Luni 21 Ianuarie 2019

“Živijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Živijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Miercuri, 07 Februarie 2018 13:09

Sâmbătă de sushi și vin, o selecție specială de ziua lui Ionu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O zi de naștere sărbătorită cu sushi și degustare de vin, în compania celor mai faini prieteni. Nu s-a nimerit încă artistul care să transforme această scenă în stampă, dar cuvintele și fotografiile pot încerca să developeze amintirea, s-o dea mai departe.

Ioan Paul Colta, Ionu pentru prieteni, iubește stampele Extremului Orient dar și vinul de acasă. De-a lungul anilor, am împărtășit cu el întâmplări culturale, desfășurate în club ori la muzeu, și mici voiaje aventuroase prin cele mai frumoase locuri ale României.

Restaurator, curator independent și colecționar de artă asiatică, Ionu este și nu este de prin târgul acesta, din acest peisaj periferic, ci mai degrabă e de pretutindeni, un cetățean cultural al planetei. De ziua lui, și-a invitat apropiații în odăile bunicii, pregătindu-le o seară specială cu gastronomie asiatică și vinuri românești.

Și ce poate fi mai grozav decât să poți savura în aceeași seară, pe rând, un  Cuvée Petit 2014 de la Avincis, un Sauvignonasse 2014 de la Crama Bauer, un Serafim Rosé 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) de la Licorna? Și asta înainte de a trece la vinuri roșii precum Fetească Neagră 2015 Domenii de la Casa de Vinuri Cotnari, Pinot Noir 2016 Issa de la Crama La Salina și Negru de Drăgășani 2015 de la Viile Metamorfosis. Iar desertul, deseeertul să fie Cuvée Amélie 2015 dulce (Tămâioasă Românească) de la Avincis!

Între un party cu magnumuri și o sărbătoare cu șoncuri și vinuri magnifice,  acesta a fost un banchet cuminte și plin de gust. Așadar, încă o dată, Tanjoubi omedetou gozaimasu, dragă Ionu!

Citit 848 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 21:01

Vorbe despre vin

It’s a bold wine with a hint of sophistication and lacking in pretension.  Actually, I was just talking about myself


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate