Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.
Angajamentul, atenţia, comuniunea cu spiritualitatea, cu pământul şi cu clima –sunt bazele unui vin excelent. Toate se regăsesc din belşug în această zonă. Cu toate acestea, cine doreşte în zilele noastre să transforme sucul de struguri în vinuri de top, are nevoie de mult mai multe: controlul calităţii nu trebuie să cunoască niciun compromis, tehnologia folosită în crama trebuie să fie de ultimă generaţie, şi, nu în ultimul rând, creativitatea atât de necesară pentru exploatarea potenţialului fiecărei recolte. Revitalizarea viticulturii în regiunile pline de tradiţie are o contribuţie extrem de importantă în ceea ce priveşte folosirea optimă şi menţinerea resurselor valoroase.