Luni 23 Septembrie 2019

Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

Peste șaizeci de membri și simpatizanți ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au venit, din...

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat...

Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

După evenimentul de anul trecut, a doua ediție a minifestivalului de rosé și clătite organizat de CD...

  • Început de toamnă cu mangaliță și vin, printre zimbri, lame și cerbi

  • În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

  • Rosé-uri, căpșuni și clătite savurate în mod oenofil, gastronomic, gourmet

Duminică, 25 August 2019 15:09

În odăile bunicii, MaxiMarc face istorie într-o companie selectă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În felul lor, Conferințele Historia au început în dormitorul bunicii. În cuibul oenofil CDViN, aflat în Mica noastră Vienă de la începutul mileniului III, am marcat evenimentul cu ajutorul unor vinuri selecte obținute de un oenolog italian undeva pe dealurile Măderatului, dar și cu bunătăți gătite de „chefa” clubului în bucătăria lui Nagymama.

Într-o seară de marți necaniculară, istoria clubului nostru a consemnat un eveniment special, cu invitați aparte, cu o mare surpriză, cu vinuri de top și bucate irezistibile. O parte dintre cei care au susținut ediția a II-a a Conferințelor Historia, sub genericul „Arad la 1900 – Mica Vienă”, s-au aflat în dormitorul bunicii. Între invitați i-am putut număra pe Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și fost ministru al Justiției, pe Ion M. Ioniță, redactor-șef al revistei Historia, pe Ciprian Stoleru, editor Historia, și pe prof. univ. dr. Marius Diaconescu. Între numeroșii prieteni și susținători ai clubului prezenți la eveniment s-au găsit  Cătălin Lazurca și soția sa, Ioan Paul Colta și Ovidiu Moșneag.

Am zis să le oferim câteva dintre cele mai bune vinuri elaborate vreodată pe dealurile Măderatului, dar și câteva dintre cele mai grozave specialități ale Pivnicerei, în calitatea sa de chef oficial al clubului. Astfel, oenologul cramei MaxiMarc, Emanuele Reolon, a prezentat pe rând următoarele vinuri: Fetească Regală 2018, Mustoasă de Măderat 2018, Castel Sofia Mustoasă de Măderat (probă de baric), Cadarcă 2018, Castel Sofia Pinot Noir 2017, Merlot 2017 vinificat prin metoda Amarone. Ele au însoțit următoarele bunătăți de care s-a îngrijit Adina: clătite pané cu ciuperci, papricaș de vițel cu găluște sau mămăligă, muffins cu cremă de ciocolată.

Un mare prieten al clubului, fostul primar al Aradului și actualul europarlamentar Gheorghe Falcă, ne-a făcut o plăcută surpriză prin prezența sa la degustare. Cum „paharul domnului primar” fusese deja adjudecat de povestitor, vinurile de top ale lui Manu au putut fi savurate din alte cupe de către distinsul reprezentant al Micii Viene la Bruxelles.

Pour les connaisseurs: căutați Mustoasele, Pinot Noir-urile și Merlot-urile Amarone ale lui Manu! Vinul din urmă nu-l veți găsi la sticlă decât peste cel puțin un an, dar așteptarea merită...

Citit 467 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 15:26

Vorbe despre vin

If anyone orders Merlot, I’m leaving. I am not drinking any fucking Merlot!


Publicitate

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate