Katona Csaba, noul promotor al Cramei Nachbil, a oficiat în dormitorul bunicii o mult așteptată degu...
Miercuri, 25 septembrie, Balla Géza Winery a găzduit în premieră o degustare destinată testării unui...
De câte ori își prezintă vinurile în odăile bunicii, Valeriu Stoica eliberează în aerul clubului, o ...
Odăile bunicii au devenit neîncăpătoare pentru a doua zi consecutiv. După seara de joi, dedicată exclusiv unor vinuri de cinci stele prezente în următoarea ediție a Cărții vinurilor românești/The Wine Book of Romania, maratonul nostru de patru evenimente în cinci zile a continuat vineri, 28 aprilie, cu o seară pe care o așteptam de mult timp, în care au trecut pragul clubului nostru câteva personalități culturale din Cluj, București și Arad.
Fu o plăcere, fu o savoare să le putem oferi șase vinuri de cinci stele unora dintre cei mai entuziaști membri ai clubului, ca o avanpremieră la lansarea în dormitorul bunicii a celei de-a doua ediții a ghidului The Wine Book of Romania. A fost din nou, în mod tradițional, un eveniment sold out, full, completo, oricum am vrea să-i spunem, și asta poate fi și un compliment pentru bucatele de cinci stele, încă necuprinse în vreun ghid, cu care Pivnicera&Co ne răsfață în ultima vreme.
Dacă pui laolaltă câteva vinuri bune alături de niște bunătăți gătite de chef Alex, așa cum am făcut noi într-o seară de joi, ai toate șansele să creezi un eveniment reușit. Dacă e vorba despre vinurile Casei Ochean și dacă totul se desfășoară cu casa închisă, așa cum s-a întâmplat în aceeași seară de joi, atunci e cu atât mai bine pentru toată lumea.
Pentru cei privilegiați care au reușit să participe la ultimul eveniment din clubul nostru, seara de sâmbătă a fost una memorabilă. Prima degustare de Champagne din dormitorul bunicii a fost susținută de Ronan Lieugard, o somitate în domeniul promovării celei mai cunoscute regiuni viticole a Franței. Și totul a pornit de la o impolitețe săvârșită în cadrul unui festival local de vin...
A trecut ceva timp de când nu am mai luat drumul Podgoriei Miniș-Măderat în căutarea celui mai bun vin. De-a lungul anilor, am ținut aproape de oameni și crame din Șiria, Miniș, Mâsca și Măderat, cumpărând vin și struguri, legând prietenii, creând reportaje. Deși pandemia face să pară că a trecut un mileniu, și nu un an-doi-trei, mă întorc alături de Adina în zonă, pentru o jurizare, o revedere cu Balla Géza și crama sa de top, dar și pentru o descoperire numai bună de povestit aici.
Avem 342 vizitatori și nici un membru online