Miercuri 3 Iunie 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Luni, 11 Decembrie 2017 08:58

Mica Italie din dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cu ajutorul a trei prieteni din Peninsulă, am transformat din nou dormitorul bunicii într-o Mică Italie. Șase vinuri și câteva zeci de bunătăți numite burrata, ricotta, grana padano, salame napolitano, olio di oliva, prosciutto crudo, baba’ al rum, limoncello au făcut deliciul unei seri unice, de care s-au bucurat cei mai inspirați membri CDViN.

După reușita degustare din martie cu vinuri și produse italiene, Ivano și Giancarlo, amicii noștri de la firma Santamelia, au revenit în club în chip de Moș Nicolae. Bradul de sticle era la locul lui, Zoli și Raluca și Claudiu și Dorin&Andreea și Fana noastră și Patricia și Cătălina și atâția alți membri degustători neautorizați erau la locul lor, toate luminițele de decembrie ardeau în sinea lor printre vinurile clubului. Ba ne-am bucurat și de prezența lui Manu, oenologul Cramei MaxiMarc, care și-a putut exersa italiana în compania celor doi conaționali din Puglia, dar și a cunoscătorilor acestei limbi din club.

Am degustat:  Prosecco Motivo Borgo Molino brut, Rosé Motivo Borgo Molino extra dry, Chardonnay 2016 Cantele, Primitivo 2015 Cantele, Negroamaro 2015 Cantele, Salice Salentino 2013 Cantele DOC Riserva. Și am asavurat burrata, ricotta, grana padano, mozzarella, salame napolitano, bresaola, olio di oliva, prosciutto crudo, baba’ al rum, limoncello ș.a.

Ultima luminiță din club a fost stinsă pe la ora patru dimineața, când toată lumea vorbea italiana și în postgust se simțeau puternice arome de Primitivo și Negroamaro, greu de diluat chiar și cu ajutorul vreunui Prosecco final.

Citit 1125 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 09:10
Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate