Născut în Ciclova Montană, județul Caraș-Severin, maestrul Oravitzan este unanim considerat drept unul dintre cei mai importanți artiști vizuali contemporani. Are în portofoliul său expoziții personale și lucrări de artă în colecții de stat și private din România, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia, Statele Unite. Printre lucrările de referință ale artistului bănățean se numără sculptura în lemn de mari dimensiuni de la reședința din Mănăstirea Nicula a Mitropolitului Bartolomeu al Clujului (2003) și iconostasul bisericii ortodoxe „Schimbarea la Față” din Cluj (2004).
Expoziția „Lumină și jertfă”, la care au participat amatori de artă din mai multe județe, a fost organizată la Muzeul de Artă din Arad, curator fiindu-i istoricul Adriana Pantazi. Vernisajul a fost onorat de prezența și de cuvintele profesorului universitar-doctor Marcel Tolcea, ca și de aceea a lui Radu Preda, preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.
La finalul vernisajului, clubul nostru a organizat o degustare privată de vin, la inițiativa familiei pictorului arădean Onisim Colta. Evenimentul, desfășurat în sălile de degustare ale clubului, a fost onorat de prezența familiei Oravitzan, de Radu Preda, dar și de mai mulți artiști din Arad.
Vinurile serii au fost Friza Alb, Chardonnay 2017 Issa La Salina, Rosé 2016 Crama MaxiMarc, Nedeea 2016 Vinarte.
Din punct de vedere gastronomic, seara a fost una a brânzeturilor italiene. Am avut pe mese Buratta, Brie Scamorza Affumicata, Montasio Stagionato, dar și mezeluri Schiaccia Brisella Piccante, Filzetta Futura Salumi, Salame Piacentino, totul asortat cu humus și cremă de fetta. La desert am avut Cuvée Amelie dulce Avincis și lemon drizzly cake, prăjituri cu nucă.
A fost un eveniment cu o dinamică interesantă, ce a durat câteva ore și care s-a finalizat cu o vizită spontană în vinoteca privată a Pivnicerului, unde maestrul Oravitzan și Radu Preda au fost premiați cu câte o sticlă din vinul-emblemă al clubului, un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz şi Pinot Noir din recoltele anului 2010, realizat în anul 2012 de Crama Oprișor.