Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Duminică, 06 Septembrie 2015 20:52

Crama AVINCIS participă la PODGORIA ARTELOR

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul dintre sponsorii expoziției PODGORIA ARTELOR, pe care o vom organiza marți, 8 septembrie, în Arad, este Crama AVINCIS, proprietate a familiei Valeriu și Cristiana Stoica. AVINCIS va oferi spre degustare oaspeților expoziției Negru de Drăgăşani 2012 și Cuvée Petit 2012.

 

De la primă privire, aşezarea Vilei Dobruşa, unde sunt produse vinurile Avincis, se înfăţişează ca o colină binecuvântată de Dumnezeu.

Această vie potrivită ca mărime (30 de ha plantate) ocupă practic tot dealul, precum şi coastele sale care coboară în pantă dulce spre văi. Expunerea la soare este excepţională, platoul absoarbe primele raze de soare ale zilei şi le păstrează pe ultimele.

Precipitaţiile anuale ating o medie de 580 mm, comparabil cu cele din marile podgorii din Champagne, Castilia, Chile şi Napa Valley.

Solul e compus din argile fine, cu urme de calcar mai pronunţate pe coastele dealului. Viţa de vie îşi poate întinde astfel rădăcinile la o adâncime de peste 10 metri, pentru a atinge pânza freatică. Ea se pretează perfect la structura şi la compoziţia solului din argile fine, care posedă capacitatea deosebită de a păstra potenţialul aromatic al strugurilor, în special din soiul Sauvignon Blanc, chiar şi în perioadele cele mai secetoase.

Citit 2428 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2015 20:54
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate