Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Articole filtrate după dată: Octombrie 2022

A patra cramă basarabeană prezentă în Vestik Club ne-a oferit una dintre cele mai speciale serate ale anului. Și nici nu e de mirare, câtă vreme oenologul Cramei Mircești, Arcadie Foșnea, este chiar vinificatorul de altădată al unei case mai mari, Château Vartely.

Publicat în Wine News

Am învățat un cuvânt nou în Portugalia: „azulejo”. Este de origine arabă şi se traduce prin "piatră mică, șlefuită", fiind folosit pentru denumi plăcile de ceramică decorată ce împodobesc majoritatea clădirilor din Porto și din împrejurimi. Wine bar-urile din zonă, mici și cochete, redau, prin aceste plăci de ceramică albastră, scene specifice.

Publicat în Știri
Celebrul Ponte de Dom Luís I, despre care am povestit într-un articol precedent, leagă Vila Nova de Gaia de Porto. Iar Vila Nova de Gaia este o zonă renumită pentru pivnițele în care se păstrează vinurile de Porto, așa că nu puteam rata ocazia de a trece podul cu o țintă precisă, mai ales că taxiul nu costă, la orele de vârf, mai mult de 10-15 euro, din Porto până în fața cramei.
Publicat în Știri
Taxiurile din Porto au prețuri accesibile şi, la finalul unei zile în care ai umblat pe jos mai mult decât ți-ai propus, sunt o salvare necesară. Dacă sunteți prea obosiți pentru a traversa Ponte Dom Luis I pe jos, un taximetru spre Vila Nova de Gaia, o zonă renumită pentru pivnițele în care se păstrează, de veacuri, faimoasele vinuri de Porto.
 
Într-o praça de táxis, maşinile sunt aşezate în şir indian; nu încercați să apelați la alt şofer decât la cel care e în fruntea cozii. Vă vor refuza toţi, pentru că fiecare dintre ei îşi respectă colegii.
Publicat în Știri

La ultimul eveniment petrecut în odăile bunicii, Herbert Szasz ne-a pregătit niște vinuri super-super-premium purtând pe etichetă prestigioasa marcă chiliană Casa Silva. Prietenii din ce în ce mai mulți ai clubului, care nu se tem de prețuri și nici de experiențe oenofile la maximum, au putut degusta vinuri de peste 100 de euro sticla, la cel mai bun preț disponibil în România.

Publicat în Degustări
Nu vă grăbiți să ridicați din sprâncene a mirare sau să protestați, sunt de acord cu voi, cei care citiți acesre rânduri: nu e un lucru obișnuit ca un site dedicat vinului să găzduiască povestea unui pod. Dar acesta nu e un pod obișnuit... Ponte Dom Luis I împarte orașul Porto în două părți distincte. Pe o parte, centrul orașului, piața Ribeira, iar pe de altă parte Vila Nova de Gaia, zonă faimoasă atât pentru priveliștea incredibilă oferită asupra orașului Porto, cât mai ales pentru pivnițele în care se păstrează, de veacuri, faimoasele vinuri de Porto.
Publicat în Știri
Dacă se întâmplă să vă aflați în Porto şi vă încearcă tot felul de nostalgii, pe cea gen "Belle Époque" o puteți ogoi printr-o vizită la Majestic Café, cafenea aflată în topul celor mai frumoase zece asemenea locuri din lume. O găsiți pe Rua de Santa Catarina, un faimos bulevard pietonal de comerț și promenadă. Veți fi întâmpinați de un somelier autentic, care vă va conduce la locurile pe care vi le-a rezervat.
Publicat în Știri

Arhivă

Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Cine e online

Avem 842 vizitatori și nici un membru online

Caută

Publicitate