Cum thailandeza Ja are în portofoliu 30 de rețete din Asia, am făcut un calcul scurt și am constatat că avem de ales un meniu dintr-un total echivalent cu combinări de 30 de feluri luate câte cinci. Adică din nu mai puțin de 142.506 de combinații gastronomice posibile.
Așa cum procedăm mai de fiecare dată în club, pentru că ne-am propus să promovăm vinurile autohtone, fiecare fel de mâncare a fost însoțit de un vin românesc. Am degustat, pe rând, Sauvignon Blanc Bauer, Rose AVINCIS, Merlot Bauer, Cuvee IX Lacerta și Cuvee Giusti spumant. A fost, ca de obicei, o seară interesantă, a cărei vedetă incontestabilă, din postura de chef, a fost thailandeza Ja, care ne-a gătit, cu ingrediente originale, meniul câștigător: Po Pia (Vietnam) - pui și spring rolls-uri vegetale, Gai Satey (Thailanda) - frigărui de pui marinate în lapte de nucă de cocos, servite cu sos de arahide, Salapao Dim Sum (China) - ciuperci și găluște din carne de porc, Salmon Teriyaki (Japonia) - file de somon gătit în sos de soia, servit cu garnitură de orez.
Am încheiat cu o delicioasă budincă din nucă de cocos.
A fost o seară culinar-oenologică unică în Arad, la care am avut bucuria să putem primi în odăile bunicii oaspeți care le-au trecut pentru prima oară pragul și care au promis că vor reveni. Nu ne rămâne, deci, decât să punem pe hârtie următoarele evenimente oenologice. Ceea ce vom și face, însă doar după ce ne vom întoarce de la Festivalul GoodWine, desfășurat între 20 și 22 noiembrie, la București.