Miercuri, 2 aprilie 2025. În curtea bunicii, ziua a început ca o orice zi de aprilie: mâța Missy făc...
Ne-am revăzut în club cu Marinela Ardelean pentru un eveniment cu totul special: lansarea noii sale ...
Somelierul Vlad Burugă și directorul de vânzări Dan Moldovan revin în dormitorul bunicii pentru o de...
O parte dintre membrii Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au participat, miercuri, 21 martie, la Timișoara, în premieră, la, îndrăznim să spunem, cel mai mare festin din epoca modernă a gastronomiei. Un eveniment mondial din seria ospețelor epicuriene, ce reia o tradiție veche de mai bine de un secol. Auguste Escoffier a iniţiat, în 1912, "Dineurile lui Epicur" - un eveniment cu acelaşi meniu, desfășurat în aceeaşi zi, în mai multe oraşe din lume, pentru un mare număr de invitaţi.
Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.
Recunosc: până cu câteva zile în urmă, habar n-aveam că un singur bob de cafea poate să degaje peste 1.000 (o mie!) de arome, în funcție de tratamentul la care e supus înainte de a fi măcinat și apoi savurat dintr-o ceașcă, sub forma unui espresso. Noroc că am aflat asta, și multe alte chestii nemaipomenit de interesante, la prima degustare de cafea - COFFEE CUPPING, cum este cunoscută, pe plan internațional, această experiență senzorială - organizată în istoria de șase ani a clubului nostru. O degustare de trei cafele espresso, simbolul Made in Italy, ghidată, cum altfel, de un italian get-beget, originar din Puglia.
Cincizeci și unu de persoane – participanți, organizatori, promotori - au fost implicate în realizarea ultimului eveniment din fieful bunicii, mult așteptata degustare de vinuri Antinori. Cum cele 33 de scaune și de locuri din club au fost insuficiente, am deschis larg ușile din underground pentru ca toți doritorii să poată savura vinurile uneia dintre cele mai vechi afaceri neîntrerupte din lume.
Noile vinuri de la Viile Metamorfosis sunt absolut încântătoare. A dovedit-o degustarea de joi, pusă la cale în dormitorul bunicii de promotorul Alfred Binder și de noi înșine. Căutati și savurați așadar, oriunde vă vor duce drumurile oenofile, Cabernet Sauvignon Cantus Primus 2013, Pinot Noir și Negru de Drăgășani Via Marchizului 2016!
Este duminică și ne așteaptă încă o zi fabuloasă la Faro. Dani, ocupat cu proiecte, ne-a lăsat să ne distrăm singuri. Și am făcut-o încă de dimineață, pozând și explorând piața, fantastica piață din Mercado Municipal, și pornind apoi spre feribotul orașului, Ferry Faro, pentru o călătorie epică prin lagună către plajă, Praia do Faro.
Avem 948 vizitatori și nici un membru online