Miercuri 22 Noiembrie 2017

BeerGeek și Cross Club. Degustare de bere și ședință foto steampunk la Praga

Ziua 11, vineri, 17 noiembrie. Nu puteam irosi ultima zi a aventurii noastre europene ocolind Praga....

Suedia-Danemarca-Germania. Pe pod și prin tunel, prin cramă și pe feribot, păstrând amintirea unui chip frumos

Ziua 10, joi, 16 noiembrie. Contorul distanței străbătute a trecut de 6.000 de kilometri și noi o ți...

Cum i-am căutat în coarne unui meșter suedez preparator de trofee

Ziua 9, miercuri, 15 noiembrie. Mic dejun à la chef Lars, plată de făcut la proprietar, aurora s-a r...

  • BeerGeek și Cross Club. Degustare de bere și ședință foto steampunk la Praga

  • Suedia-Danemarca-Germania. Pe pod și prin tunel, prin cramă și pe feribot, păstrând amintirea unui c...

  • Cum i-am căutat în coarne unui meșter suedez preparator de trofee

Marți, 25 Iulie 2017 06:00

Degustare în o sută de prieteni

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

La insistențele prietenilor și ajutați de o vreme mai mult decât îngăduitoare, am organizat prima degustare în Zooland-ul de la Sâmbăteni cu o lună mai devreme decât în ceilalți ani, în ultima sâmbătă a lunii mai. Pentru că -nu-i așa? - cu fiecare nou vin apărut, viața noastră se mai aglomerează un pic, am ajuns de abia acum să consemnăm evenimentul începutului de vară, întreprindere obligatorie pentru jurnalul intim al clubului.

Împreună cu familia Mohaci, gazdă impecabilă, de fiecare dată, a evenimentului, am estimat  inițial o participare record de peste 60 de amatori de vin. Până la urmă, ne-am adunat peste o sută de prieteni, sosiți din șapte orașe, unii chiar de la sute de kilometri depărtare.

 Domeniul Nicoletei și al lui Gabi Mohaci, de la Sâmbăteni, este locul unde sărbătoarea bianuală cu vin și gastronomie a devenit o tradiție pentru clubul nostru, primul eveniment de acest fel fiind organizat cu patru ani în urmă. E un loc unic, populat de proprietari cu animale originare de pe cinci continente. Pe cele 11 hectare s-au perindat, de-a lungul degustărilor noastre, canguri, lame, cerbi, căprioare, bivoli, lebede, oi de Camerun, ponei, mufloni,  bivoli negri, purceluși vietnamezi, emu, cămile.

De această dată am degustat vinuri de la zece crame listate în club, la care s-au adăugat vinurile propuse, cu generozitatea-i caracteristică, de prietenul Marian Olteanu, care a venit special de la Iași pentru a fi împreună cu noi la această degustare-maraton.

Ca de fiecare dată, Chef Alex s-a întrecut pe sine și a gătit un gulaș de vițel în ceaunul domeniului. Pe mese am mai avut și o friptură de berbec, opera gastronomică a aceluiași Alex, friptură care a dispărut din farfurii în timp record.  La desert am savurat deja clasicele baclavale, capodopere dulci cu nucă și fistic ale unui maestru cofetar turc stabilit la Timișoara.

Conform  tradiției, la miezul nopții, am încheiat seara cu un imens foc de tabără, pregătit de gazde, cu multe zile înainte, în brațul secat la Mureșului - prilej pentru ședințe foto greu de egalat. Acolo, în lumina portocalie a flăcărilor, am plănuit următoarea degustare câmpenească, cea de la sfârșitul verii. Întâlnire la care, firește, vă puteți considera deja invitați! :)

Citit 685 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 18:27

Vorbe despre vin

Wine is like people. The wine takes all the influences in life all around it, it absorbs them and it gets its personality.


Publicitate

Pivnicer

Ce poți face într-o singură (bună) zi, dacă ești bănățean ori ardelean, mare iubitor de vin și de călătorii? De exemplu, să vizitezi o cramă din Sălaj, să încerci acolo un Chardonnay de top, iar apoi să pornești către Cluj, pentru a onora o invitație de nerefuzat, care are legătură cu alte vinuri mari.

Caută

Distribuie asta!