Marți 22 Aprilie 2025

Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

Miercuri, 2 aprilie 2025. În curtea bunicii, ziua a început ca o orice zi de aprilie: mâța Missy făc...

O carte degustată: „50 de vinuri și preparate din România”

Ne-am revăzut în club cu Marinela Ardelean pentru un eveniment cu totul special: lansarea noii sale ...

Domeniul Bogdan, de trei ori în odăile bunicii

Somelierul Vlad Burugă și directorul de vânzări Dan Moldovan revin în dormitorul bunicii pentru o de...

  • Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

  • O carte degustată: „50 de vinuri și preparate din România”

  • Domeniul Bogdan, de trei ori în odăile bunicii

Articole filtrate după dată: Martie 2014

Un grup de aproximativ douăzeci de degustători neautorizaţi din Arad şi Timişoara s-a bucurat de plăcerile unei noi degustări organizate de neobositul Boris al Cramei Oprişor, pe care prietenii din club l-au botezat de acum Borişor. Preţ de câteva ore, dormitorul bunicii s-a umplut de aromele unor Shiraz-uri de top australiene marca Rosemount şi Penfolds, unele notate cu peste 90 de puncte de mari critici şi reviste consacrate.

Publicat în Degustări

În obişnuita seară de vineri, LacertA, producătorul austriac din Dealu Mare care are ca emblemă guşterul casei, s-a întors în dormitorul bunicii cu câteva vinuri frumoase graţie somelierului Bogdan Raul Todor. Clubul a fost arhiplin, ba am fost nevoiţi, cu regret, să refuzăm mai mult de zece cereri de participare la acest eveniment oenologic.

Publicat în Wine News

Una dintre întâlnirile interesante de la VinCE 2014 a fost cea în care ne-am aflat față în față cu cei zece fantastici - renumiții Masters of Wine. Sunt doar 314 profesioniști ai vinului în lume care se pot lăuda cu acest titlu. Printre ei și doamna Elizabeth Gabay, care a devenit Master of Wine cu 16 ani în urmă. Ca mulți alți confrați, s-a stabilit în Franța: din anul 2002 locuiește în sud-estul țării Cocoșului Galic. Scrie despre vin ca free-lancer, fiind expertă în vinurile din Provence, nordul Italiei și Ungaria.

Publicat în Interviurile CDVIN

Într-o seară de vineri, dormitorul bunicii s-a umplut de scriitori, ziarişti şi artişti plastici, de oameni de cultură de tot felul, ba şi de copii cu ochii la autografele de pe pereţi. Pricina, pretextul nu a fost altul decât acela al unei întâlniri între mai vechi sau mai noi prieteni, în jurul unui pahar de vin şi al unei anume nostalgii culturale. De data aceasta, timişorenii au fost mai numeroşi decât arădenii, iar neiniţiaţii în ale vinului mai mulţi decât connaiseurii neautorizaţi, dar cui să-i mai pese de asemenea amănunte...

Publicat în Degustări

După cursul "10 MW, 10 Vintages, 10 Wines", după masa în Liszt tér şi după o după-amiază petrecută la standurile VinCE, ne-am pregătit, în patru, de incitantul Tokaj Dinner la care fusesem invitaţi de organizatoarea festivalului. Prin grija unei amabile MW, un taxi galben ne-a preluat din parcarea Corinthia Grand Hotel şi ne-a plimbat, pe străzile Budapestei către malul Dunării, la restaurantul Kiosk.

Publicat în Degustări

Patru membri fondatori ai Asociaţiei Vestik, primul ONG din România care şi-a propus promovarea vinului românesc, au avut şansa şi bucuria şi plăcerea de a fi invitaţi la ultima ediţie a festivalului VinCE de la Budapesta, în fapt un prestigios summit central-european al vinului. Graţie acestei invitaţii, toate uşile VinCE ne-au fost deschise în mod gratuit, ba pe deasupra am şi fost poftiţi, alături de wine masters-ii şi alte VIP-uri prezente, la un nemaipomenit Tokaj Dinner organizat la restaurantul Kiosk de pe malul Dunării.

Publicat în Degustări

O ştire transmisă recent pe un post de televiziune naţional titra, plină de fascinaţie balcanică, descoperirea epocală că românii din vestul ţării sunt mult mai aproape de Budapesta decât de Bucureşti, chipurile fiindcă lucrările la autostrada maghiară şi la cea românească se vor finaliza anul acesta. Dincolo de comicul perspectivei, vestea proastă pentru românii de dincolo de Carpaţi, şi mai ales pentru cei aflaţi mult prea dincolo de Carpaţi, este că pe ardeleni şi bănăţeni îi apropie de Budapesta, adică de civilizaţie, mult mai multe lucruri decât autostrada ori geografia. Istoria, de pildă. Afinităţile. Caracterul. Bunul simţ. Seriozitatea. Şi aspiraţiile.

Publicat în Wine News

Arhivă

Publicitate

Pivnicer

Este duminică și ne așteaptă încă o zi fabuloasă la Faro. Dani, ocupat cu proiecte, ne-a lăsat să ne distrăm singuri. Și am făcut-o încă de dimineață, pozând și explorând piața, fantastica piață din Mercado Municipal, și pornind apoi spre feribotul orașului, Ferry Faro, pentru o călătorie epică prin lagună către plajă, Praia do Faro.

Cine e online

Avem 787 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate