Vineri 18 Octombrie 2019

Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

When you think of Amsterdam, your mind will probably race towards canals, bikes, coffee shops, museu...

O degustare de comori găsite în vinotecă

Un căutător de comori nu trebuie să fie neapărat unul care poartă detectoare de metal pe coclaurile ...

Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

A treia degustare cu vinurile Cramei Histria petrecută în dormitorul bunicii ne-a oferit o dublă sur...

  • Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

  • O degustare de comori găsite în vinotecă

  • Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:27

Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încă era o seară frumoasă de noiembrie, poate ultima din lunga toamnă însorită. Missy stătea în fereastra clubului, imediat sub emblema cu Lucky Motanul în chip de somelier. Dintr-odată odăile bunicii se umplură de degustători de vin și de iubitori de paste neautorizați, veniți pentru un festin despre care vor vorbi mult timp de acum încolo.

Oenologul George Măluțan a adus cu sine șase vinuri și o parte din echipa sa de la Casa de Vinuri Cotnari. Ne-am putut delecta pe rând cu: Colocviu la Viena Frâncușă (spumant) , Colocviu la Atena Fetească Albă 2016, Domenii Fetească Neagră 2016, Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2015, Colocviu la Barcelona Fetească Neagră (spumant), Domenii Busuioacă de Bohotin 2017.

Alături de vinuri, cei care au umplut clubul până la refuz s-au putut bucura și de trei preparate elaborate de prietena noastră Ja, revenită în club alături de soțul Giuliano după o lungă absență. Chef Nissara Buntos ne-a pregătit ravioli del plin – ravioli de casă umpluți cu brânză și alune de pădure, tajarin delle 40 uova al ragu d’anatra – tăiței de casă, pregătiți cu 40 de gălbenușuri pe kilogram de făină, cu ragu de rață, bunet – budincă cu biscuiți amaretti și cacao.

După bucuria de pe chipurile participanților, am putut observa că asocierea vinurilor de Cotnari cu preparatele specifice regiunii italiene Piemont a fost una mai mult decât inspirată. În ce privește gastronomia, Ja știe deja că am făcut o pasiune pentru minunatul ragu de rață. Cât despre vinuri, am mai descoperit o feblețe marca CV Cotnari: spumantul din Fetească Neagră, servit în premieră în dormitorul bunicii.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 16:48

Vorbe despre vin

Să fie dragostea noastră ca un vin bun, sa crească mai puternic odată cu vârsta.


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate