Marți 12 Noiembrie 2019

HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

O vrăjitoare din Extremul Orient, o mireasă cu barbă, mai mulți clauni și un Leprechaun au făcut spe...

The old and the new: Groningen Wijnfestival 4th edition

Experiencing something for the first time can be magical. You go somewhere, not knowing what to expe...

Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

When you think of Amsterdam, your mind will probably race towards canals, bikes, coffee shops, museu...

  • HalloWine la superlativ în odăile bunicii!

  • The old and the new: Groningen Wijnfestival 4th edition

  • Amsterdam Wijnfestival: how to dive into this wonderful experience

Duminică, 25 August 2019 15:09

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat în Mica noastră Vienă de la începutul mileniului III, am marcat evenimentul cu ajutorul unor vinuri selecte obținute de un oenolog italian undeva pe dealurile Măderatului, dar și cu bunătăți gătite de „chefa” clubului în bucătăria lui Nagymama.

Într-o seară de marți necaniculară, istoria clubului nostru a consemnat un eveniment special, cu invitați aparte, cu o mare surpriză, cu vinuri de top și bucate irezistibile. O parte dintre cei care au susținut ediția a II-a a Conferințelor Historia, sub genericul „Arad la 1900 – Mica Vienă”, s-au aflat în dormitorul bunicii. Între invitați i-am putut număra pe Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și fost ministru al Justiției, pe Ion M. Ioniță, redactor-șef al revistei Historia, pe Ciprian Stoleru, editor Historia, și pe prof. univ. dr. Marius Diaconescu. Între numeroșii prieteni și susținători ai clubului prezenți la eveniment s-au găsit  Cătălin Lazurca și soția sa, Ioan Paul Colta și Ovidiu Moșneag.

Am zis să le oferim câteva dintre cele mai bune vinuri elaborate vreodată pe dealurile Măderatului, dar și câteva dintre cele mai grozave specialități ale Pivnicerei, în calitatea sa de chef oficial al clubului. Astfel, oenologul cramei MaxiMarc, Emanuele Reolon, a prezentat pe rând următoarele vinuri: Fetească Regală 2018, Mustoasă de Măderat 2018, Castel Sofia Mustoasă de Măderat (probă de baric), Cadarcă 2018, Castel Sofia Pinot Noir 2017, Merlot 2017 vinificat prin metoda Amarone. Ele au însoțit următoarele bunătăți de care s-a îngrijit Adina: clătite pané cu ciuperci, papricaș de vițel cu găluște sau mămăligă, muffins cu cremă de ciocolată.

Un mare prieten al clubului, fostul primar al Aradului și actualul europarlamentar Gheorghe Falcă, ne-a făcut o plăcută surpriză prin prezența sa la degustare. Cum „paharul domnului primar” fusese deja adjudecat de povestitor, vinurile de top ale lui Manu au putut fi savurate din alte cupe de către distinsul reprezentant al Micii Viene la Bruxelles.

Pour les connaisseurs: căutați Mustoasele, Pinot Noir-urile și Merlot-urile Amarone ale lui Manu! Vinul din urmă nu-l veți găsi la sticlă decât peste cel puțin un an, dar așteptarea merită...

Citit 583 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 15:26

Vorbe despre vin

Tu, cel ce iubești vinul, nu lăsa niciodată via să sufere.


Publicitate

Pivnicer

De trei ani încoace, Aradul are un festival de vin cu care se poate mândri în fața oricui. Într-un cadru atrăgător, cu standuri organizate după cele mai democratice principii, având design-ul folosit de Festivalul Ro-Wine, în coorganizarea unui partener comercial de prestigiu, Vicii și delicii mi-a plăcut în toate ale sale: ținută, participanți, licori. Cu excepția unui singur lucru: numele ales.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate