Duminică 25 Septembrie 2022

Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

Zilele trecute, odăile și curtea bunicii au găzduit întâia oară, alături de mari prieteni de la Bucu...

Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Zilele trecute am avut bucuria să facem cunoștință cu vinurile unei crame butic, situată la mică dis...

Cu Cristi Grețcu și Cerasella Crăciun, la multe pahare de vorbă

În ultima vreme, cuvintele au rămas în urma faptelor. O fi de vină pandemia, o fi de vină războiul, ...

  • Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

  • Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

  • Cu Cristi Grețcu și Cerasella Crăciun, la multe pahare de vorbă

Articole filtrate după dată: Aprilie 2013

Într-o marţi, uşor atipic pentru clubul nostru, vesticii s-au reîntâlnit cu vinurile SERVE şi cu inconfundabilul domn Săvulescu. Cel mai talentat dintre noi în ale caricaturii i-a pregătit directorului de vânzări al producătorului de la Ceptura o surpriză artistică. Aşa se face că, înaintea evenimentului propriu-zis, am inaugurat şi dăruit lucrarea cu pricina, un portret ironic-afectiv destinat omului datorită căruia am făcut cunoştinţă, cu ani în urmă, cu vinurile regretatului conte Guy Tyrel de Poix.

Publicat în Degustări

Într-o seară de joi, preţ de câteva ore, dormitorul bunicii s-a umplut de lilieci. Nu, nu e vorba de fiinţele acelea în carne, oase şi membrane la care vă aşteptaţi cu toţii. Şi nici de domnişoara Lili, a cărei poveste trebuie să o spun aici. Care şi-a făcut apariţia, cu mulţi, mulţi ani în urmă, în odaia bunicii iar stăpânul casei o anunţa sărbătoresc pe stăpâna casei că au o vizită.

Publicat în Degustări

O fi ciocănind criza mondială în ritmul Simfoniei Destinului la uşile contribuabililor, dar acest lucru parcă nu se simte la Complexul Muzeal din Arad. În prezenţa a aproape o sută de amatori de artă, miercuri, 10 aprilie, a fost vernisată o cosmopolită expoziţie de sorginte asiatică, urmată de o degustare de vinuri româneşti de top. Este vorba de colecţia de pictură şi stampă chineză din colecţia Adrian Ciceu, un muzician român stabilit cu câteva zeci de ani  în urmă în Germania.

Publicat în Degustări

M-am luat cu GoodWine, festival al cărui cronicar voluntar şi neoficial sunt de câţiva ani, şi nu am avut vreme să vă povestesc despre ultimele degustări din dormitorul bunicii. Săptămâna trecută au fost două, un eveniment privat cu cinci vinuri oferite spre testare şi un blind de cinci cupaje premium din portofoliul Vestik.

Publicat în Degustări

Nu, cuvintele din titlu nu au nici o conotaţie înfricoşătoare, aşa cum ar putea crede un neiniţiat în ale vinului românesc, aflat întâmplător în faţa acestei postări. Ele povestesc de fapt despre trei întâlniri benefice pe care le-am avut la ultima ediţie a GoodWine, cu vinuri şi oameni cunoscuţi, dar şi cu simboluri cunoscute, pe care de-acum le asociem mai mereu cu vinul.

Publicat în Wine News

Ultima ediţie a festivalului GoodWine mi-a oferit o frumoasă surpriză la standul Casei de vinuri Cotnari. Este prima dată când am fost sedus nu numai de naiadele de la stand, ci şi de licorile turnate în pahar. În plus, am întâlnit aici o ospitalitate adevărată şi m-am întreţinut cu directorul naţional de vânzări Cătălin Avasâlcei şi cu tânărul somelier Ştefan Timofti în faţa Colocviilor europene ale casei, o nouă şi interesantă gamă lansată de acest producător.

Publicat în Wine News

Un alt stand la care m-am simţit foarte acasă la această ediţie a GoodWine este cel al companiei S.E.R.V.E. Derulând imaginile şi amintirile afective, îmi dau seama că acolo, în "casa" din Pavilionul C1 a societăţii înfiinţate de regretatul conte Guy Tyrel de Poix, am avut parte din nou de o atmosferă cosmopolită, că s-a vorbit în mai multe limbi străine, că a fost aglomeraţie de naţii, de bloggeri şi de vinuri alese.

Publicat în Wine News

Nu ştiu de ce, într-un mod inevitabil şi invariabil, ori poate în virtutea unor febleţi încă nemărturisite expres, degustările noastre la GoodWine încep la standul Asociaţiei Producătorilor din Drăgăşani. Un cârtitor şi un sceptic de serviciu care invidiază relaţia noastră cu prietenii de acolo ar putea spune însă că de vină pentru asta ar fi frumuseţea PR-ului de la Avincis, vinurile elaborate nemţeşte de la Ştirbey şi chefurile regăţene de la Via Sandu. Adevărul pur şi obiectiv este însă că Drăgăşanii reprezintă la timpul prezent unul dintre cele mai atrăgătoare, dacă nu cumva cel mai atrăgător spaţiu oenologic românesc.

Publicat în Degustări

Arhivă

Publicitate

Pivnicer

Paradoxal sau nu, mi-e tare dor de Novaciul anilor ’90. Cu toată sărăcia specifică acelei epoci de tranziție, orășelul situat în apropiere de stațiunea Rânca își avea pe atunci farmecul lui, dat poate și de șoseaua străjuită de brazi falnici, șerpuind lin către înălțimile Parângului.

Cine e online

Avem 218 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate