Joi 13 August 2020

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

Șapte vinuri, cinci crame, un singur Herbert, la Apogeum!

Alungăm tristețile pandemiei cu ajutorul unui bun prieten de la Cluuuj și al vinurilor sale din Lume...

Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

După ce ultima oară, prin toamna anului 2019, ne-a invitat la o degustare de stele, prietenul Andrei...

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

  • Șapte vinuri, cinci crame, un singur Herbert, la Apogeum!

  • Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:27

Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încă era o seară frumoasă de noiembrie, poate ultima din lunga toamnă însorită. Missy stătea în fereastra clubului, imediat sub emblema cu Lucky Motanul în chip de somelier. Dintr-odată odăile bunicii se umplură de degustători de vin și de iubitori de paste neautorizați, veniți pentru un festin despre care vor vorbi mult timp de acum încolo.

Oenologul George Măluțan a adus cu sine șase vinuri și o parte din echipa sa de la Casa de Vinuri Cotnari. Ne-am putut delecta pe rând cu: Colocviu la Viena Frâncușă (spumant) , Colocviu la Atena Fetească Albă 2016, Domenii Fetească Neagră 2016, Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2015, Colocviu la Barcelona Fetească Neagră (spumant), Domenii Busuioacă de Bohotin 2017.

Alături de vinuri, cei care au umplut clubul până la refuz s-au putut bucura și de trei preparate elaborate de prietena noastră Ja, revenită în club alături de soțul Giuliano după o lungă absență. Chef Nissara Buntos ne-a pregătit ravioli del plin – ravioli de casă umpluți cu brânză și alune de pădure, tajarin delle 40 uova al ragu d’anatra – tăiței de casă, pregătiți cu 40 de gălbenușuri pe kilogram de făină, cu ragu de rață, bunet – budincă cu biscuiți amaretti și cacao.

După bucuria de pe chipurile participanților, am putut observa că asocierea vinurilor de Cotnari cu preparatele specifice regiunii italiene Piemont a fost una mai mult decât inspirată. În ce privește gastronomia, Ja știe deja că am făcut o pasiune pentru minunatul ragu de rață. Cât despre vinuri, am mai descoperit o feblețe marca CV Cotnari: spumantul din Fetească Neagră, servit în premieră în dormitorul bunicii.

Citit 1304 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 16:48
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate