Katona Csaba, noul promotor al Cramei Nachbil, a oficiat în dormitorul bunicii o mult așteptată degu...
Miercuri, 25 septembrie, Balla Géza Winery a găzduit în premieră o degustare destinată testării unui...
De câte ori își prezintă vinurile în odăile bunicii, Valeriu Stoica eliberează în aerul clubului, o ...
După un weekend dens și trei zile de degustări-maraton ale unor vinuri de ținut minte, am început săptămâna oarecum atipic, organizând la Arad prima lansare a ghidului „The Wine Book of Romania” după cea care a avut loc în București la mijlocul acestei luni. Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, a revenit în orașul de pe Mureș după ce, în decembrie 2014, lansase tot în clubul nostru prima sa carte de enogastronomie „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.
În pivniță era o liniște matinală deplină. Sticlele înalte, purtând nume spaniole cu rezonanță poetică, ședeau liniștite în baxurile lor. Dintr-odată, o pisică rebelă, purtând culori neașteptate pe propria-i ființă, se repezi în mijlocul acestui decor oenofil, oferind puțin contrast, puțină contrariere. La urma urmei, totul nu era decât un preludiu foto la întâmplarea ce urma să se consume în cursul serii în odăile bunicii. O degustare cu vinuri argentiniene selectate, aduse, promovate de Herbert Szasz, de felul său clujean, negociant de vinuri și, mai ales, prietenul nostru.
Soții Bauer nu mai au nevoie de nici o prezentare. Cuplul de aur de la Prince Știrbey și Crama Bauer, el – oenolog de top, ea – îndrăgit PR și om-orchestră, a mai susținut o reprezentație cu casa închisă în Vestik Club. Locurile au fost adjudecate în cinci minute, 43 de oameni au ocupat odăile bunicii și s-au bucurat de lansarea Orange-ului marca Oliver. Restul e amintire senzorială, fotografie, cronică de pahar.
Degustările lui Adi Butuc, politehnistul oenofil cu accent portughez de Oradea Mare, reprezintă tot atâtea spectacole pentru nu puținii prieteni pe care și i-a făcut la Arad. Ultima reprezentație s-a desfășurat în odăile bunicii și a cuprins o inedită degustare de ulei de măsline, dar și savurarea unor vinuri minunate pentru și after party, totul fiind asortat cu niște ton de sorginte cât se poate de portugheză.
Seria de evenimente-surpriză a continuat în odăile bunicii din Arad, și de această dată întâlnirea relatată în rândurile de față având o încărcătură emoțională aparte.
A trecut ceva timp de când nu am mai luat drumul Podgoriei Miniș-Măderat în căutarea celui mai bun vin. De-a lungul anilor, am ținut aproape de oameni și crame din Șiria, Miniș, Mâsca și Măderat, cumpărând vin și struguri, legând prietenii, creând reportaje. Deși pandemia face să pară că a trecut un mileniu, și nu un an-doi-trei, mă întorc alături de Adina în zonă, pentru o jurizare, o revedere cu Balla Géza și crama sa de top, dar și pentru o descoperire numai bună de povestit aici.
Avem 424 vizitatori și nici un membru online