Marți 27 Septembrie 2022

Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

O degustare mult așteptată, cu casa închisă, o fost cea oficiată în ultimul weekend de Boris Ionescu...

Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

Zilele trecute, odăile și curtea bunicii au găzduit întâia oară, alături de mari prieteni de la Bucu...

Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Zilele trecute am avut bucuria să facem cunoștință cu vinurile unei crame butic, situată la mică dis...

  • Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

  • Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

  • Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Miercuri, 19 Septembrie 2018 17:50

WE LOVE PASTA & WINE! Gianluca Testa a deschis sezonul de toamnă cu o seară italiană

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Noul grup dedicat pastelor și deopotrivă vinurilor, WE PASTA & WINE, inițiat pe Facebook de Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, le-a dat idei mai multor reprezentanți ai cramelor - și nu numai acestora! -, astfel că, în ultimul timp, am primit mai multe propuneri de a organiza evenimente tematice.

După ce, în iulie, am organizat o seară cu paste și cu vinuri de la Crama Antinori, la încerput de septembrie am avut privilegiul de a ne întâlni, la Arad, cu un prieten italian pasionat de gastronomie. Gianluca Testa, stabilit în urmă cu mai bine de două decenii la Timișoara, este un nume cunoscut în România mai ales în producția de electrice și electronice. Signor Testa a lucrat pentru firme grele din industrie: Sipa, Solectron, Zoppas, Delphi Packard, iar acum deține propria sa companie. Gianluca Testa are o legătură puternică cu Timișoara, renovarea uneia dintre cele mai reprezentative clădiri din capitala Banatului, Casa Brück, din Piața Unirii, fiind realizată - și în parte finanțată - de acesta.

Deși gătitul este doar un hobby pentru el - am zice ca pentru orice italian care se respectă! -, Gianluca a fost invitat la evenimente gastronomice importante defășurate în zonă, iar acum ne-am bucurat că am reușit să îl aducem și în clubul nostru.

Am deschis astfel sesiunea de toamnă a întâlnirilor noastre hedoniste joi, 6 septembrie, cu un nou eveniment din seria WE PASTA & WINE!  

Signor Testa a gătit ireproșabil, în manieră proprie, la Arad, trei feluri: paste umplute cu sushi de creveți, paste Giardiniera cu ardei, tomate și anchoa și paste cu ton.

Și pentru că pastele merg bine cu vinurile preferate, am ales pentru seara italiană cinci asemenea vinuri. Degustarea a debutat cu Masottina Prosecco Treviso Brut Spumante, pentru ca apoi să avem în pahare un vin alsacian trimis de prietenul nostru francez, oenologul Ghislain Moritz: Riesling 2016, de la noua sa cramă Maison Moritz Prado. Au urmat Chardonnay Tormaresca 2017, Rose 2017 de la AVINCIS, iar la final am degustat Peppoli 2015 de la Crama Peppoli Antinori.

După cele trei feluri de paste gătite impecabil de signor Testa, Adina ne-a oferit un deja clasic desert în stil austro-ungar.
Seara s-a încheiat cu o surpiză: tortul oferit de Claudiu, membru apropiat al grupului nostru, care a dorit să-și sărbătorească ziua de naștere și alături de prietenii săi degustători.

Pentru amatorii de paste care nu au putut participa la această primă întâlnire a toamnei avem numai vești bune: încă trei reprezentanți ai unor crame vor asocia, în viitorul apropiat, pastele gătite chiar de ei cu vinurile cramelor pe care le reprezintă, în tot atâtea evenimente pe carte le vom organiza, în viitorul apropiat, în clubul nostru.

Citit 1643 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2018 18:00
Publicitate

Pivnicer

Paradoxal sau nu, mi-e tare dor de Novaciul anilor ’90. Cu toată sărăcia specifică acelei epoci de tranziție, orășelul situat în apropiere de stațiunea Rânca își avea pe atunci farmecul lui, dat poate și de șoseaua străjuită de brazi falnici, șerpuind lin către înălțimile Parângului.

Caută

Publicitate