Luni 16 Iulie 2018

Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

O dată la cinci ani, prietenul nostru Ștefan Timofti, somelier de top și oenofil autentic, vine în d...

Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

15 cerbi lopătari, 13 cerbi carpatini, doi emu, un nandu, 10 capre pitice și două oi de Camerun, un ...

Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

O cramă foarte apreciată de membrii CDViN și-a prezentat recent noile vinuri în dormitorul bunicii. ...

  • Seara noastră cu Tohani și prietenul Ștefan Timofti

  • Party cu Vinarte, nandu și burgeri în Zooland sau mai degrabă în Wonderland

  • Triplă sărbătoare cu vinurile Cramei Liliac

Marți, 21 Noiembrie 2017 19:35

BeerGeek și Cross Club. Degustare de bere și ședință foto steampunk la Praga

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ziua 11, vineri, 17 noiembrie. Nu puteam irosi ultima zi a aventurii noastre europene ocolind Praga. Am traversat Germania în drum spre capitala cehă după ce i-am făcut rulotei o binemeritată baie, spălând-o de praful și zloata a 11 țări străbătute. Când am ajuns în sfârșit, era seară la Praga și Dan găsise două localuri de vizitat: BeerGeek și Cross Club.

 

Primul se află lângă strada Vinohradská (a Vinului?!) și este locul perfect de adunare pentru fanaticii berii, de vreme ce amfitrionii se laudă cu cea mai mare ofertă de bere artizanală locală și străină. Pivoteca BeerGeek oferă 500 de sortimente de bere din 11 țări: Belgia, Cehia, Danemarca, Germania, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, SUA. Înainte să alegem berile favorite, am comandat, în trei, câte un pachet de cinci pahare de bere propuse spre degustare. Din cele 15 feluri gustate pe rând, fiecare și-a găsit feblețea, ba eu și cu Gabi am avut în seara aceea două febleți: una blondă și una brună. Ca să nu mai spunem că le-am asortat cu niște aripioare picante de pui numite Godzilla, ba am și gustat și sosul cu iuțeala maximă disponibil în berărie. Ce experiență!

 

Al doilea local, Cross Club, cuprinde un bar și o cafenea cu design unic, futurist, expresie a curentului steampunk, dar și a unui multiculturalism care caracterizează în general capitala cehă. Clubul de pe strada Plynární arată senzațional în noapte, iar noi l-am folosit ca decor pentru o ședință foto finală, cu pălăriile care constituie de multă vreme obsesia lui Dan și pe care le-am călătorit prin nordul Europei. Și chiar dacă berea nu a fost pe măsura decorurilor interioare și exterioare, Cross Club rămâne o destinație obligatorie pentru cei care trăiesc în imaginar, în științifico-fantastic, în neconvențional.

 

La ceas târziu, nu ne-a mai rămas decât să o luăm către casă, bifând încă două țări, Slovacia și Ungaria, pentru a ajunge la Arad în zori. Nu am simțit senzația aceea de înstrăinare pe care o încearcă orice călător planetar la întoarcerea acasă. Pisicile erau la locul lor, frunzele arborilor apucaseră să cadă cu totul, mirosea a jilav de toamnă târzie. Un somn cu vise legănate pe ritm de rulotă, prin străinătatea subconștientului. Oare cum o fi vremea și lumea acum la Capul Nord?

Citit 566 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2017 19:56

Vorbe despre vin

        Maggie: But it could be vinegar! I mean, old wine often turns to vinegar.Oliver: Well then, we either have a wonderful glass of wine, or a really expensive salad.


Publicitate

Pivnicer

Pentru noi, fiecare weekend poate deveni un festival de vin. În virtutea acestei plăcute realități, între 9 și 11 iunie ne-am aflat în capitala Austriei și totodată în capitala străbunicilor ori bunicilor noștri, pentru a participa la VieVinum 2018, prestigios festival de vin aflat la a X-a ediție, care se desfășoară în Palatul Hofburg.

Caută

Distribuie asta!