Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Joi, 17 Aprilie 2014 18:45

Ziua Paulei, plină de Smerenie şi Etichetă. Roşie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După Titi, Paula, una dintre cele mai fidele membre CDViN, a dorit să-şi sărbătorească ziua de naştere în club. Chiar dacă am ajuns să scriu despre asta abia acum, a fost un prilej de bucurie pentru toţi; o dată, fiindcă Paula are o familie frumoasă şi numeroasă cu care ne-a făcut plăcere să relaţionăm; apoi, fiindcă Paula, asemenea lui Titi, e o degustătoare suficient de experimentată încât să-şi aleagă singură vinurile aniversare.

Şi ce vinuri a ales! Gewürztraminer 2011 Villa Vinèa, Pinot Noir 2011 Avincis, Cabernet Sauvignon Eticheta Roşie 2011 Crama Oprişor, Smerenie 2011 de la aceeaşi cramă, Tămâioasă Românească de la Prince Ştirbey.

Dormitorul bunicii s-a umplut de mai multe generaţii de oameni buni, de copii care s-au jucat până în noapte înlăuntrul fericirii lor nemărginite, de mămici şi tătici grijulii, de prieteni şi cunoştinţe comune, de destui iubitori de vin din anturajul clubului. Barul şi una dintre mese au fost copleşite de nenumărate buchete de flori mirosind, aidoma vinurilor mari, a toate paradisele terestre.
Am ascultat o muzică interbelică, am servit nişte platouri alese minunat după gustul Paulei, am avut parte de mousse au chocolat pregătit de soţia noastră şi foarte potrivit în compania Cabernet Sauvignon-ului. Când toată lumea s-a retras către casă, am rămas să povestim cu prietena noastră despre toate. Ne-a împărtăşit câte ceva despre experienţa saltului cu paraşuta de la 4.000 de metri, despre călătorii şi alegeri, despre arta de a trăi ca un cetăţean planetar. Aşa am călătorit cu gândul la Sydney şi în Dubai, coborând poate, cu 150 km la oră, alături de Paula, în zborul abrupt al amintirii. Când un taxi nocturn a dus-o acasă, am rămas puţin în club pentru a contempla buchetele de flori la carafă. Şi mi-am dat seama că toate personalităţile din rame care i-au dat cândva un autograf lui Dan respiră ca şi mine acelaşi parfum irezistibil. Mi-am dat seama că dormitorul bunicii miroase a trandafiri şi a crini pentru Paula, ca un imens pahar care concentrează toate aromele vinurilor mari băute vreodată şi despre încă nu am reuşit să povestesc nimic. Până acum.

Citit 2689 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 19:17
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate