Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 06 Octombrie 2014 22:10

Doi membri fondatori ai CDViN, în naționala României, la Balcaniada de Fotbal! Evenimentul dedicat presei sportive va avea loc în Macedonia Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În perioada 8-12 octombrie, la Ohrid (Macedonia) va avea loc a treia ediție a Balcaniadei de fotbal a presei sportive, eveniment la care au fost selecționați să participe și doi membri fondatori ai CDViN: Valentin Sămînță și Dan Coclici. Un prilej ideal pentru a trimite în Macedonia mai multe vinuri românești, pentru a fi testate în compania colegilor de breaslă din celelalte șapte țări participante la turneu.

România (campioana en titre) va fi reprezentată de o selecționată formată exclusiv din jurnaliști din vestul țării, onoare acordată de președintele Asociației Presei Sportive din România (APSR), Dumitru Graur.

Antrenor-jucător al selecționatei ”tricolore” va fi celebrul ex-internațional Iosif Rotariu (foto dreapta), regulamentul competiției permițând prezența unui fost jucător.

La conferința de presă de ieri, de la Hotel Casa de la Rosa, din Timișoara, ”Roti” a declarat: ”Mă bucur și mă simt onorat că voi participa la acest turneu din Macedonia. În urmă cu câțiva ani chiar am jucat la echipa presei, am o relație bună cu jurnaliștii din Timișoara. Acum am și eu posibilitatea să-i critic pe unii dintre ei, cât am fost jucător ei m-au criticat pe mine. Cel mai important e că domnul Graur s-a gândit ca noi, cei din partea de vest, să reprezentăm România la acest eveniment. Cu siguranță vom fi printre participanții care vom avea un cuvânt de spus. Sper să reprezentăm cu cinste România”.

Din delegația României fac parte Dumitru Graur (președinte APSR), Octavian Stăncioiu (selecționer și manager al naționalei ”tricolore” - foto stânga) și lotul de jucători (cu numerele pe care le vor avea pe tricou la competiție):

Portar:

1. Adrian Cireap. Născut 1966. Activitate mass-media: TVR Timișoara, fost la Radio Timișoara, ”Fotbal vest”.

Jucători de câmp:

2. Cosmin Dan. Născut 1983. Activitate mass-media: fotoreporter ”Ripensia Sport Magazin”, Mediafax, ”Fotbal vest”, regelefotbal.ro, cosmindan.ro, sporttim.ro, ripensiatimisoara.ro, fost la sport365.ro, NewsIn.

3. Ionuț Suciu. Născut 1985. Activitate mass-media: TV Digi 24 Timișoara, TV Digi Sport1, fost la ”Fotbal vest”, Analog TV, Radio Campus.

5. Bogdan David. Născut 1974. Activitate mass-media: freelancer, fost la ”Regele Fotbal”.

6. Dan Coclici. Născut 1968. Activitate mass-media: freelancer, fost la ”Forum studențesc”, ”Academia Cațavencu”, ”Ziarul Financiar”, ”Realitatea bănățeană”, ”Prima oră”, ”Bănățeanul”, ”Viola”.

7. Valentin Sămînță. Născut 1967. Activitate mass-media: freelancer, fost la ”Forum studențesc”, ”Timișoara”, ”Realitatea bănățeană”, ”Prima oră”, ”Bănățeanul”, ”Viola”, ”Arădeanul”.

8. Octavian Stăncioiu. Trecut doar formal în lot, datorită faptului că face parte din delegație, limitată la 10 persoane pentru fiecare țară.

9. Răzvan Anghel. Născut 1987. Activitate mass-media: “Ziua de Vest”. Fost jucător la CFR Timișoara (D2).

10. Iosif Rotariu. Antrenor, jucător și căpitan al echipei.

Dumitru Graur este, din 2011, preşedintele APSR, asociaţie aflată sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Este prea bine cunoscut publicului, așa că vom aminti doar că a fost, printre altele, jurnalist la ”Flacăra”, comentator şi redactor-şef al departamentului de sport la TVR şi Antena 1, director “Gazeta Sporturilor”, a realizat programul “Parfum de glorie” şi filmul ”Il Luce”.

Pentru turneu, naționala României a comandat un superb echipament marca Macron, compus din tricouri galbene, șorturi albastre și jambiere roșii, adică exact combinația folosită de naționala ”mare” a României la turneele final ale Campionatelor Mondiale din 1970 și 1990, la ultimul Iosif Rotariu fiind titular al ”tricolorilor”. Pe tricou sunt steagul național al României și sigla APSR, iar pe spate scrie ”România”, cu litere arhaice românești (fontul Zamolxis I Regular).

Se va juca pe teren redus, în formula 5+1, două reprize a câte 15 minute, în Centrul Sportiv Biljanini Izvori din Ohrid.

Va fi a treia ediție a acestei competiții anuale, numită, oficial, Balkan Minifootball Tournament for Journalists și dotată cu trofeul Nikolai Kolev Michmana Cup. Prima ediție a avut loc în 2012, la Bansko (Bulgaria), și a fost câștigată de Bulgaria; a doua ediție, în 2013, la Bușteni (România), câștigată de România. Astfel, până acum, s-au impus doar gazdele. Nikolai Kolev, poreclit Michmana, a fost un celebru comentator TV bulgar, decedat în 2004, la 72 de ani. În memoria sa, Asociația Bulgară a Junaliștilor Sportivi, organizatoarea ediției inaugurale, a dat numele acestui trofeu, care este transmisibil, aflându-se acum în posesia României.

În paralel, la Congress Hall din Gorica va avea loc și Congresul Sud-Est European al Presei Sportive, la care se vor pune bazele Uniunii Balcanice a Presei Sportive și la care România va fi reprezentată de Dumitru Graur și Octavian Stăncioiu.

Găzduirea participanților va avea loc la Hotel Inex Gorica din Ohrid, stabiliment de cinci stele situat pe malul lacului Ohrid (care delimitează granița dintre Macedonia și Albania).

La Ohrid, la 3 august a.c., naționala României a devenit campioană mondială de handbal feminin la junioare U18, jucând finala chiar în sala Sports Centre Biljanini Izvori!

Sponsor principal: Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați (Arad).

Sponsori: Hotel Casa de la Rosa (Timișoara), Complexul Sportiv BiArena (Sânandrei), Moldtrans.

Partener tehnic: Dribling 67.

Parteneri media: Radio Timișoara, ”Renașterea bănățeană”, sporttim.ro, sport9.ro.

Mulțumiri speciale domnilor Gheorghe Chevereșan, Radu Ienovan, Valeriu Moldovan, Liviu Gherman, Gabor Szoo.

În imaginea atașată, secvență de la conferința de presă: Iosif Rotariu (dr.) alături de Octavian Stăncioiu, trofeul competiției și tricoul naționalei României.

Citit 5095 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 12:14
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate