Luni 20 Ianuarie 2025

O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

Din 2013 încoace, celebrăm în club una dintre cele mai populare sărbători mondiale. Doar că, pentru ...

  • O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

  • Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

Articole filtrate după dată: Decembrie 2017

Luni, 25 Decembrie 2017 18:24

Vinuri românești pentru Joulupukki

Mărturisim: noi credem în Moș Crăciun! Cum altfel ne-am fi apucat să plănuim, în luna septembrie, o expediție tocmai la Cercul Arctic, în orașul finlandez Rovaniemi, cu punct final la doar la două luni distanță, la mijlocul lunii noiembrie?  Am fost încântați să constatăm că, alături de noi, alți 14 parteneri au fost la fel de receptivi la ideea de a inversa rolurile și de a-i face un cadou Moșului. Dintre aceștia, nouă producători de vin români - Avincis, Crama La Salina, Crama Oprișor, Elite Wine, Gramma, Viile Metamorfosis, Villa Vinèa, Vinarte, Vincon - și un importator - Wine Hunter - ne-au încredințat vinurile lor pentru a le duce acasă la Santa Claus.

Publicat în Știri

Ultimul bal al anului a fost unul cu Herbert, pe muzica unor vinuri italiene, franceze și sudamericane. Promotorul a făcut cunoștință cu Manu și cu Pinot-ul casei, iar invitații la eveniment -  cu câteva dintre cele mai frumoase vinuri servite vreodată în club.

Publicat în Degustări
Luni, 11 Decembrie 2017 08:58

Mica Italie din dormitorul bunicii

Cu ajutorul a trei prieteni din Peninsulă, am transformat din nou dormitorul bunicii într-o Mică Italie. Șase vinuri și câteva zeci de bunătăți numite burrata, ricotta, grana padano, salame napolitano, olio di oliva, prosciutto crudo, baba’ al rum, limoncello au făcut deliciul unei seri unice, de care s-au bucurat cei mai inspirați membri CDViN.

Publicat în Wine News

Arhivă

Publicitate

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Cine e online

Avem 631 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate