Miercuri 3 Iunie 2020

Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

În mod absolut întâmplător, am făcut o pasiune pentru vinurile unei crame boutique din Dealu Mare, p...

Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

Ani bisecți, vinuri bisecte... Din patru în patru ani, în anii aceia de 366 de zile în care luna feb...

Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Punctul culminant al unui weekend de foc petrecut la început de februarie în dormitorul bunicii a fo...

  • Ferdi, o cramă boutique, cucerește dormitorul bunicii

  • Degustare aniversară, bisectă, și un vin proaspăt de la-nceput de mileniu

  • Un mic festival internațional cu participarea a șapte magnifici ai vinului

Marți, 16 Iulie 2019 14:35

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne aduce în dormitorul bunicii un strop de vin din Deltă. După Via Viticola Sarica Niculițel, Crama Delta Dunării este al doilea producător din Tulcea care își prezintă vinurile în fața degustătorilor neautorizați.

De câte ori dă pe la noi – în ultimii ani este unul dintre somelierii cei mai activi în Vestik Club – Răzvan aduce cu sine toate accesoriile profesionistului în domeniu: insigna, testevinul, „uniforma” de cavaler al vinului și spada sabrării. La ultima degustare, pe lângă toate acestea a mai adus mai multe vinuri marca La Sapata, brand aparținând Cramei Delta Dunării. Înființată în 2009 de patru proprietari italieni, această nouă cramă din străvechea Podgorie Sarica Niculițel ne oferă vinuri eco pline de prospețime și caracter.

Am putut servi pe rând, în prezentarea unui om-spectacol, nu mai puțin de șapte vinuri: Aligote 2018, Fetească Regală 2018, Rosé (Băbească Neagră) 2018, Rosé Frizzante (Băbească Neagră), Băbească Neagră 2018, Merlot 2017, Merlot Cabernet 2017. Pentru un public entuziast, în prezența cunoscutei mâțe din vecini din cauza căreia ne-am trezit cu jandarmii la poartă, Răzvan s-a dedat și la o sabrare nocturnă. Și nu oricum, ci cocoțat pe trunchiul teiului tăiat din fața clubului.

Pentru mine am reținut Feteasca Regală, vinul frizzante obținut din Băbească, rosé-ul liniștit și ultimele două vinuri roșii. Show-ul s-a prelungit până târziu în noapte, iar pentru ultimii doi dintre noi, probabil adevărați aventurieri ai vinului, chiar până la patru dimineața, oră la care până și cele mai turbulente pisici din vecini sunt cufundate într-un somn plin de vise oenofile.

Citit 541 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 14:41
Publicitate

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Caută

Publicitate