii chiar de la sute de kilometri depărtare.

 Domeniul Nicoletei și al lui Gabi Mohaci, de la Sâmbăteni, este locul unde sărbătoarea bianuală cu vin și gastronomie a devenit o tradiție pentru clubul nostru, primul eveniment de acest fel fiind organizat cu patru ani în urmă. E un loc unic, populat de proprietari cu animale originare de pe cinci continente. Pe cele 11 hectare s-au perindat, de-a lungul degustărilor noastre, canguri, lame, cerbi, căprioare, bivoli, lebede, oi de Camerun, ponei, mufloni,  bivoli negri, purceluși vietnamezi, emu, cămile.

De această dată am degustat vinuri de la zece crame listate în club, la care s-au adăugat vinurile propuse, cu generozitatea-i caracteristică, de prietenul Marian Olteanu, care a venit special de la Iași pentru a fi împreună cu noi la această degustare-maraton.

Ca de fiecare dată, Chef Alex s-a întrecut pe sine și a gătit un gulaș de vițel în ceaunul domeniului. Pe mese am mai avut și o friptură de berbec, opera gastronomică a aceluiași Alex, friptură care a dispărut din farfurii în timp record.  La desert am savurat deja clasicele baclavale, capodopere dulci cu nucă și fistic ale unui maestru cofetar turc stabilit la Timișoara.

Conform  tradiției, la miezul nopții, am încheiat seara cu un imens foc de tabără, pregătit de gazde, cu multe zile înainte, în brațul secat la Mureșului - prilej pentru ședințe foto greu de egalat. Acolo, în lumina portocalie a flăcărilor, am plănuit următoarea degustare câmpenească, cea de la sfârșitul verii. Întâlnire la care, firește, vă puteți considera deja invitați! :)

Citit 815 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 18:27

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese


Publicitate

Pivnicer

Iar link-urile duc iute și sigur către tot atâtea articole publicate pe blogul de față și pe cele două site-uri ale clubului, dovezile care oglindesc munca jurnalistică și oenofilă a unui an întreg.

Caută

Distribuie asta!