Luni 21 Septembrie 2020

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

Chiar dacă vinurile Domeniului Catleya ne sunt cunoscute de la o vreme, fie de pe la festivaluri, fi...

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

  • O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Duminică, 22 Iulie 2012 14:46

Vinuri din Peru şi doi oaspeţi mult aşteptaţi în "dormitorul bunicii"

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Zilele trecute, Clubul Vestik a avut bucuria să-i aibă ca oaspeţi în "dormitorul bunicii" pe doamna Delia Herczeg şi pe domnul Andrei Herczeg. Obişnuitele noastre gazde de fiecare joi de la Enoteca de Savoya au reuşit în sfârşit să ajungă în Arad, pentru un simpatic schimb de experienţă din breasla marilor iubitori de vin. Şi nu au făcut-o oricum, ci într-un splendid şi mignon Mini condus de amfitrioana şi prietena noastră Mariana, care a adus cu sine încă o colegă şi nişte vinuri din Peru.

Ne-am simţit foarte bine cu toţii, într-un grup restrâns care a avut privilegiul să deguste vinuri de pe un alt continent, dintr-o ţară cu totul necunoscută nouă din punct de vedere oenologic, dar şi să savureze nişte platouri absolut irezistibile pregătite de vesticul nostru master chef căruia toţi prietenii îi spunem Imi. În plus, am coborât în vinotecă pentru a gusta un distilat de vin vechi de peste 35 de ani, prilej de conversaţie cu familia Herczeg despre marile noastre călătorii la Eger şi la Vila Dobruşa, despre vin, pălinci, grappa şi alte băuturi de tot felul pe care e de dorit să le încerci cu papilele măcar o dată în viaţă.
În club, am avut parte de un anturaj majoritar timişorean între care s-a strecurat şi bloggerul cu coadă Lucky, pentru obişnuita adulmecare şi mângâiere de care are nevoie orice motan proprietar de club care se respectă. Cât despre vinuri, acestea au fost şase la număr (Santiago Queirolo, Sauvignon Blanc 2010; Intipalka, Chardonnay 2010; Intipalka, Tannat 2009; Santiago Queirolo, Tannat 2009; Intipalka, Syrah 2009; Intipalka, Malbec 2008) şi au stârnit o frumoasă polemică în grup. Să spunem că noi, vesticii, am fost ceva mai îngăduitori cu vinurile din ţara lui Vargas Llosa decât cei care le-au adus, notându-le pe unele cu punctaje care au trecut uşor de 80.
Când s-a terminat degustarea propriu-zisă, ne-am gândit să încălcăm oarecum tipicul acestor evenimente, servind din partea casei trei sticle de Rosé 2011 Terra Romana de la SERVE (unul din vinurile preferate ale grupului şi sigur rosé-ul numărul unu în România pentru "vestici"), care au fost apreciate de toată lumea. Cu cafeaua şi rosé-ul final ne-am despărţit în cele din urmă de oaspeţii noştri timişoreni care în mod obişnuit sunt gazdele noastre de la Enoteca de Savoya, promiţându-ne reciproc să organizăm cândva, pe teren propriu ori în deplasare, degustări comparative cu producătorii noştri preferaţi din Drăgăşani, Dealu Mare, dar şi din Ungaria.

 

Citit 4520 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:42
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate