Un nou eveniment original, născocit în laboratoarele de idei ale CDViN, s-a petrecut în ultimul week...
Între două tururi de alegeri prezidențiale, Herbert ne răsfață în mai cu vinuri din Italia, Argentin...
Miercuri, 2 aprilie 2025. În curtea bunicii, ziua a început ca o orice zi de aprilie: mâța Missy făc...
GoodWine 2015 a însemnat, pentru membrii Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, prima prezență la un festival de profil din postura de expozanți. Invitați de directorul general al festivalului, Andrei Iva, la inițiativa domnului Dan Săvulescu, am mutat, la București, o parte din expoziția Podgoria Artelor, organizată, în septembrie, la Arad. Nu mai puțin de șapte membri și simpatizanți ai clubului au organizat un stand inedit la GoodWine. Am prezentat vizitatorilor, timp de două zile, fotografiile tematice ale Pivnicerului, picturile realizate de Carmen exclusiv cu Negru de Drăgășani, măsuțele de picnic construite de Zoli, corpurile de iluminat din sticle de vin ale Adrianei și chitara din dopuri de plută. Au fost două zile intense, de reîntâlniri cu prieteni vechi din lumea vinului, cu degustări și cu multe planuri. Am avut bucuria să fim vizitați la standul nostru de familiile Irinel și Valeriu Stoica, Ileana și Jacob Kripp, Raluca și Oliver Bauer, de Angela Prado și Ghislain Moritz, de Luminița Tzakis, de familia Vlădoi, de reprezentanți ai standului Moldovei, de George Wine și de mulți, mulți alții. A fost o etapă importantă pentru expoziția noastră itinerantă, ce va răspunde, anul viitor, unor invitații din Timișoara și Drăgășani. Și, de ce nu, ne vom întoarce și la edițiile viitoare ale GoodWine, dacă vom fi invitați din nou.
În urmă cu un an, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați organiza, în Arad, primele evenimente oenogastronomice de sorginte asiatică. Făceam, astfel, cunoștință cu gastronomia thailandeză, japoneză și vietnameză. De fiecare dată, maeștrii de ceremonii au fost Giuliano Scanavino, și Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez de la firma Zintra Thai Spa. Tot ei au fost cei care ne-au propus să începem aventura gastronomică a acestei toamne cu o seară pan-asiatică. Pentru neinițiați - o cină pan-asiatică este un eveniment gastronomic cu specialități culinare asiatice din mai multe țări. De această dată am ales specialități din Vietnam, Thailanda, China și Japonia.
Prince Știrbey se întoarce în dormitorul bunicii cu o degustare de excepție. Șase vinuri de colecție, adică tot atâtea comori ale acestei crame princiare, au fost prezentate unui anturaj numeros de prietenii Raluca și Oliver Bauer. De platouri s-a îngrijit Tina, de muzică Andrei, de clipă – noi toți. Cu ajutorul acestor ingrediente esențiale, ultima seară de joi a devenit una memorabilă.
Suntem lisabonezi de o noapte și-o zi. După ritualul de dimineață cu cafea L'Or și cu câte o portocală, după alte ședințe foto cu avioane și tramvaie, chemăm un Uber să ne ducă la Estoril. În cea de-a șaptea zi a euro-călătoriei noastre, înainte de a merge la Cascais pentru întâlnirea cu un vechi amic, am ales acest oraș din pricini istorice.
Avem 685 vizitatori și nici un membru online