Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 12 Mai 2014 16:52

Degustare Avincis cu casa închisă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patruzeci de oameni s-au înghesuit în cele două odăi ale bunicii pentru a se bucura de noile vinuri de la Avincis şi de prezenţa unuia dintre cele mai frumoase cupluri din lumea oenologică românească, Ghislain Moritz - Angela Prado. Cei doi au venit însoţiţi de cinci vinuri, între care şi doi Domni, de Rouă, în Alb şi Roşu, 2013, de un Cuvée 2012, pe numele său Petit, de un elegant Rosé 2013 şi de un Merlot 2011 plin de personalitate.

Cu prietenii noştri Ghislain şi Angela ne revăzusem oricum, noi, vesticii, dar şi o bună parte din membrii clubului, cu prilejul Zilei Bunicii la Crama Ştirbey, la început de mai. Am savurat împreună vinurile lui Oliver Bauer şi ale lui Cornel Sandu, am degustat o zi însorită pe terasa cu vedere la Olt, ne-am bucurat de viaţă şi de această părticică selectă de Românie. Şi-atunci cum să nu-ţi doreşti să repeţi întâlnirea acasă, pe malul Mureşului?
O bună parte dintre invitaţi au venit de la Timişoara, însă cel mai îndepărtat oaspete a fost un româno-canadian care va avea ce povesti acasă după trecerea oceanului. Cum ni s-au terminat scaunele, am stat fiecare pe unde a nimerit, pe scări, prin unghere, pe podiumul barului.
Vinurile servite mi-au confirmat părerile exprimate cu prilejul unui material anterior, când cu şedinţa foto cu noile vinuri Avincis. Domnul de Rouă în Alb se dovedeşte un vin de mare succes, un best seller, Cuvée Pétit a crescut el însuşi, Rosé-ul e minunat, Domnul de Rouă în Roşu trebuie musai servit la 14 grade Celsius iar Merlot-ul oferă o explozie de condimente şi toţi nutrim speranţa că trecerea anilor va înnobila acest vin, domolindu-i vigoarea şi integrându-i mai bine alcoolul.
Privind fotografiile, îmi dau seama că am avut parte de o seara splendidă, cu multe chipuri noi şi fericite, cu oameni gata să înceapă aventura senzorială şi spirituală oferită de vinul cel bun. Cumva căliţi şi ajunşi mai departe pe poteca acestui fel de a cunoaşte lumea, îi aşteptăm, ne dorim să ne ajungă din urmă. Ca unii care chiar au vâslit cândva cu ajutorul unei sticle de rosé pe valurile unui fluviu, ca unii care chiar au inaugurat o autostradă cu mai multe pahare de vin pe asfaltul proaspăt turnat, le spunem noilor veniţi că această uşă a cunoaşterii a meritat să fie deschisă. Cu atât mai mult cu cât asta s-a întâmplat cu ajutorul vinului marca Avincis.

Citit 2721 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 17:05
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate