Davino recidivează cu o degustare de excepție în odăile bunicii. Cristian Casapu, coproprietar și ac...
Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...
Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...
Devenit unul dintre cei mai activi somelieri în dormitorul bunicii, Bogdanul Lacertei se întoarce la Arad pentru o degustare de septembrie. A trebuit să suplimentăm scaunele în club iar vinurile, cinci la număr, sunt fără îndoială de anuar.
Siminoc este numele unei plante cu proprietăți curative și mai este cuvânt cheie în versurile Ciuleandrei și mai este nume de deal și de sat în îndepărtata Dobroge. Iar pentru noi, vesticii, Siminoc reprezintă de-acum un loc în care niște buni prieteni îngrijesc via și creează unele dintre cele mai frumoase vinuri românești. Ca să aflăm asta a trebuit să ne luăm o mică vacanță și să străbatem dus-întors aproape două mii de kilometri, în opt camarazi de club.
În momentul în care am fost invitați la Ziua Cramei VIILE METAMORFOSIS, situată în satul Ungureni, comuna Vadul Săpat, din județul Prahova, ne-am gândit bineînțeles, la vinurile pe care am avut ocazia să le degustăm în repetate rânduri, dar și la oamenii datorită cărora a fost posibilă apariția lor.
Dublu motiv de sărbătoare pentru Crama Liliac, în data de 9 septembrie. Compania amb Wine a marcat cinci ani ani de când produce vinurile Liliac şi, cu o săptămână în avans, a sărbătorit cei 70 de ani pe care urma să-i împlinească Alfred Beck, fondatorul cramei.
Doi ani. De atât am avut nevoie noi, cei din Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi, pentru a întrupa o idee ce ne-a venit în vara lui 2013: o expoziție de artă cu tematică oenologică, dublată de o degustare. O premieră pentru Arad, şi nu numai. Evenimentul, pe care l-am numit PODGORIA ARTELOR, a constat, de fapt, în şapte expoziţii tematice prezentate simultan vizitatorilor: tablouri pictate cu vin roşu, obiecte de mobilier din dopuri de plută, corpuri de iluminat din sticle goale vin, machete de cramă la scară, fotografii ale cramelor din Europa, bijuterii în culorile vinurilor, obiecte inedite din lemn pentru degustări la picnic.
Unul dintre cei opt membri ai juriului pentru “The Wine Book of România” a fost britanicul Rod Smith, Master of Wine. Stabilit în sudul Franței din anul 2007, ca director la Vins Sans Frontières (furnizorul de vinuri pentru industria de superyachturi), Rod este un educator în domeniul vinului, certificat de Wine and Spirit Education Trust, una dintre cele mai bune instituţii educaţionale în domeniul vinurilor la nivel mondial. Este, totodată, fondatorul unui centru de educaţie şi consultanță în domeniul vinurilor, Riviera Wine Academy.
Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.
Avem 471 vizitatori și nici un membru online