Joi 17 Ianuarie 2019

“Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

Ultima aventură externă a clubului nostru de degustători absolut neautorizați, în anul ce tocmai s-a...

O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

Una dintre cele mai interesante degustări în deplasare la care am avut privilegiul să fim părtași în...

Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Cu șapte vinuri de la Villa Vinèa am reinaugurat bradul de sticle, care și-a reluat locul, pentru al...

  • “Zivijo!” în Oslavia: un festival cu 41 de crame și gastronomie cu stele Michelin

  • O degustare cu Bruno Gaberšek, #winelover-ul suprem al Sloveniei

  • Villa Vinèa și șapte vinuri din Ardeal, o filă sentimentală în jurnalul lui Zoli

Miercuri, 21 Februarie 2018 15:34

Spectacol oenologic și culinar cu Herbert și Ja

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De câte ori vine în club, Herbert umple cele două odăi ale bunicii cu degustători entuziaști și absolut neautorizați. Șarmul său personal adaugă vinurilor un condiment aparte. Ultima oară ne-am delectat cu Malbec și Carménère, cu Shiraz ori Cabernet Sauvignon, mai ales de dincolo de Ocean.

Șase vinuri din Italia, Argentina și Chile, alese de prietenul negociant Herbert Szasz, servite alături de mai multe bunătăți specifice bucătăriei italiene și preparate de chef Nissara Buntos (Ja), au făcut deliciul ultimei seri de sâmbătă. Din anturaj au făcut parte și membri timișoreni ai clubului, un grup numeros de italieni, dar și o invitată columbiană.

Herbert a adus cu sine și a prezentat următoarele licori: 1. Bodega Enrique Foster, Finca Los Altepes, Malbec 2014, single vineyard,  Luján de Cuyo, Argentina; 2. Bodega Mauricio Lorca, Opalo, Syrah 2014, Vista Flores, Argentina; 3. Masottina, Vigneto Ai Palazzi, Cabernet Sauvignon 2009,  DOC Piave, Italia; 4. Bodega Riglos, Finca Las Divas, Gran Corte 2013, Tupungato, Argentina; 5. Viu Manent, El Incidente 2011, Valle de Colchagua, Chile; 6. Casa Silva, Microterroir de Los Lingues, Carménère 2009, Valle de Colchagua, Chile.

Ja ne-a pregătit și oferit pe rând: terină de iepure, servită pe pat de misticanza, cu oțet balsamic; tajarin  (tăieței de casă) cu ragù de rață; muşchiuleț de porc la cuptor cu bacon şi brânză gorgonzola, servit cu piure de cartofi; bunet, o budincă de ciocolată tradițională din biscuiți amaretti cu migdale

Au fost vinuri mari în fiecare pahar. Malbecul extraordinar, încă atât de tânăr, Syrah-ul cuminte, atipicul dar atrăgătorul Cabernet de Piave, superbul blend Gran Corte, de Malbec, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, condimentatul și atât de complexul cupaj de Carménère, Malbec și Petit Verdot numit Il Incidente, mai blândul Carménère al Casei Silva.

Nissara Buntos s-a întrecut pe sine cu preparatele. Mărturisesc că făcut o slăbiciune pentru irezistibilii tăieței de casă cu ragù din piept de rață, gătiți de chef Ja ca în Alba, Piemont. Și am nenumărate slăbiciuni pentru vinurile aduse de Herbert, între ele numărându-se, fără urmă de îndoială, El Incidente 2011.

Citit 596 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 15:44

Vorbe despre vin

Invitat fiind la cramă, am răspuns, ca bun creștin printr-o scurtă telegramă: Vin! Păstorel Teodoreanu; Aici zace Păstorel, Băiat bun și suflet fin, Dacă treceți pe la el, Nu-l treziți că cere vin. Culmea...


Publicitate

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate