Într-un fel, pe noi, cei care suntem născuți în secolul, ba chiar în mileniul trecut, locul ne face să ne amintim de vremea când era la modă un joc numit Animale din continente. Doar că, în ZooLand-ul familiei Mohaci chiar simți în ceafă respirația lamelor peruviene, zimbrii se joacă cu trunchiuri de zeci de kilograme ca și cum ar fi bețe de chibrit, oile cameruneze dau alarma dacă te apropii de teritoriul lor, ciutele și cerbii s-au obișnuit cu bipezii care le dau târcoale cu paharele pline, iar în familia de ponei a apărut un căluț nou. Am avut șansa să avem parte de o zi nu foarte călduroasă, așa încât am explorat, fiecare în parte sau în grupuri mici, teritoriul patrupedelor, în timp ce bucătarii au ațâțat focul și s-au împărțit în două tabere.
De abia întors din China, chef Alex a contribuit, ca de fiecare dată, la festin, gătind o tocană de mangaliță la ceaun cu garnitură de garnitură de cușcuș, dar și o salată specială pentru comunitatea vegană a clubului. În cealaltă parte, la nou construita Grotă a Lupilor,echipa de bucătari a gătit mangalița la tigaie mare, pe o sobă din cărămidă construită recent, în stil norvegian.
Am mai avut parte de covrigei de casă, de brânză și roșii de la producători din zonă, asortate cu jumări de mangaliță proaspete cu sare.
Din portofoliul clubului, am degustat 14 etichete de vin, pe care fiecare invitat le-a asociat cu felurile gastronomice preferate. La desert, baclavalele turcului Memet, din Timișoara, au făcut, și în acest an, furori.
Seara s-a încheiat cu clasicul foc de tabără, după stingerea căruia am transformat pavilionul central într-o discotecă în toată regula, cu orgă de lumini și muzică din alte vremuri. În concluzie, din nou a fost bine, chiar foarte bine, motiv pentru care ne propunem să ne reîntâlnim, în premieră, în jurul ceaunului aburind, după prima zăpadă. Ce ziceți?
Vezi video Focul de tabără