Joi 9 Decembrie 2021

Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Acuși se fac doi ani de când am călătorit ultima oară la Cotnari. Lumea nu era încă îngrozită de spe...

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile ...

Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Au trecut zece ani de când îl cunosc pe Manu Reolon și vreo cinci de când ne-am întâlnit pe dealuril...

  • Un party de familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

  • La o băută selectă cu Herbert și companionii

  • Aniversare cu gust dulce-amar, la despărțirea de Manu

Luni, 05 August 2013 10:26

Liliacul s-a întors în dormitorul bunicii cu câteva vinuri senzaţionale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Crama Liliac a recidivat în materie de degustări în dormitorul bunicii şi plăcerea a fost din nou de partea noastră, a vesticilor amatori de vinuri acide şi seci. În absenţa motivată dar regretată a Ioanei Micu, Mihai Colfescu a adus cu sine cinci vinuri de top din cele două game ale casei, Crepuscul şi Liliac. Am degustat pe rând Gewürztraminer 2012 Crepuscul, Fetească Regală&Sauvignon Blanc 2012 Crepuscul, Fetească Regală 2012 Liliac, Sauvignon Blanc 2012 Liliac, Fetească Neagră&Merlot 2011 Liliac.

Pe primul îl încercasem prima oară la Vinvest 2013, proaspăt îmbuteliat, iar atunci nu m-a convins deloc. Patru luni mai târziu însă, am descoperit un foarte frumos Gewürztraminer, cu arome discrete şi condimente bine dozate, pe care l-am şi trecut la categoria vinurilor preferate pentru consumul curent. Poate că al doilea vin nu s-a numărat neapărat printre favoritele mele, au compensat însă toate celelalte trei care au urmat, din gama superioară. Şi Regala, şi Sauvignon-ul, şi cupajul de roşu sunt senzaţionale! Pe primul vin am să-l propun pentru un viitor blind de Feteşti Regale, Sauvignon Blanc-ul a fost pentru mine vinul serii, o lecţie de profesionalism oenologic, iar cupajul de Fetească Neagră şi Merlot dovedeşte că Transilvania nu reprezintă un terroir recomandat doar pentru soiuri albe.
O seară minunată, cu vinuri care au prins la public, cu o tombolă care a făcut fericită o participantă venită întâia oară în dormitorul bunicii, al cărei dop extras din frapieră i-a adus un Gewürztraminer Crepuscul. Aşteptăm nerăbdători lansarea noului Nectar marca Liliac, un vin ale cărui ediţii anterioare s-au epuizat de mult şi pe care sperăm să-l prezentăm vesticilor cu ocazia unei noi degustări în clubul nostru.

 

Citit 6191 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:13
Publicitate

Pivnicer

Dorul de ducă pescăresc nu seamănă în felul său cu alte doruri. El te poate duce, cu toate riscurile vremurilor și ale pelegrinării, departe de bârlogul citadin, așa, vreo 900 de kilometri de drum și de mile marine, într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Că nu degeaba este Delta Dunării rezervație a biosferei și sit din patrimoniul UNESCO.

Caută

Publicitate