Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 22 Decembrie 2014 22:29

Am construit primul nostru brad de Crăciun din sticle de vin! Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

 Totul a început într-o seară de noiembrie. Ideea ne-a venit chiar la debutul Festivalului Vinului de la Merano, în Tirolul de Sud. Eram trei membri fondatori ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați - Adina, Vali și Dan, pentru că Mihai ne ținea pumnii tocmai din Mexic - plus fratele lui Mihai, arhitectul Mircea, împreună cu Raluca și Zoli. După o sesiune de degustare prelungită -  dacă bei, îți vin idei! - , ne-am întrebat cum ar fi să construim, până la Crăciun, un pom de iarnă din sticle goale de vin.

Cert e că până, la ora 1 noaptea, aveam proiectul 3D pe laptop, datorită arhitectului din grupul nostru. Apoi a intrat în joc Zoli, cu know-how-ul indispensabil al unui manager de fabrică de mobilă.

 În 43 de zile, proiectul a suferit modificări considerabile: dacă inițial bradul avea puțin sub 3 metri și erau necesare circa 400 de sticle, argumente legate de structura de rezistență și de montarea sa în club l-au redimensionat la 2,4 metri și 172 de sticle. Pentru asta am lucrat, o noapte de decembrie, în fabrica lui Zoli, în patru, până aproape de orele dimineții. Majoritatea sticlelor ce compun bradul provin, firesc, de la vinuri românești, dar am utilizat și sticle de spumant Foss Marai și de la vinurile Masi, de la ultima degustare a anului, cea în stil italian.

Într-un alt weekend am montat  bradul în club. După ce l-am terminat, tot cu ajutorul prietenilor - Oana, Tina, Traiana,  Alex, Andrei, Titi - am realizat o ședință foto. Nouă ne place cum a ieșit primul nostru WINE X-MAS TREE. Vouă, cum vi se pare? :)

 

Mai multe imagini: Fabrica, Montajul, Opera

Citit 2992 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:18
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate