Joi 9 Decembrie 2021

Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Acuși se fac doi ani de când am călătorit ultima oară la Cotnari. Lumea nu era încă îngrozită de spe...

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile ...

Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Au trecut zece ani de când îl cunosc pe Manu Reolon și vreo cinci de când ne-am întâlnit pe dealuril...

  • Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

  • La o băută selectă cu Herbert și companionii

  • Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Duminică, 06 Septembrie 2015 20:21

Crama LILIAC participă la PODGORIA ARTELOR

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre sponsorii expoziției PODGORIA ARTELOR, pe care o vom organiza marți, 8 septembrie, în Arad, este Crama LILIAC, care va oferi spre degustare Fetească Albă 2014, Feteasca Regală 2013, Pinot Gris 2014, Fetească Neagră Crepuscul 2013.

Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.

 

Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.
Angajamentul, atenţia, comuniunea cu spiritualitatea, cu pământul şi cu clima –sunt bazele unui vin excelent. Toate se regăsesc din belşug în această zonă. Cu toate acestea, cine doreşte în zilele noastre să transforme sucul de struguri în vinuri de top, are nevoie de mult mai multe: controlul calităţii nu trebuie să cunoască niciun compromis, tehnologia folosită în crama trebuie să fie de ultimă generaţie, şi, nu în ultimul rând, creativitatea atât de necesară pentru exploatarea potenţialului fiecărei recolte. Revitalizarea viticulturii în regiunile pline de tradiţie are o contribuţie extrem de importantă în ceea ce priveşte folosirea optimă şi menţinerea resurselor valoroase.

Citit 1548 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2015 21:14
Publicitate

Pivnicer

Dorul de ducă pescăresc nu seamănă în felul său cu alte doruri. El te poate duce, cu toate riscurile vremurilor și ale pelegrinării, departe de bârlogul citadin, așa, vreo 900 de kilometri de drum și de mile marine, într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Că nu degeaba este Delta Dunării rezervație a biosferei și sit din patrimoniul UNESCO.

Caută

Publicitate