Joi 27 Iunie 2019

Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

În ultimii opt ani, pentru entuziaștii degustători neautorizați din dormitorul bunicii, celebrarea R...

Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

Evenimentul gourmet al anului, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, s-a petrecut duminică, ...

Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Un bun prieten a susținut recent o degustare de cinci stele în dormitorul lui Nagymama. Schmak Andrá...

  • Cum am legat, la ziua Cramei Avincis, o strânsă prietenie cu Cuvée Grandiflora 2013

  • Secretele gourmet ale Vaticanului. Un festin divin, cu Salvo Lo Castro

  • Furmint și Cabernet Franc din Magyarország, în compania unui cavaler arădean al vinului

Miercuri, 21 Februarie 2018 15:34

Spectacol oenologic și culinar cu Herbert și Ja

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De câte ori vine în club, Herbert umple cele două odăi ale bunicii cu degustători entuziaști și absolut neautorizați. Șarmul său personal adaugă vinurilor un condiment aparte. Ultima oară ne-am delectat cu Malbec și Carménère, cu Shiraz ori Cabernet Sauvignon, mai ales de dincolo de Ocean.

Șase vinuri din Italia, Argentina și Chile, alese de prietenul negociant Herbert Szasz, servite alături de mai multe bunătăți specifice bucătăriei italiene și preparate de chef Nissara Buntos (Ja), au făcut deliciul ultimei seri de sâmbătă. Din anturaj au făcut parte și membri timișoreni ai clubului, un grup numeros de italieni, dar și o invitată columbiană.

Herbert a adus cu sine și a prezentat următoarele licori: 1. Bodega Enrique Foster, Finca Los Altepes, Malbec 2014, single vineyard,  Luján de Cuyo, Argentina; 2. Bodega Mauricio Lorca, Opalo, Syrah 2014, Vista Flores, Argentina; 3. Masottina, Vigneto Ai Palazzi, Cabernet Sauvignon 2009,  DOC Piave, Italia; 4. Bodega Riglos, Finca Las Divas, Gran Corte 2013, Tupungato, Argentina; 5. Viu Manent, El Incidente 2011, Valle de Colchagua, Chile; 6. Casa Silva, Microterroir de Los Lingues, Carménère 2009, Valle de Colchagua, Chile.

Ja ne-a pregătit și oferit pe rând: terină de iepure, servită pe pat de misticanza, cu oțet balsamic; tajarin  (tăieței de casă) cu ragù de rață; muşchiuleț de porc la cuptor cu bacon şi brânză gorgonzola, servit cu piure de cartofi; bunet, o budincă de ciocolată tradițională din biscuiți amaretti cu migdale

Au fost vinuri mari în fiecare pahar. Malbecul extraordinar, încă atât de tânăr, Syrah-ul cuminte, atipicul dar atrăgătorul Cabernet de Piave, superbul blend Gran Corte, de Malbec, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, condimentatul și atât de complexul cupaj de Carménère, Malbec și Petit Verdot numit Il Incidente, mai blândul Carménère al Casei Silva.

Nissara Buntos s-a întrecut pe sine cu preparatele. Mărturisesc că făcut o slăbiciune pentru irezistibilii tăieței de casă cu ragù din piept de rață, gătiți de chef Ja ca în Alba, Piemont. Și am nenumărate slăbiciuni pentru vinurile aduse de Herbert, între ele numărându-se, fără urmă de îndoială, El Incidente 2011.

Citit 705 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 15:44

Vorbe despre vin

Un dezavantaj al vinului este că face omul să încurce cuvintele cu gândurile


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate