Miercuri 24 Aprilie 2019

Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

După doi ani, Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria, se întoarce în odăile bunicii pentru a prezen...

Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

În două dintre cele cinci zile de desfășurare, Conferințele Dilema Veche s-au încheiat în odăile bun...

Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

Câte Pinot Noir-uri 2006 încă în viață, cu preț accesibil și ușor de găsit cunoașteți? De câte Caber...

  • Crama Histria, terroir de Dobrogea în dormitorul bunicii

  • Europa versus dormitorul bunicii. Șapte vinuri pentru elite ale Cramei Elite

  • Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:27

Casa de Vinuri Cotnari lansează spumantul de Fetească Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încă era o seară frumoasă de noiembrie, poate ultima din lunga toamnă însorită. Missy stătea în fereastra clubului, imediat sub emblema cu Lucky Motanul în chip de somelier. Dintr-odată odăile bunicii se umplură de degustători de vin și de iubitori de paste neautorizați, veniți pentru un festin despre care vor vorbi mult timp de acum încolo.

Oenologul George Măluțan a adus cu sine șase vinuri și o parte din echipa sa de la Casa de Vinuri Cotnari. Ne-am putut delecta pe rând cu: Colocviu la Viena Frâncușă (spumant) , Colocviu la Atena Fetească Albă 2016, Domenii Fetească Neagră 2016, Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2015, Colocviu la Barcelona Fetească Neagră (spumant), Domenii Busuioacă de Bohotin 2017.

Alături de vinuri, cei care au umplut clubul până la refuz s-au putut bucura și de trei preparate elaborate de prietena noastră Ja, revenită în club alături de soțul Giuliano după o lungă absență. Chef Nissara Buntos ne-a pregătit ravioli del plin – ravioli de casă umpluți cu brânză și alune de pădure, tajarin delle 40 uova al ragu d’anatra – tăiței de casă, pregătiți cu 40 de gălbenușuri pe kilogram de făină, cu ragu de rață, bunet – budincă cu biscuiți amaretti și cacao.

După bucuria de pe chipurile participanților, am putut observa că asocierea vinurilor de Cotnari cu preparatele specifice regiunii italiene Piemont a fost una mai mult decât inspirată. În ce privește gastronomia, Ja știe deja că am făcut o pasiune pentru minunatul ragu de rață. Cât despre vinuri, am mai descoperit o feblețe marca CV Cotnari: spumantul din Fetească Neagră, servit în premieră în dormitorul bunicii.

Citit 405 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 16:48

Vorbe despre vin

Vinul pune în mișcare ceea ce a fost închis și înghețat din om.


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate