Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...
Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...
Din 2013 încoace, celebrăm în club una dintre cele mai populare sărbători mondiale. Doar că, pentru ...
De câteva zile, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi îşi are propria imagine, propria reprezentare pe eticheta unei sticle de vin. Prietenii de la Crama Oprişor ne-au făcut o surpriză îmbuteliind anume pentru club un mic număr de sticle conţinând un cupaj roşu premium pe care am avut plăcerea să-l degustăm în iunie, cu prilejul vizitei acolo.
Sâmbăta trecută, pe întuneric, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi (CDViN) şi-a adjudecat primul său trofeu în cadrul unui sport nobil, care poate ori nu poate să aibă legătură cu vinul: golful. Competiţia s-a numit Cupa Presei şi s-a desfăşurat pe terenul de golf de la Recaş.
Tite Golfresort reprezintă o investiţie cu cinci cifre în euro a unui bănăţean plecat în Germania în urmă cu două decenii. Stomatolog de meserie, Dan Tite a deschis la Augsburg, în 1991, primul său club de golf. După 14 ani, el inaugura la Recaş primul teren de golf din Banat, amenajat pe 24 de hectare în fosta fermă Comtim din localitate.
Zilele trecute, Clubul Vestik a avut bucuria să-i aibă ca oaspeţi în "dormitorul bunicii" pe doamna Delia Herczeg şi pe domnul Andrei Herczeg. Obişnuitele noastre gazde de fiecare joi de la Enoteca de Savoya au reuşit în sfârşit să ajungă în Arad, pentru un simpatic schimb de experienţă din breasla marilor iubitori de vin. Şi nu au făcut-o oricum, ci într-un splendid şi mignon Mini condus de amfitrioana şi prietena noastră Mariana, care a adus cu sine încă o colegă şi nişte vinuri din Peru.
Printr-un concurs fericit de împrejurări, doi vestici au avut bucuria să participe la un party hedonist în vârful dealului, numit concret de organizatori Cellar Tales, International WineRoundTable Edition XI, 13-15.07.2012, Via Sandu, Drăgăşani.
Povestea a început, fără prejudecăţi, într-o vineri 13 şi a fost una cât se poate de reuşită, de plăcută şi de instructivă în acelaşi timp. Gazdele, familia Sandu, şi organizatorii, Oliver şi Raluca Bauer, au invitat câţiva prieteni din lumea vinului şi din jurul ei.
Ultima degustare restrânsă a grupului Vestik a fost una aparte, cu vinuri de Drăgăşani şi, hors concours, cu un Bin 2, un Fumé de la Budureasca şi o Fetească Regală Villa Vinea. Ne-am strâns în doisprezece, cu tot cu aripa maghiară. În plus, am avut-o ca invitată de seamă pe Mariana, amfitrioana noastră de toate joile de la Enoteca de Savoya din Timişoara, care a fost însoţită de o colegă. Imi, bucătarul de geniu, neautorizat, al clubului, a pregătit alături de Pivniceră platourile de rigoare. Acestea s-au asortat perfect cu vinurile de Drăgăşani servite: de la Avincis - Sauvignon Blanc, Crâmpoşie Selecţionată, Fetească Regală şi Muscat Ottonel (sec), toate din 2011; de la Ştirbey - Crâmpoşie Selecţionată 2010, Cuvée Ileana, Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2009 şi Negru de Drăgăşani 2010, dar şi cu celelalte trei vinuri amintite la început, provenind din alte terroir-uri.
Într-o zi caniculară de iunie, patru "vestici" au debarcat pe insula Şimian cu scopul precis al executării unui flashtasting printre zidurile strămutatei cetăţi Ada-Kaleh. Ca şi în alte cazuri, degustarea în sine a fost una mai degrabă de istorie decât de vin şi tocmai de aceea m-am gândit să povestesc aici câte ceva despre insula dispărută, lăsând reportajul în sine să se deruleze pe blogul Pivnicer.
Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.
Avem 647 vizitatori și nici un membru online