Miercuri 22 Mai 2019

O degustare și un vernisaj cu înger păzitor

Clubul nostru s-a îmbogățit zilele trecute cu doi mari prieteni, Doina Mihăilescu și Oliv Mircea. Da...

Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

După doi ani, Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria, se întoarce în odăile bunicii pentru a prezen...

Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

În două dintre cele cinci zile de desfășurare, Conferințele Dilema Veche s-au încheiat în odăile bun...

  • O degustare și un vernisaj cu înger păzitor

  • Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

  • Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:27

Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încă era o seară frumoasă de noiembrie, poate ultima din lunga toamnă însorită. Missy stătea în fereastra clubului, imediat sub emblema cu Lucky Motanul în chip de somelier. Dintr-odată odăile bunicii se umplură de degustători de vin și de iubitori de paste neautorizați, veniți pentru un festin despre care vor vorbi mult timp de acum încolo.

Oenologul George Măluțan a adus cu sine șase vinuri și o parte din echipa sa de la Casa de Vinuri Cotnari. Ne-am putut delecta pe rând cu: Colocviu la Viena Frâncușă (spumant) , Colocviu la Atena Fetească Albă 2016, Domenii Fetească Neagră 2016, Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2015, Colocviu la Barcelona Fetească Neagră (spumant), Domenii Busuioacă de Bohotin 2017.

Alături de vinuri, cei care au umplut clubul până la refuz s-au putut bucura și de trei preparate elaborate de prietena noastră Ja, revenită în club alături de soțul Giuliano după o lungă absență. Chef Nissara Buntos ne-a pregătit ravioli del plin – ravioli de casă umpluți cu brânză și alune de pădure, tajarin delle 40 uova al ragu d’anatra – tăiței de casă, pregătiți cu 40 de gălbenușuri pe kilogram de făină, cu ragu de rață, bunet – budincă cu biscuiți amaretti și cacao.

După bucuria de pe chipurile participanților, am putut observa că asocierea vinurilor de Cotnari cu preparatele specifice regiunii italiene Piemont a fost una mai mult decât inspirată. În ce privește gastronomia, Ja știe deja că am făcut o pasiune pentru minunatul ragu de rață. Cât despre vinuri, am mai descoperit o feblețe marca CV Cotnari: spumantul din Fetească Neagră, servit în premieră în dormitorul bunicii.

Citit 456 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 16:48

Vorbe despre vin

Bea vin și vei dormi bine. Dormi și nu vei păcătui. Evită păcatul, și vei fi mântuit. Prin urmare, bea vin și  vei fi mântuit.


Publicitate

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate