Duminică 12 Iulie 2020

Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

După ce ultima oară, prin toamna anului 2019, ne-a invitat la o degustare de stele, prietenul Andrei...

Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

Prin decret al guvernului CDViN, clubul nostru a intrat în stare de oeno-urgență. Avem nevoie cu toț...

Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

După o prea îndelungată așteptare, dormitorul și curtea bunicii s-au umplut din nou de prieteni și d...

  • Seară cu Olaszrizling, Irsai Olivér și mai ales Juhfark sub bradul bunicii

  • Cineva iubește, acolo sus și în curtea bunicii, Mustoasa lui Emanuele Reolon

  • Un nou început oenofil cu Herbert, când felinarele solare se aprind...

Miercuri, 07 August 2019 12:26

Supertoscane, superpaste, supertrufe în dormitorul bunicii!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După Tignanello și Vignaferrovia Pian delle Vigne, al treilea vin supertoscan își  dezvăluie splendoarea aromelor în Clubul Degustărilor Neautorizați din Arad. Guado al Tasso ne-a fost prezentat de prietenul Adi Pașca, promotor Antinori și iscusit chef în bucătăria bunicii.

Un nou eveniment din seria WE LOVE PASTA&WINE s-a petrecut în mult încercatele (de miresme, de tanini, de condimente) odăi ale bunicii. De bunătăți s-au îngrijit împreună Adrian Pașca, director de vânzări al afacerii Antinori în România, și draga noastră Pivniceră. Ei au gătit și servit multe feluri de-ți lasă gura apă: focaccia pugliese, paste cu ton, capere, măsline și roșii cherry, tagliata di manzo pe pat de rucola, trufe de ciocolată homemade.

Le-am asortat următoarele vinuri:Viile Metamorfosis Muscat Ottonel/Tămâioasă Românească 2017, Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2018, Tormaresca Chardonnay 2017, Viile Metamorfosis Rosé 2018 (Merlot, Syrah), Tenuta Guado al Tasso Scalabrone 2018 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah), Guado al Tasso 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot).

Despre meniu, doar atât: n-a mai rămas mai nimic! Un compliment mai bun nu li se putea face celor care au trudit gastronomic pentru a ne face fericiți vinerea trecută.

În materie de vinuri, am savurat un cupaj de alb fresh de la Viile și un Sauvignon Blac gourmet de la aceeași cramă din Dealu Mare. Ne-am bucurat apoi de deja cunoscutul Chardonnay de la Tormaresca, cramă din Puglia aflată în portofoliul Antinori, și de două minunate rosé-uri: unul de la Viile și altul, noutate absolută pentru club, din Bolgheri, de la Tenuta Guado al Tasso. La urmă, cupajul de patru soiuri Guado al Tasso ne-a adus pe toți în extaz. Un vin măreț, care vine să ne încânte dincolo de cuvinte după ce, în anii din urmă, am mai servit două supertoscane în club: Marchese Antinori Vignaferrovia Pian delle Vigne Brunello di Montalcino Riserva 2009 și Marchese Antinori Tenuta Tignanello Chianti Classico Riserva 2014.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 23:31

Media

Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate