Luni 21 Septembrie 2020

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui...

O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

Chiar dacă vinurile Domeniului Catleya ne sunt cunoscute de la o vreme, fie de pe la festivaluri, fi...

Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Sâmbăta trecută a fost una de rosé și clătite. A treia ediție a minifestivalului nostru gourmet s-a ...

  • Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

  • O degustare de orhidee, un freamăt nou în curtea bunicii

  • Printre mâhnirile prezentului, la vie poate fi en rosé, de caramel și ciocolată

Joi, 18 Octombrie 2012 14:31

O surpriză dulce la degustarea cu vinuri Villa Vinèa organizată în Clubul Vestik

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La numai câteva zile după cheful cu ţigani, ceaţă, tirolezi, croafne şi gulaş care a marcat Marea deschidere a Cramei Castel Vinum şi la câteva luni de la degustarea cu vinuri albe marca Villa Vinèa găzduită de CDViN, ne-am reunit în Clubul Vestik pentru a degusta împreună cu prietenii arădeni alte şase vinuri ale noului producător din valea Târnavei Mici. Directorul de vânzări Marcel Farcaş a sosit cu portbagajul plin de baxuri, aducând la degustare Sauvignon Blanc Premium, Sauvignon Blanc Selection, Diamant Selection, Pinot Noir Premium, Fetească Neagră Selection, Vinea Roşu Premium, toate din 2011.

N-am dat seama cu toţii că "iar îi bine", bifând încă o acţiune reuşită în dormitorul bunicii. Anturajul fost format ca de obicei din arădeni şi timişoreni, din aripa maghiară a clubului şi din doi distinşi oaspeţi de origine italiană, respectiv germană. Am avut parte şi de tombolă, o sticlă de Fetească Neagră luând drumul Timişoarei, spre marea bucurie a câştigătorului său.
Surpriza imensă şi dulce a venit din partea unei noi membre a clubului, care a ţinut să împartă cu colegii degustători neautorizaţi bucuria aniversării zilei de naştere. Un tort superb, decorat cu struguri şi sticlă de "vin bun 1975" şi asortat cu câteva sticle de Gewürztraminer Selection 2011, vedeta vinurilor Villa Vinèa, a fost tăiat cu măiestrie de master chef-ul nostru Imi şi devorat cu plăcere de norocoşii prezenţi la eveniment. În prealabil, şi Rita a savurat, de la mică distanţă, delicatesa aniversară, cu ajutorul nărilor sale canine, iar ulterior, motanul Lucky s-a strecurat şi el în sânul întâmplării, adulmecând la rându-i darul adus de prietena noastră. Am regretat cu toţii absenţa intempestivă a doctorului Silviu Radu, nevoit să plece de urgenţă la Clinica de Animale Mici pentru a repara o carotidă de Labrador imprudent.
Să mai spunem că de vinurile servite şi de câteva felii delicioase de tort s-a bucurat cu acest prilej şi nenea Ionel, reputat medic arădean, decanul de vârstă al clubului, în vârstă de 89 de ani, care s-a declarat fan absolut al Pinot Noir-ului Premium. Marcel Farcaş a antamat deja, pentru luna ianuarie, cea dintâi degustare organizată anul viitor în Clubul Vestik, care va marca prezentarea primului rosé din România obţinut din soiul Zweigelt.

 

Citit 5355 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 16:28
Publicitate

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Caută

Publicitate