Luni 10 Februarie 2025

O escapadă de 12 zile prin Portugalia și nu numai

Ultima mare călătorire a degustătorilor rătăcitori care suntem s-a petrecut în mai 2024, timp de 12 ...

De nouă ori Davino!

Davino recidivează cu o degustare de excepție în odăile bunicii. Cristian Casapu, coproprietar și ac...

O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...

  • O escapadă de 12 zile prin Portugalia și nu numai

  • De nouă ori Davino!

  • O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Joi, 01 Noiembrie 2018 13:58

Ziua Mondială a Pastelor, sărbătorită all'italiano

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Seria de degustări de vin combinate cu mai multe feluri de paste gătite ca la mama și la tata lor acasă, în Italia, a continuat și în weekend-ul trecut, în sălile de degustare ale clubului nostru. De data asta am marcat chiar sărbătoarea supremă - Ziua Mondială a Pastelor. Protagoniștii au fost doi reprezentanți ai Italiei, oenologul Emanuele Reolon și soția sa, Giulia Samantha Schiavo.


Din 1998, Ziua Mondială a Pastelor a fost sărbătorită, în fiecare an, la 25 octombrie. Și nu doar în Italia, ci în întreaga lume, prin  inițiative de promovare și evenimente desfășurate simultan. Sărbătoarea din 2018 marchează, deci, a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Pastei.

Evenimentul este organizat, pe plan mondial, de IPO (International Pasta Organisation). Prima Zi Mondială a Pastelors-a desfășurat la Napoli, în 1998. De atunci, acest eveniment a fost marcat în fiecare an, fiind mutat în Genova (1999), Roma (2000, 2001 și 2002), revenind apoi la Napoli (2003), după care a ajuns la New York (2004 și 2009), Barcelona (2005 și 2007), Istanbul (2008 și 2013),  Rio de Janeiro (2010), Roma (2011), Ciudad de Mexico (2012) și Buenos Aires. În 2015, Ziua Mondială a Pastelor a fost organizată la Milano, în premieră, de-a lungul a trei zile (25-27 octombrie), la EXPO 2015. În 2016 a fost rândul Moscovei să găzduiască Ziua Mondială a Pastelor, iar São Paulo a găzduit evenimentul în 2017.

Pentru sărbătoarea noastră, Giulia și Manu au ales trei feluri de paste, gătite riguros după rețetele italienești.

Pentru că Halloween-ul era aproape, dovleacul era imperios, așa că am început cu Gnocchi di zucca. Am continuat cu Lasagne al forno și am încheiat cu o porție de Penne all’amatriciana, toate fiind gătite impecabil de cuplul italian.

Pentru că suntem, totuși, un club al degustătorilor de vin, de la acest festin nu puteau lipsi chiar licorile pentru care această comunitate există. În deschidere, am degustat Friza de la Carastelec, iar mai apoi am avut în pahare două vinuri de la MaxiMarc: Pinot Noir 2017 și Merlot 2016. Am încheiat seara apoteotic, asociind spumantul recent lansat pe piața franceză și autohtonă de oenologul Ghislain Moritz cu un tiramisu delicios făcut de Adina, după rețeta chef-ului Adi Hădean.

Până la următoarea nostră întâlnire cu pastele, vă invităm să intrați pe pagina noastră de Facebook tematică, WE LOVE PASTA AND WINE, să postați rețetele preferate și, de ce nu, să veniți cu idei noi pentru următoarele noastre seri gastronomice. Pasta la vista!

Citit 1607 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 12:23
Publicitate

Pivnicer

Dacă vreodată ai de gând să călătorești către cel mai mare oraș din sudul Portugaliei, în absența zborului direct de la Budapesta, poate părea o idee bună să alegi Timișoara pentru o cursă cu escală la Charleroi. Ai ceva vreme să vizitezi astfel una dintre capitalele Europei, pentru ca apoi să decolezi spre Faro.

Caută

Publicitate