Vineri 22 Noiembrie 2019

Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

Degustare Avincis în prezentarea domnului Valeriu Stoica. Eveniment sold out. Locurile ocupate în 14...

Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

Toată lumea oenofilă bine informată știe că o degustare cu vinurile Cramei Oprișor în dormitorul bun...

HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

O vrăjitoare din Extremul Orient, o mireasă cu barbă, mai mulți clauni și un Leprechaun au făcut spe...

  • Valeriu Stoica, Avincis și atâtea legături cu vinul poeziei

  • Cinci Savori și tot atâtea Ispite de la Crama Oprișor

  • HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:27

Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încă era o seară frumoasă de noiembrie, poate ultima din lunga toamnă însorită. Missy stătea în fereastra clubului, imediat sub emblema cu Lucky Motanul în chip de somelier. Dintr-odată odăile bunicii se umplură de degustători de vin și de iubitori de paste neautorizați, veniți pentru un festin despre care vor vorbi mult timp de acum încolo.

Oenologul George Măluțan a adus cu sine șase vinuri și o parte din echipa sa de la Casa de Vinuri Cotnari. Ne-am putut delecta pe rând cu: Colocviu la Viena Frâncușă (spumant) , Colocviu la Atena Fetească Albă 2016, Domenii Fetească Neagră 2016, Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2015, Colocviu la Barcelona Fetească Neagră (spumant), Domenii Busuioacă de Bohotin 2017.

Alături de vinuri, cei care au umplut clubul până la refuz s-au putut bucura și de trei preparate elaborate de prietena noastră Ja, revenită în club alături de soțul Giuliano după o lungă absență. Chef Nissara Buntos ne-a pregătit ravioli del plin – ravioli de casă umpluți cu brânză și alune de pădure, tajarin delle 40 uova al ragu d’anatra – tăiței de casă, pregătiți cu 40 de gălbenușuri pe kilogram de făină, cu ragu de rață, bunet – budincă cu biscuiți amaretti și cacao.

După bucuria de pe chipurile participanților, am putut observa că asocierea vinurilor de Cotnari cu preparatele specifice regiunii italiene Piemont a fost una mai mult decât inspirată. În ce privește gastronomia, Ja știe deja că am făcut o pasiune pentru minunatul ragu de rață. Cât despre vinuri, am mai descoperit o feblețe marca CV Cotnari: spumantul din Fetească Neagră, servit în premieră în dormitorul bunicii.

Citit 835 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 16:48

Vorbe despre vin

Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce în ce mai buni, fie se transforma în oțet.


Publicitate

Pivnicer

De trei ani încoace, Aradul are un festival de vin cu care se poate mândri în fața oricui. Într-un cadru atrăgător, cu standuri organizate după cele mai democratice principii, având design-ul folosit de Festivalul Ro-Wine, în coorganizarea unui partener comercial de prestigiu, Vicii și delicii mi-a plăcut în toate ale sale: ținută, participanți, licori. Cu excepția unui singur lucru: numele ales.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate