Joi 6 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Articole filtrate după dată: Iulie 2014

Unele sărbători pot să ţină trei zile şi trei nopţi, fără ca sărbătoritul să prindă de ştire, fără să fie prevenit de asta. Aşa s-a întâmplat la sfârşitul lui iulie, de ziua lui Oliver. Cum care Oliver? A lui Oliver Bauer Punct, oenologul de top de la Ştirbey şi de la crama omonimă, de la crama lui însuşi, prietenul nostru, soţul Ralucăi, creator de Crâmpoşii sublime, liniştite şi neliniştite, seci sau demidulci, însă neapărat acide.

Publicat în Wine News

Două vinuri româneşti au călătorit recent prin Olanda şi Germania, însoţind două distinse doamne şi un tânăr studios într-un voiaj sentimental care are legătură cu întâmplări, vise şi speranţe trăite în urmă cu peste 80 de ani. Ele, vinurile, au legătură la rândul lor cu Germania, prin producător ori oenolog, iar studentul a fost recuperat de la Groningen de mamă şi bunică pentru un drum, via Amsterdam, la Heidelberg, locul unde străbunicul său obţinea două licenţe, la începutul anilor '30 ai veacului trecut.

Publicat în Flashtasting

Mariza, marea fadistă din țara lui Adi Butuc, a vizitat recent Clubul Vestik cu prilejul unei noi degustări cu vinurile Cramei Oprișor. Amănuntul că a făcut-o în chip de afiș cu autograph pentru plăcerea ochilor reali și digitali ai lui Dan (și nu numai) chiar nu mai contează, câtă vreme aici e vorba de o întâlnire între prieteni de pretutindeni.

Publicat în Degustări

Mai întâi am ales cinci sticle de Sauvignon Blanc, vinuri create de nişte prieteni în Mehedinţi şi Drăgăşani. Pe urmă am cumpărat un munte de gheaţă, am învelit sticlele în folie neagră şi le-am cufundat în frapiere. Apoi ne-am adunat în clubul bunicii şi am săvârşit încă un ritual al degustării, dând note şi făcând mofturi. Ca nişte mici robertparkeri care s-au născut cu paharul Spiegelau în mână şi cu Barolo în cupe.

Publicat în Degustări

Uneori mă întreb câţi prieteni pot încăpea în dormitorul bunicii. La ultima degustare, cea cu vinuri de Ciumbrud de la Domeniile Boieru, am trecut binişor de 40 de degustători absolut neautorizaţi şi absolut entuziaşti, de toate vârstele şi de toate profesiile. Iar la urmă am rămas doar trei, la un ceas după miezul nopţii: eu, Pivnicera mea şi un motănel aproape necunoscut care s-a nimerit şi el prin preajmă.

Publicat în Degustări
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Arhivă

Cine e online

Avem 507 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate