Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Joi, 01 Noiembrie 2018 13:58

Ziua Mondială a Pastelor, sărbătorită all'italiano

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Seria de degustări de vin combinate cu mai multe feluri de paste gătite ca la mama și la tata lor acasă, în Italia, a continuat și în weekend-ul trecut, în sălile de degustare ale clubului nostru. De data asta am marcat chiar sărbătoarea supremă - Ziua Mondială a Pastelor. Protagoniștii au fost doi reprezentanți ai Italiei, oenologul Emanuele Reolon și soția sa, Giulia Samantha Schiavo.


Din 1998, Ziua Mondială a Pastelor a fost sărbătorită, în fiecare an, la 25 octombrie. Și nu doar în Italia, ci în întreaga lume, prin  inițiative de promovare și evenimente desfășurate simultan. Sărbătoarea din 2018 marchează, deci, a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Pastei.

Evenimentul este organizat, pe plan mondial, de IPO (International Pasta Organisation). Prima Zi Mondială a Pastelors-a desfășurat la Napoli, în 1998. De atunci, acest eveniment a fost marcat în fiecare an, fiind mutat în Genova (1999), Roma (2000, 2001 și 2002), revenind apoi la Napoli (2003), după care a ajuns la New York (2004 și 2009), Barcelona (2005 și 2007), Istanbul (2008 și 2013),  Rio de Janeiro (2010), Roma (2011), Ciudad de Mexico (2012) și Buenos Aires. În 2015, Ziua Mondială a Pastelor a fost organizată la Milano, în premieră, de-a lungul a trei zile (25-27 octombrie), la EXPO 2015. În 2016 a fost rândul Moscovei să găzduiască Ziua Mondială a Pastelor, iar São Paulo a găzduit evenimentul în 2017.

Pentru sărbătoarea noastră, Giulia și Manu au ales trei feluri de paste, gătite riguros după rețetele italienești.

Pentru că Halloween-ul era aproape, dovleacul era imperios, așa că am început cu Gnocchi di zucca. Am continuat cu Lasagne al forno și am încheiat cu o porție de Penne all’amatriciana, toate fiind gătite impecabil de cuplul italian.

Pentru că suntem, totuși, un club al degustătorilor de vin, de la acest festin nu puteau lipsi chiar licorile pentru care această comunitate există. În deschidere, am degustat Friza de la Carastelec, iar mai apoi am avut în pahare două vinuri de la MaxiMarc: Pinot Noir 2017 și Merlot 2016. Am încheiat seara apoteotic, asociind spumantul recent lansat pe piața franceză și autohtonă de oenologul Ghislain Moritz cu un tiramisu delicios făcut de Adina, după rețeta chef-ului Adi Hădean.

Până la următoarea nostră întâlnire cu pastele, vă invităm să intrați pe pagina noastră de Facebook tematică, WE LOVE PASTA AND WINE, să postați rețetele preferate și, de ce nu, să veniți cu idei noi pentru următoarele noastre seri gastronomice. Pasta la vista!

Citit 1528 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 12:23
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate