Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Marți, 08 Aprilie 2014 18:29

Ziua lui Titi, cu Oprişor, Liliac şi Avincis

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Fiecare acţiune a Clubului Vestik îşi are povestea ei, scrisă ori încă nescrisă. Câteva dintre ultimele evenimente oenogastronomice de ţinută, organizate de neautorizaţii care suntem, s-au întâmplat în zilele din urmă, însă poveştile nu au apucat să se scrie. Am ţinut vreo două zile de naştere în dormitorul bunicii, am participat la un festin într-o zonă rezidenţială din Timişoara, dar am făcut şi un voiaj la Ferendia, pentru a uda via şi pentru un flashtasting cu vin de Drăgăşani în compania omului nostru din Panama şi a lui uica Tranda. Acum a venit vremea să povestesc, pe rând, totul.


La sfârşit de martie, Titi, destoinic membru de club şi însoţitor permanent pe toate continentele al unora dintre cele mai drăguţe fete din club, a găsit de cuviinţă să-şi serbeze ziua în cuibul Vestik. A ales patru vinuri numai bune de servit prietenilor, iar noi am avut grijă să punem la rece Sauvignon Blanc-ul 2013 Caloian de la Crama Oprişor şi Cuvée-ul Amélie 2012 de la Crama Avincis. Celelalte două vinuri au fost un reuşit cupaj de la Liliac, Fetească Neagră&Merlot 2011, şi foarte apreciatul Cabernet Sauvignon 2012 de la Crama Avincis.
Între cadourile surpriză s-a numărat şi un excelent desert, New York Cheese Cake, pregătit de Tina, o bună prietenă a lui Titi şi a clubului. A fost o sărbătoare de familie, fiindcă asta a devenit şi clubul, o mare familie, bazată pe valori comune, între care se numără la loc de cinste vinul.

Citit 2575 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 05:31
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate