Sâmbătă 23 Septembrie 2017

Magnum est bonum! Rendez-vous cu câteva dintre cele mai mari vinuri românești

Cea mai recentă degustare a fost una pentru cei cu adevărat împătimiți în ale vinului. Am căutat și ...

Câteva miracole amintind de Vechiul Imperiu

Ultima călătorie oenologică având ca punct de plecare dormitorul bunicii am făcut-o în Vechiul Imper...

Opt vinuri din cinci țări ale lumii, într-o noapte liniștită și tandră. A Aradului

Opt vinuri din cinci țări ale lumii, alături de câteva preparate după rețete internaționale, au putu...

  • Magnum est bonum! Rendez-vous cu câteva dintre cele mai mari vinuri românești

  • Câteva miracole amintind de Vechiul Imperiu

  • Opt vinuri din cinci țări ale lumii, într-o noapte liniștită și tandră. A Aradului

Marți, 25 Iulie 2017 06:00

Degustare în o sută de prieteni

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

La insistențele prietenilor și ajutați de o vreme mai mult decât îngăduitoare, am organizat prima degustare în Zooland-ul de la Sâmbăteni cu o lună mai devreme decât în ceilalți ani, în ultima sâmbătă a lunii mai. Pentru că -nu-i așa? - cu fiecare nou vin apărut, viața noastră se mai aglomerează un pic, am ajuns de abia acum să consemnăm evenimentul începutului de vară, întreprindere obligatorie pentru jurnalul intim al clubului.

Împreună cu familia Mohaci, gazdă impecabilă, de fiecare dată, a evenimentului, am estimat  inițial o participare record de peste 60 de amatori de vin. Până la urmă, ne-am adunat peste o sută de prieteni, sosiți din șapte orașe, unii chiar de la sute de kilometri depărtare.

 Domeniul Nicoletei și al lui Gabi Mohaci, de la Sâmbăteni, este locul unde sărbătoarea bianuală cu vin și gastronomie a devenit o tradiție pentru clubul nostru, primul eveniment de acest fel fiind organizat cu patru ani în urmă. E un loc unic, populat de proprietari cu animale originare de pe cinci continente. Pe cele 11 hectare s-au perindat, de-a lungul degustărilor noastre, canguri, lame, cerbi, căprioare, bivoli, lebede, oi de Camerun, ponei, mufloni,  bivoli negri, purceluși vietnamezi, emu, cămile.

De această dată am degustat vinuri de la zece crame listate în club, la care s-au adăugat vinurile propuse, cu generozitatea-i caracteristică, de prietenul Marian Olteanu, care a venit special de la Iași pentru a fi împreună cu noi la această degustare-maraton.

Ca de fiecare dată, Chef Alex s-a întrecut pe sine și a gătit un gulaș de vițel în ceaunul domeniului. Pe mese am mai avut și o friptură de berbec, opera gastronomică a aceluiași Alex, friptură care a dispărut din farfurii în timp record.  La desert am savurat deja clasicele baclavale, capodopere dulci cu nucă și fistic ale unui maestru cofetar turc stabilit la Timișoara.

Conform  tradiției, la miezul nopții, am încheiat seara cu un imens foc de tabără, pregătit de gazde, cu multe zile înainte, în brațul secat la Mureșului - prilej pentru ședințe foto greu de egalat. Acolo, în lumina portocalie a flăcărilor, am plănuit următoarea degustare câmpenească, cea de la sfârșitul verii. Întâlnire la care, firește, vă puteți considera deja invitați! :)

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 18:27

Vorbe despre vin

Stick your nose in it. Don't be shy, really get your nose in there.  A little citrus, maybe some strawberry, passion fruit and there's the faintest soupçon of like asparagus and just a flutter of a nutty Edam cheese

Pivnicer

Dacă ai locul tău special departe de lumea înlănțuită a orașului, dacă ai refugiul tău la țară, poți organiza acolo orice, inclusiv un party.

Distribuie asta!

0.png0.png0.png4.png8.png3.png0.png4.png4.png