Vineri 18 Octombrie 2019

Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

When you think of Amsterdam, your mind will probably race towards canals, bikes, coffee shops, museu...

O degustare de comori găsite în vinotecă

Un căutător de comori nu trebuie să fie neapărat unul care poartă detectoare de metal pe coclaurile ...

Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

A treia degustare cu vinurile Cramei Histria petrecută în dormitorul bunicii ne-a oferit o dublă sur...

  • Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

  • O degustare de comori găsite în vinotecă

  • Ca nisipul vinurile Cramei Histria sunt...

Marți, 16 Iulie 2019 14:35

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne aduce în dormitorul bunicii un strop de vin din Deltă. După Via Viticola Sarica Niculițel, Crama Delta Dunării este al doilea producător din Tulcea care își prezintă vinurile în fața degustătorilor neautorizați.

De câte ori dă pe la noi – în ultimii ani este unul dintre somelierii cei mai activi în Vestik Club – Răzvan aduce cu sine toate accesoriile profesionistului în domeniu: insigna, testevinul, „uniforma” de cavaler al vinului și spada sabrării. La ultima degustare, pe lângă toate acestea a mai adus mai multe vinuri marca La Sapata, brand aparținând Cramei Delta Dunării. Înființată în 2009 de patru proprietari italieni, această nouă cramă din străvechea Podgorie Sarica Niculițel ne oferă vinuri eco pline de prospețime și caracter.

Am putut servi pe rând, în prezentarea unui om-spectacol, nu mai puțin de șapte vinuri: Aligote 2018, Fetească Regală 2018, Rosé (Băbească Neagră) 2018, Rosé Frizzante (Băbească Neagră), Băbească Neagră 2018, Merlot 2017, Merlot Cabernet 2017. Pentru un public entuziast, în prezența cunoscutei mâțe din vecini din cauza căreia ne-am trezit cu jandarmii la poartă, Răzvan s-a dedat și la o sabrare nocturnă. Și nu oricum, ci cocoțat pe trunchiul teiului tăiat din fața clubului.

Pentru mine am reținut Feteasca Regală, vinul frizzante obținut din Băbească, rosé-ul liniștit și ultimele două vinuri roșii. Show-ul s-a prelungit până târziu în noapte, iar pentru ultimii doi dintre noi, probabil adevărați aventurieri ai vinului, chiar până la patru dimineața, oră la care până și cele mai turbulente pisici din vecini sunt cufundate într-un somn plin de vise oenofile.

Citit 299 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 14:41

Vorbe despre vin

I never drink... wine


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate