Luni 19 August 2019

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendo...

A sweet vacation in Austria

On the hottest days of July 2019 in Europe, we, The Club of Uncertified Wine Tasters, went on a vaca...

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

  • Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

  • A sweet vacation in Austria

Marți, 16 Iulie 2019 14:35

Seară cu Fetești și Băbești din Delta Dunării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prietenul Răzvan Demian, somelier care promovează mai multe crame de la noi și de pretutindeni, ne aduce în dormitorul bunicii un strop de vin din Deltă. După Via Viticola Sarica Niculițel, Crama Delta Dunării este al doilea producător din Tulcea care își prezintă vinurile în fața degustătorilor neautorizați.

De câte ori dă pe la noi – în ultimii ani este unul dintre somelierii cei mai activi în Vestik Club – Răzvan aduce cu sine toate accesoriile profesionistului în domeniu: insigna, testevinul, „uniforma” de cavaler al vinului și spada sabrării. La ultima degustare, pe lângă toate acestea a mai adus mai multe vinuri marca La Sapata, brand aparținând Cramei Delta Dunării. Înființată în 2009 de patru proprietari italieni, această nouă cramă din străvechea Podgorie Sarica Niculițel ne oferă vinuri eco pline de prospețime și caracter.

Am putut servi pe rând, în prezentarea unui om-spectacol, nu mai puțin de șapte vinuri: Aligote 2018, Fetească Regală 2018, Rosé (Băbească Neagră) 2018, Rosé Frizzante (Băbească Neagră), Băbească Neagră 2018, Merlot 2017, Merlot Cabernet 2017. Pentru un public entuziast, în prezența cunoscutei mâțe din vecini din cauza căreia ne-am trezit cu jandarmii la poartă, Răzvan s-a dedat și la o sabrare nocturnă. Și nu oricum, ci cocoțat pe trunchiul teiului tăiat din fața clubului.

Pentru mine am reținut Feteasca Regală, vinul frizzante obținut din Băbească, rosé-ul liniștit și ultimele două vinuri roșii. Show-ul s-a prelungit până târziu în noapte, iar pentru ultimii doi dintre noi, probabil adevărați aventurieri ai vinului, chiar până la patru dimineața, oră la care până și cele mai turbulente pisici din vecini sunt cufundate într-un somn plin de vise oenofile.

Citit 185 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 14:41

Vorbe despre vin

The grape is the only fruit that God gave the sense to know what it was made for.


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate