Marți 23 Octombrie 2018

Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

La exact un an de la prima noastră „vizită oficială” la Crama MaxiMarc, făcută ca membri fondatori a...

O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

În primul weekend al lunii octombrie, am organizat o degustare atipică din mai multe puncte de veder...

Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Ever heard of a wine festival that was held in a church? As a student, and as young member of the Cl...

  • Sorbire de vin și îmbrățișare de Sequoia la Crama MaxiMarc

  • O degustare cu Răzvan Demian, omul-orchestră, și Vali Chibrit - un caricaturist scăpărător

  • Groningen Wijnfestival 2018: an alternative type of communion with wines from all over the world

Marți, 21 Noiembrie 2017 19:35

BeerGeek și Cross Club. Degustare de bere și ședință foto steampunk la Praga

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ziua 11, vineri, 17 noiembrie. Nu puteam irosi ultima zi a aventurii noastre europene ocolind Praga. Am traversat Germania în drum spre capitala cehă după ce i-am făcut rulotei o binemeritată baie, spălând-o de praful și zloata a 11 țări străbătute. Când am ajuns în sfârșit, era seară la Praga și Dan găsise două localuri de vizitat: BeerGeek și Cross Club.

 

Primul se află lângă strada Vinohradská (a Vinului?!) și este locul perfect de adunare pentru fanaticii berii, de vreme ce amfitrionii se laudă cu cea mai mare ofertă de bere artizanală locală și străină. Pivoteca BeerGeek oferă 500 de sortimente de bere din 11 țări: Belgia, Cehia, Danemarca, Germania, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, SUA. Înainte să alegem berile favorite, am comandat, în trei, câte un pachet de cinci pahare de bere propuse spre degustare. Din cele 15 feluri gustate pe rând, fiecare și-a găsit feblețea, ba eu și cu Gabi am avut în seara aceea două febleți: una blondă și una brună. Ca să nu mai spunem că le-am asortat cu niște aripioare picante de pui numite Godzilla, ba am și gustat și sosul cu iuțeala maximă disponibil în berărie. Ce experiență!

 

Al doilea local, Cross Club, cuprinde un bar și o cafenea cu design unic, futurist, expresie a curentului steampunk, dar și a unui multiculturalism care caracterizează în general capitala cehă. Clubul de pe strada Plynární arată senzațional în noapte, iar noi l-am folosit ca decor pentru o ședință foto finală, cu pălăriile care constituie de multă vreme obsesia lui Dan și pe care le-am călătorit prin nordul Europei. Și chiar dacă berea nu a fost pe măsura decorurilor interioare și exterioare, Cross Club rămâne o destinație obligatorie pentru cei care trăiesc în imaginar, în științifico-fantastic, în neconvențional.

 

La ceas târziu, nu ne-a mai rămas decât să o luăm către casă, bifând încă două țări, Slovacia și Ungaria, pentru a ajunge la Arad în zori. Nu am simțit senzația aceea de înstrăinare pe care o încearcă orice călător planetar la întoarcerea acasă. Pisicile erau la locul lor, frunzele arborilor apucaseră să cadă cu totul, mirosea a jilav de toamnă târzie. Un somn cu vise legănate pe ritm de rulotă, prin străinătatea subconștientului. Oare cum o fi vremea și lumea acum la Capul Nord?

Citit 681 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2017 19:56

Vorbe despre vin

If anyone orders Merlot, I’m leaving. I am not drinking any fucking Merlot!


Publicitate

Pivnicer

Noi, da. Acesta este răspunsul la întrebarea din titlu. De fapt, nu am fost cu toții acolo, la Groningen Wijnfestival 2018, ci am participat mai degrabă printr-un bun reprezentant, mezinul Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, Dan Sămînță.

Caută

Distribuie asta!