Marți 26 Martie 2019

Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

Câte Pinot Noir-uri 2006 încă în viață, cu preț accesibil și ușor de găsit cunoașteți? De câte Caber...

În cramă, de patru generații. Vinurile Ca' Rugate, în premieră în România

Am continuat seria premierelor din clubul nostru de vin, la mijlocul lunii martie, cu o degustare de...

Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

Într-o seară de sfârșit de februarie, ne-am întors în timp cu ajutorul vinurilor, de-a lungul ultimi...

  • Comorile Pivnițelor Birăuaș: Pinot Noir 2006, Burgund Mare 2011 și Cabernet Sauvignon 2003 și 2009

  • În cramă, de patru generații. Vinurile Ca' Rugate, în premieră în România

  • Șapte ani, șapte vinuri, șapte amintiri. La mulți ani, CDViN!

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016 11:44

“Viva la festa, 8 septembrie 2016!”

Scris de

Sărbătoarea Cramei Viile Metamorfosis, cu Sauvignon, cu sărmăluțe, cu DJ-ee, cu struguri, cu marchiz, cu gheață carbonică, într-o zi cu nori și soare, în fumul purcelușilor la rotisor. Am călătorit o jumătate de noapte și jumătate de zi prin Transilvania și Dealu Mare pentru a regăsi plăcerile știute iar cronica încropită după o săptămână încă mai poartă în sine aromele vinului și lumina de septembrie valah.

Dacă stau să mă gândesc bine, somelierul clujean Răzvan Demian a devenit unul dintre cei mai activi oeno-profesioniști prezenți în Vestik Club. E drept că de-a lungul timpului a fost și promotorul celor mai multe crame, dar asta nu e neapărat ceva rău, câtă vreme plăcerea a fost de partea tuturor. De curând, prietenul nostru clujean s-a dedat și la o sabrare reușită în curtea casei cu motan pe nume Lucky și blogger de pivniță.

Dacă treceți, de dragul vinului, prin zona Minișului, destinația numărul unu nu poate fi alta decât crama lui Balla Géza. Un domn de educație chezaro- crăiască, stăpânul a 110 ha și al unor bune maniere de modă veche, vă va întâmpina în poarta cramei boltite, care ascunde comori neștiute, cu arome de Furmint, de Cadarcă, de Burgund, de Cabernet Franc. Și ce poate fi mai frumos, mai inefabil decât o degustare la baric cu vinurile care încă nu există decât în tainița și imaginația creatorului?

Pagina 7 din 16

Vorbe despre vin

Never touch my wine


Publicitate

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Caută

Distribuie asta!

Publicitate