Sâmbătă 25 Septembrie 2021

O vacanță oenofilă, culinară și spirituală prin țările lui Suhajda, Hundertwasser, San Francesco d'Assisi și Gabriele D'Annunzio

Din 31 iulie până în 10 august 2021, am străbătut cinci țări de-a lungul a 3.500 de kilometri, am vi...

Degustare-pilot cu vinurile Domeniilor Franco-Române

Clătite cu carne și ciuperci, pateuri cu brânză și cu carne, cheesecake cu sos de fructe de pădure. ...

O degustare de august și două crame de renume: Marchese Antinori și Viile Metamorfosis

Prietenul Adrian Pașca înfruntă pandemia în dormitorul bunicii oferindu-ne cinci vinuri de la două c...

  • O vacanță oenofilă, culinară și spirituală prin țările lui Suhajda, Hundertwasser, San Francesco d'A...

  • Degustare-pilot cu vinurile Domeniilor Franco-Române

  • O degustare de august și două crame de renume: Marchese Antinori și Viile Metamorfosis

Luni, 26 Iulie 2021 12:43

O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După 30 de ani, amicul nostru de presă și studenție Laci Moldovan vine în țară tocmai din Texas. Ne întâlnim în cel mai potrivit loc cu putință, dormitorul bunicii, un fel de redacție de vinuri în care continuăm de vreo 12 ani, în felul nostru, tradiția revistei de altădată Forum studențesc.

Herbert Szasz, amic clujean și vânător de vinuri, parcă a știut ceva atunci când a fixat data de 23 iulie pentru noua sa degustare. S-a potrivit perfect cu programul lui Laci Moldovan, prieten de studenție și fotoreporter cu care am lucrat cândva la revista timișoreană Forum studențesc. Venit în țară din statele Unite pentru câteva săptămâni, ne-am putut revedea cu Laci după fix 30 de ani chiar la o degustare de vin.

Printre atâtea depănări de amintiri cu Timișoara de la sfârșitul anilor  ’80 și începutul anilor ’90, am putut degusta, în odăile pline ochi al lui Nagymama, următoarele vinuri: Masottina Prosecco extra dry - Italia, Mau Maria Vinho Verde (Azal, Loureiro) – Portugalia, Lorca Fantasia El Mirador Pedro Ximénez 2020 - Argentina, Wunsch et Mann Clos Rosalys Pinot Auxerrois 2018 – Franța, Wunsch et Mann L’Eté rosé 2020 (Pinot Noir) – Franța , Quinta do Gradil Alicante Bouschet 2018 - Portugalia, Lorca Poético Finca los Altepes Malbec 2015 - Argentina, Mauricio Lorca Gran Petit Verdot 2014 - Argentina.

Voi alege de aici pentru mine trei vinuri albe, spumantul, vinho verde și dulcele Pedro Ximénez, și fără îndoială, al doilea vin roșu servit, extraordinarul, seducătorul Malbec.  

De remarcat că, de această dată, Herbert nu și-a condus propria mașină via Cluj- Arad și îndărăt, dovadă că este un negociant de vinuri de top, făcut să aibă șofer… În brațele sale a dormit tot drumul până în capitala Ardealului feblețea noastră Minnie, fetița de aproape trei luni a lui Pinot. Și asta a făcut cumva despărțirea mai ușoară, pe lângă efectul Malbecului, care ne-a dat gata pe mulți dintre noi…

Citit 410 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 13:50
Publicitate

Pivnicer

După aproape doi ani de boală planetară, în care unii dintre noi nu au apucat să revadă străinătatea, o vacanță europeană nu poate fi decât binevenită. Dacă ea se desfășoară de-a lungul a cinci țări, a două mări și a cincisprezece restaurante, cu atât mai bine!

Caută

Publicitate