Duminică 7 Martie 2021

Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

Când toată lumea de pe Pământ se ascunde de virus fugind pe fața nevăzută a Lunii, amicul Herbert Sz...

Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

La ultima degustare cu vinurile Avincis, desfășurată în bula temporală fragilă numită scenariu verde...

Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Prima degustare din 2021 a fost una cu totul și cu totul specială, câtă vreme promotorul vinurilor s...

  • Aniversare în dormitorul bunicii cu Herbert Sold Out

  • Delectare cu mousse și Avincis, ca-n vremurile bune

  • Călătorie în Bordeaux cu ajutorul unui prieten virtual

Luni, 19 Octombrie 2020 09:50

O reîntâlnire cu vinurile lui Herr Heiner Oberrauch

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Villa Vinèa, cramă ardelenească de primă ligă, l-a trimis în dormitorul bunicii pe prietenul Claudiu Toma să ne alunge marile tristeți , de ploaie, de octombrie, de pandemie. După șapte vinuri servite și după devorarea nemaipomenitei prăjituri elaborate de Pivniceră, pentru cei prezenți la eveniment, rata de infectare la mia de locuitori scăzuse deja la zero...

Au trecut opt ani de la inaugurarea Villa Vinèa, cramă situată la câteva zeci de kilometri de Tg. Mureș. De atunci și până azi am făcut nenumărate incursiuni oenologice legate de acest brand. Unele ne-au readus în satul mureșean Mica, câteva ne-au mânat până în Südtirol, în viile unei abații milenare, iar altele au fost scurte călătorii senzoriale în pahar. După numeroasele întâlniri cu vinurile, oenologii și promotorii cramei lui Herr Heiner Oberrauch, care este totodată proprietar al firmei de echipament sportiv Salewa, am putut constata că numele Villa Vinèa este pomenit de 64 de ori în tot atâtea articole publicate pe cele două site-uri ale clubului, vestik.ro și cdvin.ro, și pe blogul Pivnicer.

Îl mai pomenim o dată acum, cu bucurie, în urma evenimentului cu șapte vinuri prezentate de amicul Claudiu Toma. Purtându-se cu mănuși cu noi, el a servit pe rând: Fetească Albă 2018, Fetească Regală 2019, Selection Pinot Noir 2016, Selection Fetească Neagră 2016, Rubin 2016 (Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră), Contessa 2016 (Muscat Ottonel, Kerner, Gewürztraminer).

Pentru anturajul restrâns, format din medici, ingineri, antreprenori, dascăli, economiști, oameni de cultură, evenimentul s-a dovedit un adevărat festin oenologic. Platourile asortate, cu brânzeturi și mezeluri italiene, și senzaționala prăjitură inventată de Pivniceră, inspirată de New York cheese cake, dar îmbogățită cu caramel sărat, au transformat seara într-una cu adevărat memorabilă.

Feteasca Albă punctează la aciditate, Regala are un corp cât se poate de atrăgător, Pinot-ul e tipic, Feteasca Neagră are condiment transilvănean, Rubinul aduce complexitate, vinul de desert Contessa se asortează perfect cu prăjitura din caramel sărat.

Dacă sărbătorile de iarnă vor veni totuși anul acesta, avem de gând să ne reîntâlnim cu Villa Vinèa în luna decembrie, așa, o dată cu căderea primilor fulg ai iernii.

 

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 12:05
Publicitate

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Caută

Publicitate