Luni 21 Septembrie 2020

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

Chiar dacă vinurile Domeniului Catleya ne sunt cunoscute de la o vreme, fie de pe la festivaluri, fi...

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

  • O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Vineri, 29 Iunie 2012 12:23

O seară cu Villa Vinea, între două meciuri de fotbal şi politică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aţi observat fără îndoială că toată lumea a înnebunit în ultima vreme, că oamenii nu se mai ocupă decât cu vizionarea la tv a luptei dintre premier şi preşedinte. Chiar dacă avem o părere clară în această privinţă, noi ne-am văzut de ale noastre şi ne-am petrecut una din serile din urmă degustând.
Villa Vinea a apărut din senin în viaţa noastră de degustători neautorizaţi cam pe când unul din foştii premieri ai României era în sfârşit transportat acolo unde îi era locul şi cam pe când mai apărea câte un plagiat la cel mai înalt nivel. Aşa că, de dragul vinului, am dat sfoară în ţară, adunând grupul de degustători neautorizaţi şi punându-i la treabă.

 

Despre Castel Vinum şi brandul Villa Vinea nu am aflat prea multe, decât că este vorba de o plantaţie nouă, cu patron italian, din zona Târnavelor, comuna Cristeşti, judeţul Mureş, că a luat un număr de medalii la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti2012 (IWCB) şi că deocamdată a îmbuteliat numai vinurile albe, cele roşii urmând să fie scoase pe piaţă la toamnă. În plus, graţie Ellei Heizer, profesionist al viei şi degustător autorizat membru al CDViN care a vizitat plantaţia cu pricina, am putut vedea în câteva fotografii cum arată via şi strugurii din care au fost create vinurile.

 

Directorul de vânzări, Marcel Farcaş, un om care pare bun la toate, s-a ocupat de realizarea platourilor, feliind cu grijă de master chef merele, brânza, pâinea şi peştele. Noi am pus vinul la răcitor şi la frapieră, având grijă de toate celelalte. Şi de această dată ne-am bucurat de un anturaj cosmopolit, din care a făcut parte şi un mare şef de multinaţională, care a avut grijă să-şi comande apoi vinul preferat.
Altfel, totul a decurs normal, după o rutină simpatică, neprotocolară, care a inclus degustarea a cinci vinuri  (Fetească Regală Premium 2011, Sauvignon Blanc Premium 2011, Vinea Alb 2011 - Kerner, Sauvignon Blanc Selection 2011 şi Diamant 2011 - cupaj de Fetească Regală, Kerner şi Riesling de Rin) şi o tombolă soldată cu câştigarea unui minunat Gewurztraminer 2011, acela distins cu 91 de puncte la IWCB, care nu a fost însă prezentat în degustarea organizată la clubul Vestik. Lucky Motanul a avut grijă să inspecteze adunarea, frecându-se de domni, doamne şi duduiţe, plin de o anumită distincţie dominatoare. Apoi Spania a învins Portugalia iar noi ne-am dus la culcare, gata să facem faţă tuturor degustărilor, meciurilor şi încercărilor politice viitoare. Şi asta înseamnă că vom pleda în continuare pentru vinul cel bun, neaditivat, şi pentru omul politic autentic, cu doctorat neplagiat. Şi că vom ţine, la fotbal, cu echipele latine, pe care nu ne îndoim, vorba unui suporter al Squadrei Azzura, că nemţii şi anglo-saxonii nu le vor bate niciodată. Pentru că, nu-i aşa, vinul nu poate fi povestit cu adevărat decât într-o limbă latină, după cum nici fotbalul nu poate fi comentat cu adevărat într-o altfel de limbă. Totuşi, parcă politicii i se potrivesc bine limbile ceva mai nordice...

 

Citit 7667 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:46
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate